Τι μάθαμε απο τον φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου του 2020;

0
0
0
s2smodern
Έχουν ανοίξει και πάλι τα σχολεία στη Σάμο, μετά από τον φονικό και καταστρεπτικό σεισμό, με όλη την συζήτηση να περιστρέφεται αποκλειστικά και μόνο στην στέγαση.
Μεγάλο πρόβλημα.
Τα περισσότερα σχολικά κτίρια στη Σάμο είναι παλιά και ξεπερασμένα για τις σημερινές ανάγκες. Θέλω να βάλω όμως δημόσια έναν άλλο προβληματισμό.

Συνέχεια ανάγνωσης

Οι μηνύσεις ως μέσο ελέγχου του δημόσιου διαλόγου

0
0
0
s2smodern

Στον δημόσιο βίο οι συμμετέχοντες σε αυτόν είναι διαρκώς εκτεθειμένοι.

Τί είπες, σε ποιον μίλησες, πως το είπες, τι φόρεσες, ποιον χαιρέτησες και πως κτλ κτλ.

Στην εποχή του διαδικτύου και των social media, της απευθείας μετάδοσης των γεγονότων και της διάδοσης της πληροφορίας με ταχύτητες που μας ξεπερνούν, όταν γίνεται ζημιά στην δημόσια εικόνα αυτή μπορεί να παραλύσει ολόκληρη την κοινωνία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Το Λαθρομεταναπροσφυγοπαρατυπο όπως το έχει στο κεφάλι του ο καθένας.

0
0
0
s2smodern

 

Έχουνε περάσει τέσσερα ολόκληρα χρόνια, δηλαδή 1.460 μέρες από την ραγδαία αύξηση προσφυγικών ροών και κατόπιν μεταναστευτικών στην περιοχή μας.

Παρόλα αυτά το κράτος συνεχίζει να το θεωρεί ''έκτακτη ανάγκη'' ταΐζοντας κουτόχορτο όσους θέλουν να είναι η βίγκαν της κατάστασης.

Ενώ άλλοι συμπεριφέρονται ως ''ανθρωποφάγοι'' που τρέχουν να κατασπαράξουν όποιον τολμά να ''μυρικάζει πολιτική ορθότητα''.

Συνέχεια ανάγνωσης

«Ήλθον, είδον και απήλθον», η άποψη μας

0
0
0
s2smodern

Χειρότερο πράγμα στον άνθρωπο από την παραίτηση δεν υπάρχει.

Σε ένα τέτοιο (επικίνδυνο) σημείο παραίτησης φαίνεται να βρίσκονται οι κάτοικοι της Σάμου σε ότι αφορά στο μείζον θέμα για τον τόπο, αυτό της αύξησης του αριθμού όσων εισέρχονται στην χώρα και το νησί στην προσπάθεια τους να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο αλλά αντιμετωπίζουν ένα άσχημο σήμερα και ένα δυστοπικό αύριο.

Συνέχεια ανάγνωσης

Το Ireon Music Festival είναι καλή πρακτική. Αντιγράψτε το.

0
0
0
s2smodern

Το πόσο καλό είναι ένα βιβλίο, μια ταινία ή μια συναυλία δεν έχει να κάνει μόνο με τα συναισθήματα που σου δημιουργούν εκείνη την στιγμή που τα βιώνεις αλλά πόσο σε απασχολούν ώρες ή και μέρες μετά. Απο την ανάγκη που νιώθεις να μιλήσεις για αυτά. 

Συνέχεια ανάγνωσης

Τι του λείπει του ψωριάρη; Ένα όνομα να πάρει…(γράφει η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Ικαρίου)

0
0
0
s2smodern

Αυτοί που έχουν περιορίσει την πολιτική έκφραση σε ένα ψηφαλάκι πίσω από το παραβάν, οι «καλωδιωμένοι» των κομμάτων και του πλήθους ανομημάτων, οι αργυρώνητοι στοχοποιητές, οι λεκτικά απασφαλίζοντες, οι εκχυδαΐζοντες το λόγο, οι μπουρζουαζέ κυράτσες που ναι… λινάτσες, τα πυροβολημένα μυαλά με τις άσφαιρες απόψεις, έχουν μαζευτεί στη διαδικτυακή αρένα και απαιτούν… «ονόματα»!!!

Συνέχεια ανάγνωσης

Περί εκλογών και άλλα ...κινηματογραφικά

0
0
0
s2smodern

Εκλογές τέλος, προς το παρόν, και κάθε πικραμένος και χαρούμενος στον ''τοίχο'' του. Οι δημοσιογράφοι και οι ''δημοσιοκάφροι'' έγιναν μαλλιά κουβάρια και με την ευχή κάποτε να ξεμπλέξουμε και να επικρατήσει η παγκόσμια ειρήνη, θα επιχειρήσω έναν μικρό- μεγάλο κινηματογραφικό παραλληλισμό. Για να γίνει αυτό όμως θέλει πρώτα την κατάλληλη μουσική. Προειδοποίηση, αν δεν έχεις χιούμορ σταμάτα το διάβασμα εδώ.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ένα βραβείο...

0
0
0
s2smodern

Στον ''θαυμαστό νέο κόσμο'' του διαδικτύου δεν έχει σημασία η ουσία, το περιεχόμενο και πολλές φορές η αλήθεια είναι... σχετική. Βέβαια η αλήθεια πάντα τέτοια ήταν και για αυτό τον λόγο επινοήθηκαν η δικηγόροι αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία κάπου όχι και τόσο μακριά απο εδώ.

Συνέχεια ανάγνωσης

Όταν πιστεύεις ότι χάνεται ο δημόσιος χώρος σου

0
0
0
s2smodern

Ο Δημόσιος χώρος είναι πολύ σημαντικός σε κάθε πόλη και χωριό. Είναι ο χώρος εκείνος που είναι ανοικτός σε όλους τους ανθρώπους και διευκολύνει τις κοινωνικές σχέσεις. Δρόμοι, πλατείες, πάρκα, πεζόδρομοι και πεζοδρόμια, παιδικές χαρές. Είναι οι χώροι που περιέχουν όλες τις καθημερινές μας κινήσεις και δραστηριότητες. Εκεί μπορούν να διαδραματιστούν ακόμα και τα απρόβλεπτα γεγονότα, ανάλογα με τις συνθήκες, να μεταμορφώσει θετικά ή αρνητικά την μετέπειτα πορεία της ψυχολογίας των εμπλεκόμενων ατόμων, να παίξει σημαντικό ρόλο στα επόμενα συμβάντα της ημέρας.

Συνέχεια ανάγνωσης

e-genius.gr ...intelligent web software