Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Αφιερώματα

Αν όχι όλα, τίποτα. Ο Tsam μιλάει στη Φαίη

0
0
0
s2smodern

"Ο δρόμος είχε την δική του ιστορία, κάποιος την έγραψε στον τοίχο με μπογιά" 

O.k. "κλεμμένο" και κλισέ, αλλά ...εντάξει, κάπως πρέπει να ξεκινήσουμε.

Ίσως γράφοντας δυο λόγια για τον άνθρωπο που παίρνουμε συνέντευξη.

Ο Ανέστη(ς) είναι 20 χρονών, σπουδάζει μηχανολόγος μηχανικός και δουλεύει. Σε τρείς δουλειές παρακαλώ η μία κε των οποίων Μπάρμαν!

Μια διαδρομή απο την μακρινή Ρωσία, στην όμορφη Κύπρο, την φοιτητική Κοζάνη μέχρι την υπέροχη Θεσσαλονίκη! 

Το όνομα του πιθανώς να μην σας λέει κάτι, το συντμημένο όμως επίθετο του είναι και η ...υπογραφή του σε κάθε πρόταση της δικιάς του ιστορίας στον τοίχο. 

 Πότε και γιατί ξεκίνησες να γράφεις στους τοίχους;

 Το πρώτο μου σύνθημα σε τοίχο γράφτηκε το 2010 . Ξεκίνησα να γράφω γιατί προέκυψε η κρίση στην Κύπρο με αφορμή αυτό έγραψα "καλά ρε αστέ τα λεφτά το καταλαβαίνω την αγάπη πως την πήραν " με αφορμή το κούρεμα καταθέσεων της Κύπρου!

Ποια είναι η πηγή έμπνευσης σου;

 Η αλήθεια είναι πως πηγη εμπνευσης δεν έχω ,οτι γράφω πολλές φορές είναι της στιγμής κάποια τα σημειώνω από πριν, δεν γράφω όμως συχνά από τις δικές μου εμπειρίες.

samostimes tsam3

Περίμενες ποτέ τα συνθήματα σου να έχουν τόσο μεγάλη απήχηση στα social media ;

Όταν ξεκίνησα ήμουν 13 χρόνων καταλαβαίνεις κι εσύ πως δεν το έκανα για καμιά δημοσιότητα και τότε καλά-καλά δεν είχε μπει το facebook στη ζωή των ανθρώπων ή γενικά όλα τα social media. Ξεκίνησα να γράφω για μένα για τα δικά μου ιδανικά, για τα δικά μου πιστεύω και μόνο για μένα, αν τα διάβαζε ένας η δύο άνθρωποι για μένα αυτό τότε ήταν επίτευγμα.

Την τωρινή όμως την περίμενες;

Όχι δεν την περίμενα αλλά δεν εξεπλάγην κιόλας, δεν με επηρεάζει βασικά, δεν της δίνω σημασία

Παρατηρώ ότι μέσα από τα συνθηματά σου παρουσιάζεται ένα πρόσωπο μεγαλύτερο από την πραγματική σου ηλικία, ποιες εμπειρίες το δικαιολογούν αυτό;

Αυτό με την ωριμότητα το έχω ακούσει πολλές φορές, δεν θεωρώ τον εαυτό μου τίποτα διαφορετικό από κανέναν άλλον απλά έχω ένα πολύ δικό μου τρόπο σκέψης , η αλήθεια είναι πως ναι έχω περάσει αρκετές εμπειρίες – δυσκολίες σημασία όμως για μένα δεν έχει τι ήτανε αλλά το τι με κάνανε , και γενικά δεν τις έχω εξομολογηθεί σε κανένα ! Και ούτε χρειάζεται !

Ποια ανάγκη σε οδηγεί να βγαίνεις την νύχτα και να γράφεις στους τοίχους;

Η ανάγκη ο κόσμος να ξυπνήσει ή τουλάχιστον ο κόσμος να προβληματιστεί , αν καταφέρω τον αναγνώστη να προβληματιστεί έχω καταφέρει το σκοπό μου άσχετο αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε σε αυτά που γράφω, η ανάγκη να μετράμε πόσα μας ενώνουν και όχι πόσα μας χωρίζουν η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για όλους.

samostimes tsam1

Έχει πει κανείς ποτέ ότι αντιγράφεις τα συνθήματα σου από κάποιον; Και πως αντέδρασες;

Γενικά αν κάτι μισώ σε αυτόν τον κόσμο είναι να μου λένε ότι αντίγραφω κάποιον, γενικά δεν αντιδράω κάπως απλά εξηγώ ότι είναι δικά μου και αν σε πολύ λίγες περιπτώσεις δεν είναι πάντα,αναγράφω τον δημιουργό και από που το πήρα, αν και αυτό δεν συμβαίνει συχνά .

Δεν σκέφτηκες ποτέ να γράψεις κάποιο βιβλίο;

Έχω σκεφτεί να γράψω και βιβλίο έχω ήδη γραμμένα μεγάλα κείμενα απλά θεωρώ πως δεν είναι ακόμα η ώρα μπορεί να μην είναι και ποτέ η ώρα . Ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής. Θα δείξει ! 10.Τι είναι σημαντικότερο για σένα, φιλία, αγάπη ή οικογένεια; -Το σημαντικότερο είναι να ξέρεις να δίνεις αφιλοκερδώς , όλα τα αλλά θα έρθουν από μόνα τους.

Τι άλλο θα δούμε από τον tsam; Τι μελλοντικά σχέδια έχεις;

Σκέψεις έχω πολλές, μεγάλα όνειρα, μεγάλα πλάνα . Το ποια θα υλοποιηθούν είναι με το πόση όρεξη θα έχω , και ποσά κίνητρα. Γιατί μόνος είμαι σε όλο αυτό , χωρίς βοήθεια από την αρχή άρα μικρά βήματα αλλά σταθερά !

Θα ήθελα να κλείσεις με ένα μήνυμα σου,και να σου ευχηθώ να πραγματοποιήσεις όλα τα όνειρα σου.

Με ενα μήνυμα ελπίδας

samostimes tsam

Φαίη Μπαλλάν 

samostimes.gr