elenfrdeitrues

Συγγραφείς και ιντερνέτ …η μάχη ξεκίνησε

0
0
0
s2smodern

Μάχη χωρίς τελειωμό μοιάζουν να δίνουν οι διάφορες σελίδες και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , μάχη για το ποια νοικοκυρά μαγειρεύει καλύτερα, για το ποιος θα ποστάρει το ποιο αστείο με σεξουαλικό ή μη μήνυμα, μάχη ανάμεσα σε φαν διασήμων προσώπων.Τα τελευταία χρόνια δε, έχει μπει σε αυτή την ιδιότυπη «μάχη» και ο κλάδος των συγγραφέων.

Συνέχεια ανάγνωσης

''Προσπαθώ παππού να καταλάβω την Ύβρη''

0
0
0
s2smodern
  • «Παιδί μου κοίτα πως στραφταλίζει το χωριό στον ήλιο που ανατέλλει απ’ την Μυκάλη!!»
  • «Κοιτάζω παππού, κοιτάζω και δε χορταίνουνε τα μάτια μου. Κι ακούω μελίφθογγες μουσικές από ανθρώπους, από ζωντανά, από πουλιά, απ’ τα νερά και τον αγέρα.

Οι αισθήσεις μου πάλλονται παράξενα, όλες.

Παντού αρμονία και ομορφιά, Ζωή και Φως».

  • «Το Καστροβούνι με το Ευπαλίνειο στα σπλάχνα του,

η άχρονη και ζείδωρη πηγή των Αγιάδων με τις Νύμφες και τους Αη Γιάννηδες,

τα αρχαία ορυχεία στον Κουτσοδόντη,

το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας στους Κατραφύληδες,

το απέραντο γεωπάρκο με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου,

η Ευθυμιάδα Σχολή,

ο Καλαθής,

το Ραμπαηδόνι,

το Βιρό,

το Μαυροβούνι,

η Στεφάνα,

η Καμάρα,

τα Καζάνια,

ο Γιάννος,

τα Ρόγγια,

ο Χήσιος ποταμός,

το Θεοποίητο γεφύρι,

ο Αη Νικόλας,

ο άγνωστος στρατιώτης στην πλατεία Ειρήνης,

τα υψίπεδα του Ζερβού, υψώματα Ελευθερίας, με τους επαναστάτες του Σοφούλη το 12, με τους αγωνιστές του ΕΑΜ το 41-44, με τους φαντάρους μας το 74 να σκάβουν με τα χέρια τους τις υπόγειες στοές, τα αμπριά και τα χαρακώματα για την άμυνα του νησιού μας,

ο ανυπότακτος Λαός της προκοπής και του Αγώνα μπροστά μας.

Αυτοί οι άνθρωποι, αυτή η φύση, αυτά τα χτίσματα και η ιστορία τους, η πατρογονική μας κληρονομιά, παιδί μου είναι το δικό μας ανάχωμα στο φαραωνικό ανάθεμα-φυλακή που επιχειρούν οι Εξουσίες των καιρών σε χρόνους δίσεκτους στον φιλόξενο τόπο μας, ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα, με την στήριξη ή την ανοχή των προθύμων του συστήματος εντός και εκτός Σάμου».

  • «Κατάλαβες γιέ μου» ρώτησε το παιδί ο σεβάσμιος γέροντας.
  • «Προσπαθώ παππού να καταλάβω την Ύβρη» είπε ο νεαρός κοιτάζοντας κατάματα τον ήλιο που όλο κι ανέβαινε τον ουρανό κατά Ψιλή Άμμο και Μεσόκαμπο.
  • «Από κοντά και η Νέμεση Θρασύβουλε» απόσωσε στοχαστικά ο γέρο Κλεομένης κι έγειρε στον κορμό θεόρατης βελανιδιάς να ξαποστάσει.

Μανώλης Ν. Κάρλας

Γιατρός,Περιφερειακός Σύμβουλος

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με καπíρα και ντόπιο κρασί

0
0
0
s2smodern

Ζούμε σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Πλέουμε προς μια καταιγίδα και μπαίνουμε σε μια κρίση που η ανθρωπότητα δεν έχει βιώσει ποτέ στο παρελθόν. Η οικονομική κρίση που θα διαδεχτεί αυτήν της υγείας θα μας ταλαιπωρήσει για τουλάχιστον ένα χρόνο. Αυτή την στιγμή όλος ο πλανήτης ζει σε συνθήκες πολέμου. Όλοι αγωνιζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την νέα πραγματικότητα.

Συνέχεια ανάγνωσης

13033: Έλλην Πολίτης, με τόπο διαμονής «πατρίδα»

0
0
0
s2smodern

Όταν ξέσπασε η κρίση, είχα ακόμη τη δουλειά μου και κάτι λίγα λεφτάκια στην άκρη. Δεν είχα λόγο να βγω στους δρόμους να διαδηλώνω-άσε που έκανε και κρύο… Τις δημοκρατικές μου καταβολές, τις υπερασπιζόμουν σε ατέρμονες συζητήσεις μεταξύ φίλων, πάνω από άδεια μπουκάλια τσίπουρο.

Στο δεύτερο μνημόνιο και στο τρίτο, είχα πια συνηθίσει. Αποστήθιζα όλες τις μίζερες επωδούς της εποχής, τις οποίες επαναλάμβανα με τον αντίστοιχο στόμφο, εμπλουτίζοντάς τις με αριστερίζουσα φρασεολογία. Το επέβαλε άλλωστε κι η μόδα της εποχής.

Ο «πόλεμος» του κορωνοϊού με βρήκε να χω μεν σηκωθεί από τα πατώματα, αλλά να μαι ακόμη στα γόνατα. Οπότε, ο φόβος για την άγνωστη «απειλή» και τον αόρατο θάνατο, η απομόνωση κι η απομάκρυνση, με έριξαν ξανά κάτω. Στη βαθιά κατάθλιψη μιας ακόμη ασύμμετρης απώλειας. Αυτής που άφηνε ξεσκέπαστο όχι μόνο το εργασιακό μου μέλλον αλλά και την ίδια τη ζωή μου...

Συνέχεια ανάγνωσης

ΕΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΧΡΟΝΙΚΟ Για τον …«ανθρωπιστικό» αποκλεισμό παιδιών από το δημόσιο σχολείο

0
0
0
s2smodern

 

Ένα «θέατρο του παραλόγου» εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα στο νησί μας, κατά βάση από τα Δ.Σ δύο Συλλόγων γονέων με αίτημα, να μην πάνε στο δημόσιο σχολείο κάποια παιδιά. Και μάλιστα στο όνομα του …ανθρωπισμού, επειδή προέρχονται από τον άθλιο πράγματι προσφυγικό καταυλισμό που κατ’ ευφημισμό ονομάζεται Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών...

Συνέχεια ανάγνωσης

Η Σάμος χωρίστηκε σε δύο Δήμους , δύο στρατόπεδα και πορεύεται προς την ανυποληψία

0
0
0
s2smodern

Επιτέλους το μεγαλύτερο πρόβλημα του νησιού! με την καίρια και αποφασιστική παρέμβαση του Βουλευτή Σάμου επιλύθηκε. Η Σάμος χωρίστηκε σε δύο Δήμους , δύο στρατόπεδα και πορεύεται, όπως πάντα άλλωστε, προς την ανυποληψία, το μαρασμό και την αντιπαλότητα.

Εν κρυπτώ και με κλειστές συσκέψεις σε κομματικά γραφεία, ελάχιστους μήνες πριν τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Βουλευτής Σάμου ικανοποίησε ντόπια συμφέροντα και πολιτικές παρωχημένων εποχών.

Η εξαθλίωση των κατοίκων, ο αργός θάνατος εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών, της τοπικής οικονομίας, ο αφανισμός του νησιού εξαιτίας του Προσφυγικού –μεταναστευτικού , το HOT SPOT SAMOY , αυτό το ΚΕΝΤΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ η μηδενική ανάπτυξη του νησιού, το χωροταξικό και η μείωση του τουρισμού ουδόλως ενδιαφέρει τον Βουλευτή και τους συνοδοιπόρους του.

Είμαστε για μια ακόμη φορά θιασώτες του παραλόγου, του μικροκοματισμού και της εξασφάλισης του Πολιτικού μέλλοντος ορισμένων αμετανόητων συμπολιτών μας που εμφανίζονται ως πολιτικοί αστέρες να φωτίσουν το έρημο αυτό νησί.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΜΟΥ

Τηλεοπτικά παιχνίδια επιβίωσης: Ποια πρότυπα δημιουργούν;

0
0
0
s2smodern

Το στοιχείο της επιβίωσης έχει κάνει αισθητή την παρουσία του τα τελευταία χρόνια σε διάφορα τηλεοπτικά παιχνίδια.

Συνέχεια ανάγνωσης

Novartis και να καίει...της δημοσιογράφου Μαργαρίτας Ικαρίου

0
0
0
s2smodern

 Νομίζω, γιατρέ μου, πως έχω μνήμη χρυσόψαρου. Ικανή να συγκρατεί τα επουσιώδη και να ξεχνά τα σημαίνοντα.Σωρό κουβάρι όλα:

Συνέχεια ανάγνωσης

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΠΑΙΔΙ (της δημοσιογράφου Μαργαρίτας Ικαρίου)

0
0
0
s2smodern

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΠΑΙΔΙ (της δημοσιογράφου Μαργαρίτας Ικαρίου) Δεν είσαι πια παιδί, αν και, «είσαι». Δε χωράς πια να κρυφτείς κάτω από το κρεβάτι, κρύβεσαι ωστόσο μέσα στις σκέψεις σου.

Συνέχεια ανάγνωσης

e-genius.gr ...intelligent web software