Άρθρα

Συγγραφείς και ιντερνέτ …η μάχη ξεκίνησε

7 Αυγ, 2020 - 05:08
Συγγραφείς και ιντερνέτ …η μάχη ξεκίνησε

Μάχη χωρίς τελειωμό μοιάζουν να δίνουν οι διάφορες σελίδες και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , μάχη για το ποια νοικοκυρά μαγειρεύει καλύτερα, για το ποιος θα ποστάρει το ποιο αστείο με σεξουαλικό ή μη μήνυμα, μάχη ανάμεσα σε φαν διασήμων προσώπων.Τα τελευταία χρόνια δε, έχει μπει σε αυτή την ιδιότυπη «μάχη» και ο κλάδος των συγγραφέων.

Οι Έλληνες συγγραφείς δίνουν βροντερό παρόν μέσα από τις προσωπικές τους σελίδες , ποστάροντας καθημερινά πτυχές της ζωής τους, απόψεις, κριτικές ,με στόχο ο κόσμος να μάθει όχι μόνο πως ζουν αλλά κυρίως τι γράφουν. Και εδώ μπαίνει ο αναγνώστης που με την συμμετοχή του σε αυτές τις ομάδες καθορίζει πολλές φορές και την πορεία ενός βιβλίου. Στο παιχνίδι βέβαια και οι εκδοτικοί οίκοι που με την σειρά τους καταβάλλουν προσπάθειες για την ενίσχυση του κλάδου.

Η πανδημία και ο εγκλεισμός της καραντίνας οδήγησαν τους εκδοτικούς οίκους σε πτώση μέχρι και 80%, αν και δούλεψαν λίγο καλύτερα οι παραγγελίες μέσω ιντερνέτ και τα eBooks. Όμως οι ίδιοι οι συγγραφείς κατόρθωσαν μέσω των κοινωνικών δικτύων να διατηρήσουν και ίσως και να αυξήσουν το αναγνωστικό τους κοινό. Πολλές παρουσιάσεις βιβλίων αναβλήθηκαν , αλλά χάρις στην τεχνολογία το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει παρουσιάσεις ή αναγνώσεις βιβλίων μέσω διαδικτύου. Οι αναγνώστες μπήκαν στο σπίτι του αγαπημένου τους συγγραφέα και άκουσαν , είδαν τον ίδιο τον δημιουργό να διαβάζει αποσπάσματα , χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στους ’’φαν’’.

Το τελικό αποτέλεσμα θα φανεί στην πορεία, όμως σίγουρα και οι συγγραφείς έχουν αποκτήσει πλέον τον τρόπο να έρχονται πιο κοντά στους αναγνώστες τους και να μην αποτελούν απλά μια φωτογραφία στο οπισθόφυλλο κάποιου βιβλίου. Αν και η τεχνολογία είναι πλέον ένα με την καθημερινότητα, οι βιβλιοφάγοι ποτέ δεν θα πάψουν να αναζητούν την μυρωδιά και την μοναδική αίσθηση που αφήνει το βιβλίο στα χέρια.

Κείμενο Λ.Μ φωτογραφία typos-i.gr

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι