officeart horizontal  

 

Άρθρα

Ο τέλειος οδηγός για ένα κορυφαίο Tiramisu

20 Οκτ, 2021 - 08:10
Ο τέλειος οδηγός για ένα κορυφαίο Tiramisu

Μια από τις πιο γνωστές συνταγές για γλυκά με σοκολάτα https://ionsweets.gr/course/favorites/ , είναι το Ιταλικό Tiramisu. Πρόκειται για ένα έδεσμα ιδιαίτερα αγαπητό παγκοσμίως, το οποίο έχει τις ρίζες τους πίσω στο 1970 και στην πόλη Veneto της Ιταλίας. Η δημοτικότητα του όμως εκτοξεύθηκε στη δεκαετία του 1990. Το γλυκό αυτό αποτελείται από συστατικά τα οποία εκ πρώτης όψεως δεν ταιριάζουν ιδιαίτερα μεταξύ τους, αλλά όταν χρησιμοποιηθούν σωστά, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και γευστικότατο.

Το πιο σημαντικό συστατικό που χρησιμοποιείται στο Tiramisu είναι το τυρί Mascarpone. Αυτό το τυρί χρησιμοποιείται στην Ιταλική κουζίνα από τον 13ο αιώνα, συγκεκριμένα στην περιοχή της Λομβαρδίας. Η υφή του είναι απαλή και κρεμώδης και προέρχεται από κρέμα γάλακτος με λιπαρότητα περίπου 75%. Θεωρείται χειμωνιάτικο εποχιακό έδεσμα και χρησιμοποιείται ιδιαίτερα σε αντίστοιχες εποχιακές συνταγές. Ο λόγος είναι ότι χρειάζεται ψυγείο, αφού αυτός ο τύπος τυριού χάνει τη γεύση του και δεν είναι τόσο νόστιμο τους θερινούς μήνες. Το καλύτερο τυρί mascarpone προέρχεται μόνο από την Ιταλία, αλλά υπάρχουν τοπικές αγορές και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά και στην Αμερική, στις οποίες μπορεί να το βρει κάποιος σε διάφορα καταστήματα.

Ένα άλλο συστατικό του Tiramisu είναι η κρέμα Zabaglione, η οποία είναι επίσης Ιταλική. Αυτό το κλασικό φαγητό έχει τις ρίζες του στις κουζίνες της Βενετίας. Η αυθεντική συνταγή περιείχε μέλι, κρόκο αυγού και γλυκό κρασί Κύπρου. Σήμερα, χρησιμοποιείται ζάχαρη αντί μέλι και Ιταλικό κρασί Marsala, αντί του γλυκού κρασιού της Κύπρου. Γενικότερα το Tiramisu είναι εύκολη συνταγή για το σπίτι.

Ένα ακόμα συστατικό που δίνει ιδιαίτερη γεύση στο Tiramisu, είναι φυσικά ο καφές espresso, ο οποίος δίνει τη δική του μοναδική χροιά στο γλυκό. Και πάλι συναντάμε ένα συστατικό Ιταλικών καταβολών το οποίο συνοδεύει όλα τα Ιταλικά γεύματα. Επίσης έχει πιο έντονη γεύση από τον Αμερικάνικο καφέ.

Το τελευταίο συστατικό που χρειάζεται ένα νόστιμο Tiramisu είναι τα μπισκότα σαβαγιάρ (ή αλλιώς Ladyfingers) τα οποία είναι επίσης Ιταλικής προέλευσης, όπως και τα υπόλοιπα υλικά αυτής της συνταγής. Φυσικά πλέον και αυτά είναι διαθέσιμα παγκοσμίως. Πρόκειται για πολύ ελαφριά μπισκότα αφού η ζύμη τους είναι φτιαγμένη από ασπράδια αυγών.

Για να δημιουργήσετε το καλύτερο Tiramisu, θα πρέπει να προσέχετε τις αναλογίες και τη μίξη αυτών των τεσσάρων πολύ σημαντικών συστατικών και πάντα να το σερβίρετε με σκόνη σοκολάτα από πάνω. Με αυτές τις οδηγίες, ελπίζουμε να σας δώσαμε το έναυσμα για τη δημιουργία του Tiramisu και να σερβίρετε πάντα το καλύτερης ποιότητας έδεσμα για τους φίλους σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software