officeart horizontal  

 

Αφιερώματα

Καταιγίδα Χρωμάτων στον ουρανό της Σάμου

5 Μάι, 2020 - 09:05
Καταιγίδα Χρωμάτων στον ουρανό της Σάμου

Μία καταιγίδα χρωμάτων είχαν την ευκαιρία να δουν χθες το απόγευμα οι κάτοικοι της Σάμου! Όπως μας περιγράφει ο επαγγελματίας φωτογράφος και συνεργάτης του meteo.gr, Μανώλης Θράβαλος, "η καταιγίδα δημιουργήθηκε πάνω από τον κόλπο Βαθέος λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, καθώς το κέντρο του χαμηλού κατέβαινε από το βόρειο Αιγαίο, στροβιλιζόμενο στην περιοχή. Ο καθαρός καιρός στα δυτικά επέτρεψε στις ακτίνες του ήλιου να περάσουν κάτω από το σύννεφο και να δημιουργήσουν μία πανδαισία χρωμάτων πάνω από την πόλη της Σάμου. Στις πρώτες δύο φωτογραφίες έχει αποτυπωθεί η εικόνα που είχα προς τα δυτικά, καθώς ο ήλιος φώτιζε τη βροχή λίγο πριν τη δύση του.

samostimes mthravalos

samostimes thravalos4

Η επόμενη φωτογραφία δείχνει την εντυπωσιακή μετάβαση της ουράνιας παλέττας στα βόρεια, από το βαθύ πορτοκαλί του ηλιοβασιλέματος στο έντονο μπλε του απογευματινού ουρανού. Μία ομάδα μεταναστευτικών πουλιών, που διαβιούν αυτήν την περίοδο στο νησί, συμπλήρωσε με ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο το κάδρο. Πάνω από την πόλη της Σάμου διακρίνεται και ίχνος από ουράνιο τόξο, το οποίο όμως σύντομα εξαφανίστηκε.

samostimes thravalos1

Καθώς η καταιγίδα περνούσε πάνω από το Μαλαγάρι της Σάμου, η θέα προς τα νότια ήταν συγκλονιστική, με το «βαρύ» σύννεφο πάνω από τα κεφάλια μας και τους κεραυνούς να προσθέτουν το δικό τους χρώμα στο τοπίο.

samostimes thravalos2

 

samostimes thravalos3

Ως γνωστόν, η υπομονή ανταμείβει! Έτσι και κατά τη χθεσινή καταιγίδα, η υπομονή που έκανα για περίπου ένα τέταρτο περιμένοντας έναν τελευταίο κεραυνό, μου έδωσε ένα ακόμη ενδιαφέρον κάδρο με την πόλη της Σάμου και το σύννεφο της καταιγίδας να απομακρύνεται προς τα ανατολικά.

samostimes thravalos5

Αν σας αρέσουν τα παραπάνω, θα χαρώ να σας δω στη σελίδα μου METEOGRAPHER στο facebook!

Εκεί μπορείτε να δείτε πλήθος παρόμοιων φωτογραφιών, τις οποίες έχω καταγράψει την τελευταία δεκαετία που ασχολούμαι συστηματικά με την παρατήρηση και καταγραφή εντυπωσιακών καιρικών φαινομένων από το νησί μου, τη Σάμο. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη ματιά!"

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software