Αφιερώματα

Ο δήμαρχος Πάτμου μιλά στο samostimes για το Patmos Revelation

26 Ιουν, 2017 - 09:06
Ο δήμαρχος Πάτμου μιλά στο samostimes για το Patmos Revelation

Για πρώτη φορά το νησί των Δωδεκανήσων θα πραγματοποιήσει αθλητικές δραστηριότητες υψηλού επιπέδου. 

Το “Patmos Revelation” θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 30 Ιουνίου και 2 Ιουλίου 2017, όπου στο νησί θα φιλοξενηθούν αγώνες τρεξίματος (5χλμ & 15χλμ) και κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης (1 μιλίου) για επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, για μικρούς και μεγάλους, παρουσία Ολυμπιονικών και πρωταθλητών Ελλάδος.

Ο Δήμος Πάτμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Active Media έχουν ως στόχο να αναδείξουν το στοιχείο του αθλητικού τουρισμού.

Το samostimes.gr (χορηγός επικοινωνίας) και η Ελένη Χατζηγεωργίου μίλησε με τον Δήμαρχο της Πάτμου Γρηγόρη Στόικο για την διοργάνωση.

PatmosRevelation,πως προέκυψε αυτή η διοργάνωση ;

dhmaΗ Πάτμος έχει σπουδαία και τεράστια θρησκευτική ιστορία, καθώς είναι το νησί στο οποίο έζησε εξόριστος ο Ιωάννης ο Θεολόγος και συνέγραψε την «Αποκάλυψη».Είναι ένα νησί γνωστό για τον θρησκευτικό του τουρισμό.Το νησί μας βέβαια διαθέτει όλες τις δυνατότητες ώστε να φιλοξενήσει και άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού.Με την λογική αυτή,εντάξαμε στην στρατηγική μας και το στοιχείο του αθλητικού τουρισμού. Προσεγγίσαμε την Active Media, που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους διοργανώσεις και θέσαμε ως στόχο μας την προβολή και προώθηση του νησιού μας στο εξωτερικό. Θελήσαμε να βάλουμε τις πρώτες βάσεις για να φτιάξουμε μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου που θα αποτελέσει το έναυσμα για κάθε αθλητή, να μας επισκέπτεται κάθε χρόνο. Έτσι δημιουργήθηκε το PatmosRevelation το οποίο θα περιλαμβάνει αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Στο πλευρό μας φυσικά στάθηκε από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που αγκάλιασε την πρωτοβουλία μας και πλέον έχει ρόλο συνδιοργανωτή.

Για ποιο λόγο επιλέξατε να φέρετε τον αθλητικό τουρισμό στην Πάτμο, ένα νησί που είναι γνωστό για τον θρησκευτικό τουρισμό και την ηρεμία που προσφέρει;

Η Πάτμος όπως προανέφερα δεν είναι μόνο θρησκευτικός τουρισμός. Διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές ώστε να φιλοξενήσει και άλλες δραστηριότητες και να ικανοποιήσει τουρίστες και επισκέπτες με διαφορετικές απαιτήσεις από όλο τον κόσμο. Είπαμε, γιατί όχι,σε ένα ούτως ή άλλως πανέμορφο νησί, που μπορεί να προσφέρει εναλλακτικές μορφές τουρισμού, να μην δώσουμε τη δυνατότητα στον επισκέπτη να συνδυάσει τη διασκέδαση με την άθληση και την γνώση για την ιστορία του τόπου.Η διοργάνωση του “PatmosRevelation” σεβόμενη την ιστορία της Πάτμου, θα προσφέρει ένα πλήρες πακέτο ψυχαγωγίας στους συμμετέχοντες αφήνοντας τους πίσω υπέροχες αναμνήσεις!

Ποιο θα είναι το όφελος της Πάτμου από αυτό το γεγονός ;

Αρχικά, η προσέλευση κόσμου που πιθανώς να μην είχε την ευκαιρία μέχρι σήμερα να γνωρίσει το νησί μας. Απώτερος σκοπός άλλωστε της διοργάνωσης είναι η δημιουργία ενός θεσμού που κάθε χρόνο θα γιγαντώνεται και θα προσελκύει όλο και περισσότερους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές από όλα τα μέρη του κόσμου. Μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου, όπως αυτή, που περιλαμβάνει δραστηριότητες τρεξίματος και κολύμβησης, έχει στόχο πάντα την προβολή, προώθηση και διαφήμιση του νησιού μας. Το “PatmosRevelation” θα προσφέρει επίσης, στην τοπική ενίσχυση του αθλητισμού και στην ενίσχυση της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής (Πατμιάδα του Γένους Εκκλησιαστική Σχολή), καθώς μέρος των εσόδων της θα διατεθούν στη σχολή αυτή.

Τι δράσεις θα υπάρξουν κατά την διάρκεια του τριημέρου;

Το πρόγραμμα της αθλητικής διοργάνωσης του “PatmosRevelation” περιλαμβάνει την Παρασκευή (30/6), στις 09:00 το πρωί, Kids’ Athletics από τον Παγκόσμιο πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη, Περικλή Ιακωβάκη, στο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου Πάτμου. Η δράση παιδαγωγικού περιεχομένου αφορά στη γνωριμία των παιδιών με τα αθλήματα του στίβου, ενέργεια που έχει εκπονηθεί και κατοχυρωθεί από ειδική ομάδα επιστημόνων της IAAF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου) και εφαρμόζεται και υλοποιείται επίσημα στην Ελλάδα από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Το Σάββατο (1/7), στις 11:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, στον κόλπο του Γροίκου. Η απόσταση που θα χρειαστεί να διανύσουν οι κολυμβητές θα είναι αυτή του 1 μιλίου (1,6χλμ). Νωρίτερα πριν την έναρξη του αγώνα θα γίνει προθέρμανση με την ομάδα της γυμνάστριας pilates, Μάντης Περσάκη. Την ασφάλεια των αθλητών έχει αναλάβει η Ναυαγοσωστική Σχολή Κατερίνης, LifeguardPatrol. Την Κυριακή (2/7), διεξάγονται οι αγώνες τρεξίματος 15 χλμ. (εκκίνηση 08:15πμ), η διαδρομή της οποίας περνάει από δύο μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (παραδοσιακός οικισμός Χώρας, Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως) και 5 χλμ. (εκκίνηση 09:00πμ), που έχουν ως αφετηρία την Σκάλα καθώς και του 1 χλμ. (εκκίνηση 10:55πμ) που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία για τα παιδιά.

Η παρουσία αθλητών υψηλού επιπέδου όπως του ολυμπιονίκη Περικλή Ιακωβάκη και της ΡάνιαςΡεμπούλη, πιστεύετε ότι θα δώσει ένα συν στην όλη διοργάνωση;

Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που συνεργαζόμαστε με αθλητές-πρότυπα που ακολουθούν τον σκοπό του Ολυμπιακού Κινήματος, που απαιτεί αλληλοκατανόηση με πνεύμα φιλίας, αδελφοσύνη και Ευ Αγωνίζεσθαι. Η συνεργασία μας με τον Ολυμπιονίκη Περικλή Ιακωβάκη είναι πολύ σημαντική, σε αυτή την πρώτη μας χρονιά, καθώς πρόκειται για έναν αθλητή-πρεσβευτή με όλη την σημασία της λέξης. Τα παιδιά θα μπορέσουν να αθληθούν και να εκπαιδευτούν δίπλα του, κάτι που αργά ή γρήγορα θα συμβάλλει και στην διαμόρφωση του καλού χαρακτήρα που θέλουμε να δώσουμε σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν. Καθώς για εμάς αξία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη. Αντίστοιχα, η συμμετοχή της πρωταθλήτριας Ράνιας Ρεμπούλη στο PatmosRevelation,μιας αθλήτριας που εκπροσώπησε την χωρά μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016και που κατάγεται από την γειτονική μας Λέρο, δίνει ακόμα περισσότερη αξία και κύρος στην διοργάνωσή μας. Παρόντες στους αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης θα είναι αθλητές της εθνικής ομάδας, με επικεφαλής τον πρωταθλητή Ευρώπης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Αντώνη Φωκαΐδη και φυσικά ο Ομοσπονδιακός τεχνικόςτης κολύμβησης, Νίκος Γέμελος και τεχνικός διευθυντής του κολυμβητικού αγώνα (προπονητής που μας έχει χαρίσει αμέτρητες Ολυμπιακές και παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης) που έχει σχεδιάσει την κολυμβητική διαδρομή.Αναμένουμε και άλλους σημαντικούς αθλητές να ακολουθήσουν και αυτοί και να συμμετάσχουν στην διοργάνωση μας.

Με ποιο τρόπο μπόρεσε να στηθεί μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, υπήρξε στήριξη από τους επαγγελματίες του νησιού;

Κάθε αρχή και δύσκολη λένε. Έτσι και για εμάς. Αρχικά είχαμε την ιδέα, την οποία συζητήσαμε και κατόπιν προχωρήσαμε στον σχεδιασμό και την υλοποίησή της. Βήμα-βήμα αποκτούμε αρκετούς συμπαραστάτες στην προσπάθειά μας, με πρώτη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Στο νησί, από την πρώτη κιόλας στιγμής που ανακοινώσαμε την διοργάνωση βρήκαμε το μεγαλύτερο μέρος των επαγγελματιών του νησιού στο πλευρό μας. Και γιατί όχι άλλωστε. Πρόκειται για μια γιορτή αθλητικού τουρισμού που στόχο έχει να ενισχύσει την τοπική κοινωνία και οικονομία. Εκτός λοιπόν από τις ξενοδοχειακές μονάδες, τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες βρέθηκαν δίπλα μας, ενισχύοντας την τουριστική κίνηση προς το νησί μας με επιπλέον δρομολόγια και εκπτώσεις τις ημέρες της διοργάνωσης.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες πρόσβασης στο νησί, πως καλύψατε την μετακίνηση των επισκεπτών ώστε να έχουν μια άνετη και ασφαλή πρόσβαση στη Πάτμο;

Σε ένα νησί που βασικό εμπόδιο είναι η πρόσβαση, η διοργάνωση μας έχει εξασφαλίσει ειδικά δρομολόγια από την BlueStarFerries, καθώς και ελκυστικά πακέτα με αρκετά προνόμια. Με επιπλέον δρομολόγιο την Πέμπτη (29/6) στις 15:00, για την καλύτερη εξυπηρέτησή όλων, η BlueStarFerries προσφέρει έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των συμμετεχόντων-αθλητών, καθώς και έκπτωση 30% στους συνοδούς τους και στα οχήματά τους σε όσους επισκεφτούν την διοργάνωση και το νησί από τις 26 Ιουνίου έως και τις 6 Ιουλίου.

Στο πλάι μας στάθηκε πριν λίγο διάστημα και η DodekanisosSeaways με προσφορές για την ευκολότερη πρόσβαση από τα Δωδεκάνησα. Χρόνο με τον χρόνο λοιπόν, ευελπιστούμε με τον τρόπο αυτό και με την δραστηριοποίηση μας και σε άλλα δρομολόγια που συνδέουν την Πάτμο να εξυπηρετούμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Τι διευκολύνσεις προσφέρετε σε όσους επιθυμούν να έρθουν στη Πάτμο, είτε για να πάρουν μέρος, είτε ως τουρισμό ,για τις ημέρες των αγώνων;

Οι συμμετέχοντες στο Patmos Revelation πέραν των προσφορών που λαμβάνουν στα ακτοπλοϊκά εισιτήριά τους, των συνοδών τους και των οχημάτων τους, αποκτούν πρόσβαση σε καλύτερες τιμές για την ενοικίαση του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας τους, καθώς και προσφορές και καλύτερες τιμές στα συνεργαζόμενα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Η όλη διοργάνωση θα αποτελέσει ένα σημείο σταθμό για την ανάδειξη του νησιού και ίσως και αλλαγής του τρόπου σκέψης του επισκέπτη για το τι μπορεί να προσφέρει το νησί;

Αυτό ευελπιστούμε. Θέλουμε το Patmos Revelation να χαράξει ένα νέο δρόμο για εμάς, αυτόν του αθλητικού τουρισμού, που θα βάλει την Πάτμο στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και θα προσεγγίσει ανθρώπους όλων των ηλικιών από όλο τον κόσμο. Η Πάτμος έχει την δική της ταυτότητα όλα αυτά τα χρόνια και θέλουμε ο επισκέπτης να έρθει στο νησί μας και να διαπιστώσει ότι δεν την έχει ακόμα ανακαλύψει όπως θα έπρεπε. Με όλες δηλαδή τις εναλλακτικές μορφές της.Θέλουμε να την γνωρίσει καλύτερα και να βιώσει από κοντά μια διαφορετική και πρωτόγνωρη εμπειρία, διατηρώντας παράλληλα τη μυστικιστική ατμόσφαιρα του νησιού.

Ποιο είναι το μήνυμα σας προς τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους του νησιού;

Σας περιμένουμε όλους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, στις 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου, στην Πάτμο! Θέλουμε να αγκαλιάσετε την διοργάνωση μας, να τρέξετε, να κολυμπήσετε και να ζήσετε από κοντά τη μοναδική Πατμιακή φιλοξενία, στο νησί Αποκάλυψη!

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtubesamostimes youtube

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων