elenfrdeitrues
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΑΚΗ ΓΡΙΠΗ

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΑΚΗ ΓΡΙΠΗ

    Η γρίπη αποτελεί ένα μεταδοτικό νόσημα του αναπνευστικού συστήματος, το οποίο προκαλείται από διάφορους ιούς γρίπης (A,B και C). Στη δική μας περιοχή εκδηλώνεται συνήθως το χειμώνα και τις αρχές της άνοιξης. Μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως πολύ σοβαρή νόσο, η οποία ενδεχομένως να απαιτήσει νοσηλεία στο νοσοκομείο. Τα συμπτώματα εμφανίζονται ξαφνικά και μπορεί να είναι μερικά ή και όλα από τα παρακάτω:

    Περισσότερα

  • Σύνδεση της Σάμου με τρία Γερμανικά αεροδρόμια για το  καλοκαίρι 2020

    Σύνδεση της Σάμου με τρία Γερμανικά αεροδρόμια για το καλοκαίρι 2020

    Nέες συνδέσεις με Ελλάδα εισήγαγε στο θερινό πρόγραμμα πτήσεων του 2020 η Condor, μετά και την επιστροφή της εταιρίας στην αγορά του Βερολίνου. Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα την σύνδεση της Σάμου με (3) τρία Γερμανικά αεροδρόμια για το προσεχές καλοκαίρι. Αναλυτικά:

    Περισσότερα

  • Τι αλλάζει  το 2020 για τις αποδείξεις στις ηλεκτρονικές δαπάνες

    Τι αλλάζει το 2020 για τις αποδείξεις στις ηλεκτρονικές δαπάνες

    Αλλαγές με την είσοδο του νέου χρόνου στην συλλοφγή αποδείξεων στις ηλεκτρονικές δαπάνες, καθώς οι e-δαπάνες αποσυνδέονται από το αφορολόγητο και στο κυνήγι τους μπαίνουν όλοι οι φορολογούμενοι, αφού όλα τα εισοδήματα, απ’ όλες τις πηγές, θα προστίθενται και το 30% του συνολικού εισοδήματος θα πρέπει να καλύπτεται από ηλεκτρονικές πληρωμές.

    Περισσότερα

0
0
0
s2smodern

Το Πάσχα είναι η ωραιότερη αφορμή για εμάς τους Έλληνες, να βρεθούμε ξανά γύρω από το τραπέζι, να μοιραστούμε σκέψεις, συναισθήματα, να ξανασυναντηθούμε με τους αγαπημένους μας φίλους και συγγενείς. Κάποιες φορές ακολουθείται πιστά η παράδοση και άλλες το Πασχαλινό γεύμα μπορεί να μετατραπεί σε πιο ιδιαίτερο, πάντα όμως με την ίδια νοστιμιά. Τι καλύτερο λοιπόν από μια παραλλαγή στο παραδοσιακό κατσίκι, με συνταγή από τον Σαμιώτη executive chef Ασλάνη Παντερλή.

ΚΑΤΣΙΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

Υλικά:

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι, 1\2 ματσάκι άνηθο, 1\2 συκωταριά, 2 ποτήρια λευκό κρασί Σάμου, 1 κουταλάκι γλ. Ντοματοπολτό, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ, 1 ματσάκι βότανα Σάμου, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο, φρυγανιά τριμμένη, 2 αυγά, λίγο γάλα, 2-3 πατάτες μέτριες, 2 ντοματίνια, 2 φλ. Ζωμό λαχανικών και σάλτσα ψητού, 800gr κατσικίσια παιδάκια, χυμό λεμονιού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τη συκωταριά μας και την ρίχνουμε σε νερό που κοχλάζει να βράσει για 10΄ λεπτά περίπου. Την κρυώνουμε και την ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει , προσθέτουμε κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο και την συκωταριά. Σοτάρουμε καλά και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε λίγο ντοματοπολτό , αλάτι, πιπέρι και τα λίγα μυρωδικά. Παίρνουμε τα παιδάκια , αφαιρούμε το κόκκαλο και φτιάχνουμε μικρά ρολάκια. Χτυπάμε ελαφρώς να ανοίξει , προσθέτουμε τη γέμιση και ρολάρουμε. Δένουμε με σπάγκο και περνάμε ελαφρώς από τηγάνι.

Βάζουμε το ρύζι να βράσει στα 3\4 και κρυώνουμε. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια κροκέτες, αφού έχουμε ενσωματώσει στο ρύζι, αυγό, αλάτι, πιπέρι και αρωματικά βότανα. Περνάμε λίγο από αλεύρι , αυγό και γάλα και στο τέλος φρυγανιά τριμμένη. Βάζουμε τις κροκέτες στο ψυγείο να σφίξουν και στη συνέχεια τηγανίζουμε σε καυτό λάδι γύρω στους 170ο C . Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψί με ελαιόλαδο , ζωμό λαχανικών , λίγες πατάτες, χυμό λεμονιού, ρίγανη και 2-3 ντοματίνια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, , λευκό κρασί και σκεπάζουμε. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 C για μία ώρα περίπου.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

e-genius.gr ...intelligent web software