officeart horizontal  

 

Αφιερώματα

Η άλλη πλευρά των γονιών σου, κρυμμένη σε μια σελίδα ενός ξεχασμένου ημερολογίου.

10 Σεπ, 2021 - 09:09
Η άλλη πλευρά των γονιών σου, κρυμμένη σε μια σελίδα ενός ξεχασμένου ημερολογίου.

Οι σχέση γονέα και παιδιού άλλοτε αποτελούν σχέσεις ιδιαίτερης σύνδεσης με κοινό χαρακτηριστικό και παρανομαστή την ανιοδετελή αγάπη και την αφοσίωση και άλλοτε απλά αποτελούν σχέσεις περίεργες με έλλειψη επικοινωνίας!
Η ανάπτυξη τους είναι σαφώς περίπλοκη και απόλυτα σημαντική για την εξέλιξη του παιδιού και όπως κάθε ανθρώπινη σχέση, παραμένουν μοναδικές και χωρίς κάποια οδηγία για το τι είναι λάθος και τι σωστό!

Σχέσεις ζωής οι οποίες μεταφέρουν βάσεις, συναισθήματα βιώματα και διαμορφώνουν συνειδήσεις, προσωπικότητες και καταστάσεις!
Όταν είσαι παιδιά απομακρύνεσαι από την ιδέα του να γίνεις γονιός και μεγαλώνοντας επίσης απορρίπτεις γεγονότα και επιλογές των γονέων σου, που σίγουρα δε θα επέλεγες και δε θα επιλέξεις στο δικό σου μέλλον ακόμα και σε περίπτωση που γίνεις γονιός!

Τα παιδιά συνηθίζουν να ασκούν αυτή του είδους την κριτική στους γονείς τους μεγαλώνοντας και πολλές είναι οι φορές που παραμένουν απόλυτα αυστηρά απέναντί τους.
Όταν είσαι ή γίνεσαι γονιός αυτόματα ξεχνάς ότι ήσουν παιδί, τα όνειρα και τις αντιρρήσεις που είχες, γιατί πλέον βιώνεις την ευθύνη και την αγάπη του να είσαι γονέας!

Έτσι έρχεσαι στη φάση ζωής που προτεραιότητα έχει πλέον όχι ο εαυτό συ αλλά το παιδί σου, με αυτή την ευθύνη αγάπης απομακρύνεσαι από τον τρόπο σκέψης τους και από την δική τους οπτική σε ότι αφορά τη ζωή.
Τα παιδιά αναρωτιούνται πως ήταν οι γονείς τους παιδιά και οι γονείς έχουν ξεγράψει αυτές τις μνήμες λες και από τότε έχει περάσει κάποιος αιώνας, οι εποχές έχουν αλλάξει τόσο που αδυνατούν να βρουν σημείο κοινό για την αναφορά του πως ήταν ως παιδιά!
Όλα αυτά μέχρι να βρεθεί τυχαία κάποιο ημερολόγιο https://www.twf.gr/category/imerologia/ που κάποιος από τους δυο γονείς διατηρούσε στα παιδικά ή εφηβικά του χρόνια!
Εκείνο το ημερολόγιο, που τότε έγραφε μέσα σκέψεις, όνειρα και θέλω!
Αυτό το ημερολόγιο θυμίζει την άλλη πλευρά τους, την πιο αθώα, την ανεπηρέαστη από το χρόνο, τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις!
Αν είσαι από τους τυχερούς που κάποια στιγμή οι γονείς σου βρήκαν το ημερολόγιο των νεανικών τους χρόνων και σε άφησαν να δεις στα κλεφτά κάποιες σημειώσεις τους ή στα κρυφά κατάφερες να διαβάσεις, ξέρεις πως όλα στη ζωή έχουν ροή και όλα είναι σχεδόν ίδια!
Γιατί το ημερολόγιο των γονιών σου είναι η απόδειξη πως είχαν και οι ίδιοι ανησυχίες, όνειρα και αμφιβολίες όπως ακριβώς εσύ και ανεξάρτητα την πορεία που διένυσαν, το ημερολόγιο τους κρύβει μια χαμένη στο χρόνο πλευρά τους!

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software