elenfrdeitrues
  • Η Γερμανία «γιορτάζει» με σαμιώτικο κρασί!

    Η Γερμανία «γιορτάζει» με σαμιώτικο κρασί!

    Πολλαπλασιαστικές δράσεις προώθησης των κρασιών του ΕΟΣ Σάμου και μάλιστα με το... «μαγικό» αριθμό 42 επιχειρούνται στη Γερμανία αυτήν την περίοδο, με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο!

    Περισσότερα

  • Υπέροχη Σάμος! Κακοπέρατο

    Υπέροχη Σάμος! Κακοπέρατο

    Η Σάμος είναι από τα λίγα ορεινά νησιά της χώρας μας, με πλούσια βλάστηση και εκπληκτικής ομορφιάς τοπία. Δείτε στο video του samostimes.gr το υπέροχο ''Κακοπέρατο''.

    Περισσότερα

0
0
0
s2smodern

Το Πάσχα είναι η ωραιότερη αφορμή για εμάς τους Έλληνες, να βρεθούμε ξανά γύρω από το τραπέζι, να μοιραστούμε σκέψεις, συναισθήματα, να ξανασυναντηθούμε με τους αγαπημένους μας φίλους και συγγενείς. Κάποιες φορές ακολουθείται πιστά η παράδοση και άλλες το Πασχαλινό γεύμα μπορεί να μετατραπεί σε πιο ιδιαίτερο, πάντα όμως με την ίδια νοστιμιά. Τι καλύτερο λοιπόν από μια παραλλαγή στο παραδοσιακό κατσίκι, με συνταγή από τον Σαμιώτη executive chef Ασλάνη Παντερλή.

ΚΑΤΣΙΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

Υλικά:

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι, 1\2 ματσάκι άνηθο, 1\2 συκωταριά, 2 ποτήρια λευκό κρασί Σάμου, 1 κουταλάκι γλ. Ντοματοπολτό, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ, 1 ματσάκι βότανα Σάμου, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο, φρυγανιά τριμμένη, 2 αυγά, λίγο γάλα, 2-3 πατάτες μέτριες, 2 ντοματίνια, 2 φλ. Ζωμό λαχανικών και σάλτσα ψητού, 800gr κατσικίσια παιδάκια, χυμό λεμονιού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τη συκωταριά μας και την ρίχνουμε σε νερό που κοχλάζει να βράσει για 10΄ λεπτά περίπου. Την κρυώνουμε και την ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει , προσθέτουμε κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο και την συκωταριά. Σοτάρουμε καλά και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε λίγο ντοματοπολτό , αλάτι, πιπέρι και τα λίγα μυρωδικά. Παίρνουμε τα παιδάκια , αφαιρούμε το κόκκαλο και φτιάχνουμε μικρά ρολάκια. Χτυπάμε ελαφρώς να ανοίξει , προσθέτουμε τη γέμιση και ρολάρουμε. Δένουμε με σπάγκο και περνάμε ελαφρώς από τηγάνι.

Βάζουμε το ρύζι να βράσει στα 3\4 και κρυώνουμε. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια κροκέτες, αφού έχουμε ενσωματώσει στο ρύζι, αυγό, αλάτι, πιπέρι και αρωματικά βότανα. Περνάμε λίγο από αλεύρι , αυγό και γάλα και στο τέλος φρυγανιά τριμμένη. Βάζουμε τις κροκέτες στο ψυγείο να σφίξουν και στη συνέχεια τηγανίζουμε σε καυτό λάδι γύρω στους 170ο C . Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψί με ελαιόλαδο , ζωμό λαχανικών , λίγες πατάτες, χυμό λεμονιού, ρίγανη και 2-3 ντοματίνια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, , λευκό κρασί και σκεπάζουμε. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 C για μία ώρα περίπου.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

e-genius.gr ...intelligent web software