elenfrdeitrues
  • Solera: παιδί του ήλιου και του σαμιακού αμπελώνα

    Solera: παιδί του ήλιου και του σαμιακού αμπελώνα

    Το υπέροχο vin de liqueur “Solera” του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της  Σάμου είναι, όπως μαρτυρά και το όνομά του, το παιδί του ήλιου και του σαμιακού αμπελώνα. Πρόκειται για ένα εξαίσιο κρασί, blend πέντε διαφορετικών εσοδειών με μέσο όρο παλαίωσης τα 10 χρόνια σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.  Αναπαύεται νωχελικά προσμένοντας την πατίνα του χρόνου να του προσδώσει το μοναδικό και πολύπλοκο αρωματικό του προφίλ, μετατρέποντάς το σε ένα ιδιαίτερα προικισμένο κρασί.

    Περισσότερα

  •  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ « ΗΡΑΙΑ- ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ 2020»

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ « ΗΡΑΙΑ- ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ 2020»

    Το Φεστιβάλ «Ηραία – Πυθαγόρεια» συνεχίζει για 14η χρονιά τη δημιουργική πορεία του, δημιουργώντας σημαντικό έργο στο νησί της Σάμου, προωθώντας τις αξίες του πολιτισμού της αρχαίας Ιωνίας, αλλά και την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού τουλάχιστον για 5.000 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου. Με θεματικές ενότητες που ξεκινούν από τη Φιλοσοφία, την Αστροφυσική και γενικότερα την επιστημονική εξέλιξη, αναδεικνύουμε τον τόπο και τα άξια τέκνα που γεννήθηκαν σε αυτόν (Πυθαγόρας, Αρίσταρχος, Επίκουρος κ.α). Τιμούμε τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε η επιστήμη, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας καλλιεργήθηκε η έννοια της αιτιοκρατίας, στην προσπάθεια του ανθρώπου να εξηγήσει τα φυσικά φαινόμενα. Παράλληλα με τις εκδηλώσεις αυτές, θα πραγματοποιηθούν  εκδηλώσεις λόγου και τέχνης, μουσικές βραδιές αλλά και θεατρικές παραστάσεις.

    Περισσότερα

  • Χρυσό Μετάλλιο για το Σαμιώτικο λάδι  «agasto organic»

    Χρυσό Μετάλλιο για το Σαμιώτικο λάδι «agasto organic»

    Με Χρυσό Μετάλλιο τιμήθηκε το  «agasto organic» στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου Athena International Olive Oil Competition – Athiooc που διοργανώθηκε στον Πύργο Πετρέζα στα Σπάτα στις 11-13 Ιουνίου. Ο ATHIOOC είναι ο σημαντικότερος και δυναμικά ανερχόμενος διαγωνισμός ελαιολάδου και ο μοναδικός  διεθνής που διοργανώνεται στην Ελλάδα. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατοντάδων ελαιοπαραγωγών από όλες τις ελαιοπαραγωγικές χώρες του κόσμου και το σεβασμό των κριτών εγκυρότητας του παγκοσμίου βεληνεκούς.

    Περισσότερα

0
0
0
s2smodern

Με Χρυσό Μετάλλιο τιμήθηκε το  «agasto organic» στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου Athena International Olive Oil Competition – Athiooc που διοργανώθηκε στον Πύργο Πετρέζα στα Σπάτα στις 11-13 Ιουνίου. Ο ATHIOOC είναι ο σημαντικότερος και δυναμικά ανερχόμενος διαγωνισμός ελαιολάδου και ο μοναδικός  διεθνής που διοργανώνεται στην Ελλάδα. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατοντάδων ελαιοπαραγωγών από όλες τις ελαιοπαραγωγικές χώρες του κόσμου και το σεβασμό των κριτών εγκυρότητας του παγκοσμίου βεληνεκούς.

Το agasto organic είναι βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται και εμφιαλώνεται στο Σάμο από την επιχείρηση «Θ. Χαρμπής». Η επιχείρηση ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2016 με στόχο την αξιοποίηση της τοπικής παραγωγής ελαιολάδου στο νησί της Σάμου.

Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στη νότια Σάμο, μέσα σε ελαιώνα κι έχουν πιστοποιηθεί με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές περιβαλλοντικής διαχείρισης. Η επιχείρηση τυποποιεί εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης σε γυάλινη φιάλη 500 ml και 750 ml καθώς και σε μεταλλικό δοχείο 5 λίτρων.

Η κύρια όμως παραγωγική της κατεύθυνση αφορά την τυποποίηση βιολογικοσαμοσύ ελαιολάδου σε γυάλινη φιάλη 250 ml, 500 ml και 750 ml καθώς και σε μεταλλικό δοχείο 3 λίτρων.

Στους ιδιόκτητους ελαιώνες αλλά και στους ελαιώνες των μελών της ομάδας βιοκαλλιεργητών που συνεργάζονται με την επιχείρηση, εφαρμόζονται από το 2001 οι αρχές της βιολογικής γεωργίας, οπότε και ελέγχεται κάθε βήμα της παραγωγικής διαδικασίας από το χωράφι ως την τελική συσκευασία.

Η επιχείρηση διαθέτει πιστοποίηση ISO 22000 και πιστοποίηση για την παραγωγή και τυποποίηση βιολογικού ελαιολάδου. Το Agasto - Organic Extra Virgin Olive Oil συμμετείχε επίσης στο διαγωνισμό Great Taste 2017 όπου και εκεί διακρίθηκε, με ένα αστέρι.

e-genius.gr ...intelligent web software