officeart horizontal  

 

Άρθρα

Επαγγέλματα και η αναγκαιότητά τους

12 Οκτ, 2021 - 02:10
Επαγγέλματα και η αναγκαιότητά τους

Όσο και αν οι εποχές αλλάζουν κάποιες κοινωνικές αντιλήψεις που έχουν διαμορφωθεί και εδραιωθεί, απαιτούν χρόνο και κόπο για να μεταβληθούν και να εξαλειφθούν.

Έχουμε μεγαλώσει σε μια κοινωνία που αξιώνει τα επαγγέλματα που απαιτούν να έχεις μια θεωρητική βάση κοινώς να έχεις δαπανήσει χρόνο και χρήμα ώστε να καταφέρεις να σπουδάσεις!

Συνήθως τα κοινωνικά πρότυπα αλλάζουν καθώς μεταβάλλονται οι εποχές και μαζί τους αλλάζουν τα θέλω της μάζας των ατόμων, υπάρχουν όμως ακόμα πολλά από αυτά που η κοινωνία προστάζει ως αποδεκτά ή μη, τα οποία παραμένουν ίδια στο πέρασμα των ετών.

Έχει παρατηρηθεί βέβαια τα τελευταία χρόνια να γίνεται προσπάθεια προσαρμογής νέων ιδεών και αντιλήψεων που συνάδουν με την εποχή που διανύουμε ή αναπροσαρμογής των παλιών με νέες ιδέες και πεποιθήσεις για να ακολουθούν την νέα τάξη πραγμάτων.

Η κοινωνία μεταβάλλεται απόλυτα γρήγορα και βασανιστικά αργά ταυτόχρονα και αυτό γιατί μέσα σε μια κοινωνία υπάρχουν άτομα και μυαλά που είτε ακολουθούν τη μια ταχύτητα είτε την άλλη!
Πάντα υπάρχει μια κομβική γραμμή που ένα μεγάλο μέρος θα συνταυτιστεί και εκεί είναι το σημείο που εδραιώνονται νέες ιδές, δεδομένα και αξίες ενώ σταματούν να αποτελούν κοινωνικά κυρίαρχες πιο απαρχαιωμένες παλιότερες αντιλήψεις και υιοθετήσεις συμπεριφορών και στάσεων!
Καλώς ή κακώς τα κοινωνικά πρότυπα, τα κοινωνικά στερεότυπα, τα κοινωνικά επιτρεπτά και μη γεγονότα μας ακολουθούν άλλοτε πιο βίαια και άλλοτε λιγότερο σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας!
Κάποιοι παραμένουν να τα ακολουθούν πίστα και απόλυτα, άλλοι αμφιταλαντεύονται και μένουν πιστοί σε κάποια, ενώ αλλά σταματούν να τα ενστερνίζονται, φυσικά υπάρχουν και αυτοί που μένουν πιστοί μόνο στα πολύ δικά τους θέλω κόντρα σε κάθε κοινωνικό πρέπει και κοινωνική απαγόρευση!
Κάπως έτσι λειτουργούν και τα επαγγέλματα κατατάσσονται σε κοινωνικά ανώτερα και κοινωνικά κατώτερα κάτι που αποτελεί ένα μεγάλο διαχωρισμό που δε θα έπρεπε να υπάρχει και αυτό γιατί η εποχή μας έχει περάσει πολύ πιο μπροστά από αυτό.

Επιπλέον η εργασία αποτελεί ένα αναγκαίο βιοποριστικό κομμάτι το οποίο παρέχει την οικονομική ανταμοιβή που όλοι χρειάζονται για να ζήσουν, έτσι κάθε εργασία εκτός από σημαντική είναι και απαραίτητη για τη συνολική ροή της ζωής των ανθρώπων.

Για το λόγο αυτό τα επαγγέλματα όπως ο ηλεκτρολόγος, ο υδραυλικός ο κλειδαράς και άλλα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με την ίδια κοινωνική αποδοχή και σεβασμό.

Ο κλειδαράς στον Εύοσμο για παράδειγμα πρόκειται για μια εργασία που παρέχει πολύ σημαντικές υπηρεσίες όλο το 24ωρο.

Ο κλειδαράς στην περιοχή του Ευόσμου, παρέχει σε ώρες ανάγκης την απαραίτητη βοήθεια σε άτομα που την έχουν ανάγκη. Για το λόγο αυτό οι υπηρεσίες που παρέχει ένας κλειδαράς είναι το ίδιο αναγκαίες και σημαντικές με αυτές που παρέχει ένα κοινωνικά αποδεκτό επάγγελμα όπως ο δικηγόρος.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software