officeart horizontal  

 

Editorial

Το Λαθρομεταναπροσφυγοπαρατυπο όπως το έχει στο κεφάλι του ο καθένας.

8 Οκτ, 2019 - 12:10
Το Λαθρομεταναπροσφυγοπαρατυπο όπως το έχει στο κεφάλι του ο καθένας.

 

Έχουνε περάσει τέσσερα ολόκληρα χρόνια, δηλαδή 1.460 μέρες από την ραγδαία αύξηση προσφυγικών ροών και κατόπιν μεταναστευτικών στην περιοχή μας.

Παρόλα αυτά το κράτος συνεχίζει να το θεωρεί ''έκτακτη ανάγκη'' ταΐζοντας κουτόχορτο όσους θέλουν να είναι η βίγκαν της κατάστασης.

Ενώ άλλοι συμπεριφέρονται ως ''ανθρωποφάγοι'' που τρέχουν να κατασπαράξουν όποιον τολμά να ''μυρικάζει πολιτική ορθότητα''.

Δεν είμαι κανένας φωτεινός παντογνώστης αλλά με τα λίγα γράμματα που έμαθα (γιατί παντού υπάρχει μια παγκόσμια συνομωσία), ο Ελλαδικός χώρος έζησε πολλές κατοχές αλλά γκόλ δεν έφαγε. 

Για να εξηγούμαστε, επέζησε και τα κατάφερε στα βάθη των αιώνων.

Μέχρι να περάσουν όμως οι αιώνες και να φύγουν οι Ρωμαίοι, να έρθουν οι Οθωμανοί και να φύγουν και αυτοί όταν τέλειωσαν στην ήπειρο οι αυτοκρατορίες, οι κάτοικοι της περιοχής υπέφεραν και άλλοι  απλά μπήκαν στο σύστημα.

Το πρόβλημα για όλους μας όμως δεν είναι τι θα γίνει στα βάθη των αιώνων αλλά τώρα, εδώ, που βλέπουμε τον κόσμο μας να αλλάζει με ταχύτητες μεγάλες.

Ειδικά τώρα που ο  ''Σουλτάνος''  επιχειρεί με ισχύ στη Βόρειο Συρία και ταυτόχρονα παζαρεύει σε αυτό το '' Ανατολίτικο παζάρι'' ανθρώπους (πρόσφυγες και μετανάστες) με ενέργεια και νερό.

Στα δικά μας, μείναμε να ''ντουφεκάμε'' στα social media κάθε άποψη που εκφράζεται και να ''διαπιστώνουμε'' ότι ''δεν υπάρχει κράτος''. 

Να τα πάρουμε όμως με μια σειρά.

Καταρχήν  γλωσσικά το λαθρομετανάστης μπορεί να είναι ακριβές αλλά στην Ελλάδα ιδιαίτερα το λάθρο είναι πολιτικά φορτισμένο.

Το χρησιμοποίησε τόσο έντονα η ακροδεξιά που όταν το χρησιμοποιείς ακούγεται λάθος.

Να συμφωνήσουμε ότι δεν είναι οι λέξεις κακές αλλά οι άνθρωποι, το λαθρομετανάστης όμως σήμερα έχει άλλη βαρύτητα.

Το παράτυπος μετανάστης θυμίζει κάποιον που δεν ρύθμισε οφειλή στον ΕΦΚΑ και το παράνομος μετανάστης αγγίζει την πραγματικότητα.

Κράτος υπάρχει και όταν λέμε κράτος εννοώ Στρατό και Σώματα ασφαλείας. Υπάρχει σχέδιο και όλοι ξέρουν τι θα κάνουν αν χρειαστεί να εφαρμοστεί και μιλάω σε σχέση με τον πληθυσμό αλλοδαπών που μαζικά φθάνουν στη χώρα και που ναι, μέσα στους καλούς υπάρχουν και οι λύκοι.

Αλλοίμονο όμως αν το σχέδιο αυτό το ήξερε η κυρά Μαρίτσα και ο κυρ Μπάμπης που έχουν λυσσάξει στο φαιηζ μπουκ για το τι κάνουν τα στρατά , η αστυνομία και η ΕΥΠ. 

Για να τελειώνουμε με αυτό, όσο υπάρχουν Μπογδάνοι σε αυτή την χώρα μην φοβάστε.

Πρέπει όμως τα φουσκωτά με τους παράνομους μετανάστες και τους πρόσφυγες να τους υποδέχονται στις παραλίες των νησιών  Λιμενικοί, Αστυνομία ή Στρατός. Με τάξη και πειθαρχία.

Όχι μέλη ΜΚΟ, που έτσι δημιουργούν την εντύπωση ότι σε αυτή την χώρα αυτοί κάνουν κουμάντο.

Οι ΜΚΟ χρησιμοποιήθηκαν το 2015 γιατί η Ε.Ε. δεν είχε τον μηχανισμό να διαχειριστεί χρήματα για το πρόβλημα και μέχρι εδώ καλά.

Υπενθυμίζω όμως ότι οι ΜΚΟ δεν είναι καινούργια ιστορία και ότι κάποια στιγμή εκεί λίγο πριν το 2000 κυνηγήθηκαν από την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις γιατί πολύ χρήμα ''ξεπλύθηκε'' και διακινήθηκε την εποχή εκείνη, για την απενεργοποίηση ναρκοπεδίων και τους πρόσφυγες του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας.

Τέλος από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν περάσει 4 χρόνια και πλεον οι ΜΚΟ σαν μηχανισμός είναι αχρείαστος γιατί η Ε.Ε. βρήκε τον τρόπο να χειριστεί το πρόβλημα. Οπότε στο καλό και να μας γράφετε.

Τον  ανθρωπισμό τον έχεις ή δεν τον έχεις. Κάποιες φορές μπορεί να ΄΄στραβώσεις'' και να αγανακτήσεις αλλά μισάνθρωπος δεν γίνεσαι και το ανάποδο.

Αν δεν θες τον διπλανό σου σιγά μην θές τον ξένο. Σκέτα καλός ή κακός όμως δεν γεννήθηκε κανείς.

Τελευταίο και βασικό, η Σάμος βρίσκεται στον δρόμο της μετανάστευσης. Να πάρουμε το νησί και να το πάμε αλλού δεν γίνεται. Γίνεται όμως να σταματήσει το χύμα που επικρατεί παντού. 

Όταν λέω παντού το εννοώ. Γιατί αυτή η ανομία μας αγγίζει όλους και όσες κατσίκες και να έχουν οι γείτονες κάποια στιγμή θα πεθάνουν και μετά πάει και η δικιά μας. 

Λαστ μπατ νοτ λιστ οι χώροι λατρείας. Λέω οι χώροι λατρείας γιατί με τους υποσαχάριους οι χριστιανοί αν δεν είναι περισσότεροι είναι τουλάχιστον ίσοι των μουσουλμάνων στον μεταναστευτικό - προσφυγικό πληθυσμό του νησιού. 

Το να λέμε ότι όλοι αυτοί είναι μουσουλμάνοι είναι ανακριβές και μπορεί να εξελιχτεί πραγματικά επικίνδυνα. 

Για να τρολάρω κλείνοντας, απορώ πως επέζησε ο Ζαμπέτας της πολιτικής ορθότητος. 

Γράφει ο Μιχάλης Σβαρνιάς

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software