officeart horizontal  

 

Άποψη

Τα seatrack απο μόνα τους δεν αρκούν...

17 Αυγ, 2020 - 01:08
Τα seatrack απο μόνα τους δεν αρκούν...

Με χαρά και ενθουσιασμό είδαμε επιτέλους να υλοποιείται το έργο των sea track για τους ΑΜΕΑ. Το νησί μας απέκτησε ράγες που το οδηγούν ένα βήμα μπροστά σε πολλά επίπεδα, από τη φροντίδα των ΑΜΕΑ, μέχρι την τουριστική ανάπτυξη. Επόμενο είναι όλοι να ευχαριστήσουμε όλους όσους ασχολήθηκαν με αυτό το έργο που επί έτη προετοιμαζόταν και κατέληξε να υλοποιηθεί έστω και μετά από τόσο καιρό.

Μετά τις ευχαριστίες και το χειροκρότημα όμως υπάρχουν και ερωτήματα που μας αφορούν όλους και όχι μόνο τους ιθύνοντες.

Το κυριότερο είναι αν θα υπάρχει τακτικός έλεγχος και συντήρηση του έργου στη πράξη καθώς μιλάμε για μια κατασκευή που τη χρησιμοποιούν ΑΜΕΑ και θέλει να λειτουργεί συνεχώς στην εντέλεια.

Ακόμα ένα καίριο ερώτημα είναι πως δημιουργήθηκαν οι υποδομές πρόσβασης στο seatrack όπως πάρκινγκ, διάδρομος στη παραλία κλπ, αλλά όλοι εμείς οι υπόλοιποι θα τα σεβαστούμε όλα αυτά ή όταν για παράδειγμα δεν βρίσκουμε πουθενά να παρκάρουμε και είναι αυτή η μόνη κενή θέση, θα σπεύσουμε να την «καπαρώσουμε;».

Αυτό που με απασχολεί περισσότερο όμως είναι όταν θα έρθει ο οποιοσδήποτε ΑΜΕΑ να κάνει τη καλοκαιρινή βουτιά θα τον αγκαλιάσουμε στη παραλία που όλοι μαζί θα μοιραζόμαστε ή ξαφνικά θα «αδειάζει» ο χώρος γύρω του;

Επειδή ζούμε σε ένα νησί που αυτοί οι συμπολίτες μας πολλές φορές δεν έχουν ούτε χώρο στο πεζοδρόμιο να κινηθούν, ελπίζω και εύχομαι αυτές οι ράγες καθρέφτες να δείξουν τον καλό μας εαυτό και όλοι μαζί να χαμογελάμε προς ένα καλύτερο μέλλον.

Chris Zumbos

 

 

 

 

 

 

 

       Γράφει ο Χρήστος Ζούμπος

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

e-genius.gr ...intelligent web software