Με "ρίζες" από την Μικρά Ασία, η σαμιώτισσα chef–pastry chef και food blogger, Ρένα Κώστογλου, ξεδιπλώνει τη ζωή της γύρω από την μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική. Η Ρένα Κώστογλου μιλά στην Ηλιάνα Τζούφα και το samostimes.gr.
Στο Μαραθόκαμπο της Σάμου, την Κυριακή του Πάσχα, εδώ και έναν περίπου αιώνα, αναβιώνει το έθιμο των «Τουφεκιών». Οι κάτοικοι του Μαραθόκαμπου, πατρίδας του ήρωα της Επανάστασης του 1821 καπετάν Σταμάτη Γεωργιάδη, προετοιμάζονται επί αρκετούς μήνες για την αναβίωση του πασχαλινού αυτού εθίμου.
Σημαντικές τόσο για την φαρμακολογία όσο και την κοσμετολογία οι γνώσεις για τον τρόπο παρασκευής φυτικών καλλυντικών, που παίρνουν οι σπουδαστές του τμήματος βοηθός φαρμακείου στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Σάμου (Δ.Ι.Ε.Κ).