officeart horizontal  

 

Άρθρα

''Να γυρίσει το ΠΑΣΟΚ εκεί που ανήκει''

10 Δεκ, 2021 - 02:12
''Να γυρίσει το ΠΑΣΟΚ εκεί που ανήκει''

Στον απόηχο της πρώτης Κυριακής της εκλογικής διαδικασίας στο Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, είναι δίκαιο και φυσιολογικό να υπάρχει μια έντονη προσμονή και αισιοδοξία σε όσους συμμετέχουν.

Εδώ στο νησί μας τη Σάμο, υπήρξε γενικά μια σημαντική άνοδος στη συμμετοχή, ίσως και πέραν του αναμενόμενου.

Αυτό δείχνει πολλά, ειδικά αν θυμηθεί κανείς πως στις τελευταίες Εθνικές εκλογές προτίμησαν το ΠΑΣΟΚ 1.213 συμπολίτες μας και την 5η Δεκεμβρίου ψήφισαν στη Σάμο για την εκλογή Προέδρου, 687.

Αναλογικά αυτό σηματοδοτεί μια εντυπωσιακή άνοδο για τα δεδομένα του νησιού μας. Τα σημεία που οφείλει να σταθεί κάποιος και να πάρει μια ανάσα για να τα επεξεργαστεί, είναι αρκετά.

Όπως οι κατ’ εμέ δύο κατηγορίες ψηφοφόρων που προσήλθαν στη διαδικασία.

Οι πρώτοι ήταν αυτοί που μπορεί να απείχαν τελευταία, αλλά νοσταλγούν την σοσιαλιστική ασφάλεια που τους παρείχε ο χώρος του ΠΑΣΟΚ και ένιωσαν τα τελευταία χρόνια να την έχουν χάσει και πολλοί στράφηκαν σε άλλες επιλογές που πλέον τους έχουν απογοητεύσει και κυρίως νέοι άνθρωποι που έδειξαν να αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα της στιγμής και έδειξε να τους αγγίζει η πληθώρα διαφορετικών αξιόλογων επιλογών για την ηγεσία του κινήματος και βοήθησαν ώστε να σταλεί ένα μήνυμα στη πολιτική σκηνή, πως η νέα γενιά αποκτά ένα χώρο έκφρασης, δίνοντας το έναυσμα να γίνει κάτι ίσως ακατόρθωτο πολιτικά.

Αυτό που ετοιμάζεται να γίνει και είναι σχεδόν άπιαστο πολιτικά, είναι ένα κόμμα εξουσίας να χάσει σημαντικά τη δύναμη του και να μπορέσει στο μέλλον να τη ξαναβρεί.

Η μαγιά υπάρχει και είτε προτιμηθεί το νέο και άφθαρτο πολιτικό πρόσωπο ή το παλιό και έμπειρο, θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα ώστε να μη χαθεί από τα μάτια του κόσμου μας η ελπίδα και η δίψα για να υπάρξει ξανά στη χώρα μας, η σοσιαλιστική ασφάλεια που τόσο ανάγκη έχει ο ταλαιπωρημένος από υποσχέσεις και λόγια Ελληνικός λαός.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στην μαζική ενεργοποίηση στελεχών στο νησί μας, γεγονός ευχάριστο, σε αυτές τις εκλογές, ακόμα και αν κάποιοι αποφάσισαν να βγουν από τη ναφθαλίνη που ίσως είχαν αγαπήσει τα τελευταία δύσκολα χρόνια για το κόμμα μας.

Όπως ήταν δικαίωμα τους να απέχουν για να μη λερωθούν, παραμένει δικαίωμα τους να συμμετέχουν για να χαμογελούν.

Το μόνο που εύχομαι, είναι να μη χαθούν όταν θα καταλαγιάσει η ευφορία της νίκης του ΠΑΣΟΚ και θα χρειαστεί πάλι σκληρή δουλειά για την άνοδο και την εδραίωση του χώρου μας μέσα στη καθημερινότητα της κοινωνίας μας.

Όποιος και αν επικρατήσει την 12η Δεκεμβρίου, είμαι σίγουρος πως θα δώσει τα πάντα σε όλα τα επίπεδα για να γυρίσει το ΠΑΣΟΚ εκεί που ανήκει.

Του Χρήστου Ζούμπου

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software