officeart horizontal  

 

Αφιερώματα

Tips για να διαμορφώσετε τον χώρο σας σύμφωνα με τον βιοφιλικό σχεδιασμό

15 Φεβ, 2023 - 09:02
Tips για να διαμορφώσετε τον χώρο σας σύμφωνα με τον βιοφιλικό σχεδιασμό

Ο βιοφιλικός σχεδιασμός ή αλλιώς η προσάρτηση στοιχείων της φύσης και του περιβάλλοντος στην διακόσμηση των εσωτερικών ή εξωτερικών σας χώρων αποτελεί το απόλυτο trend στον κλάδο της διακόσμησης.

Αν θέλετε και εσείς να εμπνευστείτε από αυτή την τάση για να διακοσμήσετε τον δικό σας χώρο, βρείτε παρακάτω ορισμένα tips για να το πετύχετε.

Το είδος των φυτών που θα χρησιμοποιήσετε θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες φωτισμού στο δωμάτιο και το στυλ της διακόσμησής σας. Ακολουθούν μερικές δημοφιλείς επιλογές για βιοφιλικό σχεδιασμό:

Οι φτέρες είναι ευπροσάρμοστα φυτά που λειτουργούν καλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και μπορούν να προσθέσουν μια πλούσια, τροπική αίσθηση στο χώρο σας.

Τα μπαμπού είναι ψηλά φυτά και μπορούν να προσθέσουν μια πινελιά κομψότητας στο χώρο σας, ενώ τα πάνε ιδιαίτερα καλά με το έντονο φως.

Τα κρίνα της ειρήνης είναι φυτά εύκολα στην φροντίδα τους και χρειάζονται χαμηλό έως μέτριο φως για να ευδοκιμήσουν. Είναι επίσης γνωστά για την ικανότητά τους να καθαρίζουν τον αέρα.

Η σανσεβιέρια διαθέτει φύλλα σκληρά και ανθεκτικά στην ξηρασία και μπορεί να επιβιώσουν σε χαμηλό φωτισμό χωρίς να θέλει πολύ πότισμα.

Τα φυτά πόθος είναι αναρριχόμενα φυτά που μπορούν να προσαρμοστούν κατάλληλα για να μεγαλώσουν σε έναν τοίχο ή γύρω από έναν ανεμιστήρα οροφής. Αναπτύσσονται καλά σε μέτριο έως έντονο φως.

Αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα από τα πολλά φυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον βιοφιλικό σχεδιασμό. Όταν επιλέγετε φυτά, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις συνθήκες φωτισμού στο δωμάτιο, καθώς και το πόσο χρόνο διαθέτετε για την φροντίδα και την συντήρησή τους.

Μπορείτε σίγουρα να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα οροφής στον χώρο που θα εμπλουτίσετε με πράσινη βλάστηση για να έχετε απαλό αεράκι και να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αέρα. Οι ανεμιστήρες οροφής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τον εξωτερικό σας χώρο άνετο, ειδικά όταν ο καιρός είναι ζεστός.

Όταν επιλέγετε έναν ανεμιστήρα οροφής για την βιοφιλική σχεδίαση χώρου, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το κατάλληλο μέγεθος. Ένας ανεμιστήρας που είναι πολύ μεγάλος ή πολύ μικρός για το χώρο μπορεί να μην λειτουργεί αποτελεσματικά. Επίσης πρέπει να έχει καλή κατασκευή και να αντέξει στην υγρασία. Να είναι σχετικά οικονομικός κλάσης Α και να έχει φωτισμό, εφόσον θέλετε να αποφύγετε τα επιπλέον φώτα στην οροφή. Υπάρχουν διάφορα στυλ για να διαλέξετε, από μοντέρνα, παραδοσιακά έως και ρουστίκ.

Μπορείτε να εμπλουτίσετε τον βιοφιλικό σχέδιο με φωτιστικά δαπέδου, για να δημιουργήσετε μια υπέροχη ατμόσφαιρα για τις βραδινές ώρες χαλάρωσης και ηρεμίας.

Αναζητήστε φωτιστικά δαπέδου που είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά όπως ξύλο, μπαμπού. Αυτά τα υλικά θα ταιριάξουν απόλυτα με την σύνθεση που έχετε κάνει με τα φυτά.

Χρησιμοποιήστε Led λαμπτήρες φυσικού χρώματος στα φώτα δαπέδου σας για να δημιουργήσετε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Εάν πρέπει να κατευθύνετε το φως σε μια συγκεκριμένη περιοχή, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε φωτιστικό δαπέδου με εύκαμπτο βραχίονα για να κατευθύνετε το φως σε μια καρέκλα η καναπέ.

Τοποθετήστε τα φώτα σε συγκεκριμένες θέσεις στον χώρο, κοντά σε φυτά και άλλα φυσικά στοιχεία για να τονίσετε και να τραβήξετε την προσοχή σε αυτά. Πειραματιστείτε και βάλτε σε κατάλληλη σειρά τα φώτα με συμμετρικό τρόπο για να δημιουργήσετε μια αίσθηση ισορροπίας και αρμονίας στο δωμάτιο.

Ενσωματώνοντας αυτά τα σχεδιαστικά στοιχεία, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σχέδιο φωτισμού που συμπληρώνει την βιοφιλική σας διακόσμηση και ενισχύει τη σύνδεση με τη φύση στον χώρο σας.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software