officeart horizontal  

 

Αφιερώματα

H πτώση αεροπλάνου στην Σάμο το 1989

3 Αυγ, 2021 - 05:08
H πτώση αεροπλάνου στην Σάμο το 1989

Ήταν 3 Αυγούστου του 1989 όταν ολόκληρη η χώρα ”πάγωνε” μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες. Το μικρό δικινητήριο αεροπλάνο, απογειώνεται από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της 3ης Αυγούστου 1989 με προορισμό το αεροδρόμιο «Πυθαγόρας» στη Σάμο, ένα γνωστό σε όλους τους εμπλεκόμενους με την αεροπορία αεροδρόμιο λόγω της ιδιαίτερα δύσκολης διαδικασίας προσέγγισης.

 ΦΩΤΟ από i-samos.gr

Η πτήση εκείνη τη μέρα μετέφερε 31 επιβάτες και 3 μέλη του πληρώματος. Οι πιλότοι αποφάσισαν να αγνοήσουν την πτήση δι’οργάνων και να πετάξουν σε VMC συνθήκες, γεγονός που υποδηλώνει πτήση γνωστή και ως «εξ’όψεως», χωρίς δηλαδή την ιδιαίτερη χρήση οργάνων ναυτιλίας.

Λόγω ανθρώπινου λάθους και ίσως και λόγω υπεροψίας από πλευράς κυβερνήτη, το μικρό αεροπλάνο προσκρούει εν μέσω νεφών στις πλαγιές του όρους Κέρκης στα βορειοδυτικά της Σάμου, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο όλων των επιβαινόντων.

ΦΩΤΟ από i-samos.gr

ΦΩΤΟ από i-samos.gr

Το σημείο της πρόσκρουσης, λόγω της χαμηλής νέφωσης στην περιοχή και της μη πρόκλησης πυρκαγιάς, εντοπίστηκε μετά από ένα 24ωρο από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software