elenfrdeitrues
 • Η ροζέ όψη της… σελήνης!

  Η ροζέ όψη της… σελήνης!

  «Σελάνα», η δωρική «σελήνη». Από αυτήν πήρε το όνομά του ένα κρασί ιδιαίτερο, το ημίξηρο ροζέ Selana του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου. Σερβίρεται στους 10-12o C και γοητεύει τον ουρανίσκο!

  Θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι συνώνυμο της ανοιξιάτικης ή και της καλοκαιρινής μας διάθεσης, ωστόσο για τους φανατικούς της γεύσης του, το Selana είναι ένα κρασί γεννημένο να συνοδεύει τις όμορφες στιγμές μας καθόλη τη διάρκεια του έτους. 

  Οι παιχνιδιάρικες κι έντονα ροζέ αποχρώσεις του αποκαλύπτουν πως κρύβει μέσα του ποικίλα αρώματα της καλοκαιρινής σαμιακής φύσης σε ένα συνδυασμό που θυμίζει κεράσι, φράουλα, μπαχαρικά αλλά και καραμέλα μαζί. Κι ενώ ένα δροσερό ποτήρι στη βεράντα ή σε παραλιακό bar αποτελεί μια υπέροχη σκέψη, καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας ότι το ημίξηρο ροζέ Selana μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα:

  Περισσότερα

 • Στα θρανία οι μαθητές των Δημοτικών, τι ισχύει με τις άδειες ειδικού σκοπού

  Στα θρανία οι μαθητές των Δημοτικών, τι ισχύει με τις άδειες ειδικού σκοπού

  Επιστροφή στις σχολικές αίθουσες για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων  την Δευτέρα 1η Ιουνίου εκεί όπου θα  πρέπει να εφαρμόσουν αυστηρά μέτρα για την προστασία τους από τον κοροναϊό. Από την την πρώτη ημέρα, μεγάλο μέρος  θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ προς τα παιδιά. Οι μικρότεροι μαθητές θα πρέπει να κρατούν αποστάσεις, τα τμήματα δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 15 άτομα και όταν αυτό γίνεται θα ''σπάνε'' σε δυο και θα ακολουθείται η εκ περιτροπής διδασκαλία, διαφορετικά διαλείμματα και αντισηπτικά. Δείτε τι ισχύει για τις άδειες ειδικού σκοπού και τα ολοήμερα.

  Περισσότερα

 • Μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ στην εστίαση. Τι σημαίνει για τον καταναλωτή

  Μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ στην εστίαση. Τι σημαίνει για τον καταναλωτή

  Aπό την 1η Ιουνίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020,  θα διαρκέσει η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών. Σε αυτή προβλέπονται επίσης εκπτώσεις σε ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένο μίσθωμα λόγω κοροναϊού, ενώ παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων οφειλών. Δείτε σε ποια προϊόντα και υπηρεσίες θα εφαρμόζεται η μείωση του ΦΠΑ και τι σημαίνει για τον καταναλωτή.

  Περισσότερα

0
0
0
s2smodern

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποφυγή υποβάθμισης του Κέντρου υγείας Καρλοβάσου, πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη 19 Νοεμβρίου κάτοικοι της περιοχής έξω από το Δημαρχείο της πόλης.

Το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου εξυπηρετεί περίπου 12.000 κόσμου, ενώ τα τελευταία χρόνια πολλοί είναι αυτοί ακόμα και απο την πόλη της Σάμου που επιλέγουν να απευθυνθούν εκεί για κάποιο θέμα υγείας, εξαιτίας του γεγονότος ότι το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σάμου έχει να αντιμετωπίσει αυξημένες ανάγκες λόγο του μεταναστευτικού/ προσφυγικού.

 Οι πολίτες διαμαρτύρονται καταγγέλοντας σχέδιο της κυβέρνησης να ενισχύσει το νοσοκομείο Σάμου με αποσπάσεις γιατρών από το Κέντρο Υγείας καθώς και απο τα αγροτικά ιατρεία του νησιού.

samostimes karlovasi diamartyria kentro ygeias 5 αντιγραφο

Στις τοποθετήσεις τους (Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου Σταμάτης Φιλιππής, Εργατικό Κέντρο Βάσω Βρινιώτη, Εμπορικός Σύλλογος Καρλοβάσου Τριαντάφυλλος Καββάδας και ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλ. Λυμπέρης) τόνισαν την ανάγκη μιας συνολικής αντιμετώπισης των θεμάτων υγείας στο νησί μέσα από προσλήψεις αναγκαίου προσωπικού.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου.

samostimes karlovasi diamartyria kentro ygeias 10 αντιγραφο

 

e-genius.gr ...intelligent web software