Σχετικά με τα όσα επισημαίνω για το ''Επικούρειο'' και όσα εσείς ρωτάτε.
1) Είναι οικονομικά συμφέρουσα η λειτουργία του;
Στην εισήγηση της συζήτησης του θέματος στο περιφερειακό συμβούλιο (θετική κατα πλειοψηφία απόφαση της παραχώρησης) αναφέρεται η αδυναμία κάλυψης λειτουργικών χρηματοοικονομικών αναγκών συντήρησης και χρήσης του κτιρίου από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου. Η εκτίμηση αυτή όμως δεν συνοδεύεται απο οικονομικά στοιχεία.
Ο Περιφερειάρχης στη συνεδρίαση ανέφερε 120.000 - 150.000 ευρώ το έτος.
Απο που προκύπτουν όμως αυτές η κατα προσέγγιση εκτιμήσεις;
Υπάρχει κάποια μελέτη με κοστολογημένη λειτουργία του;
Αν υπάρχει, γιατί δεν ήταν στην εισήγηση;
Εαν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει επιλέξει αυτόν τον τρόπο διαχείρισης γιατί δεν προχωρά σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την δημιουργία ΣΔΙΤ με ανάλογο φορέα;
2) Θέλουμε δωρεάν πολιτισμό;
Το τι πολιτισμό θέλουμε να έχουμε είναι αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης. Όπως και το τι αθλητισμό επίσης.
Η χώρα έχει επιβαρυνθεί δημοσιονομικά από αστοχίες (και όχι μόνο) στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Έχουμε στην ''πλάτη'' μας μνημόνια και μια καταστροφική δεκαετία.
Με αυτό και μόνο στο μυαλό μας θα πρέπει να λειτουργούμε με σεβασμό στην δημόσια περιουσία.
Οι σύλλογοι και ειδικά όσοι με διάφορους τρόπους εισπράτουν (εισιτήρια απο εκδηλώσεις, οικονομικές ενισχύσεις και εισφορές) θα πρέπει να καλύπτουν, τουλάχιστον, τα λειτουργικά εξοδα των δημόσιων χώρων που χρησιμοποιούν.
3) Δεν θέλουμε το ινστιτούτο μακροζωΐας;
Δεν κρίνεται η... επαγγελματική επάρκεια του κ. Στεφανάδη (κορυφαίος έλληνας γιατρός και ερευνητής), ούτε η χρησιμότητα του ινστιτούτου.
Κρίνεται το γεγονός ότι ο κ. Στεφανάδης είναι εν ενεργεία βουλευτής του τόπου.
Ο Βουλευτής θα πρέπει να αντιληφθεί ότι με την κίνηση του αυτή, δίνει τουλάχιστον την εντύπωση, ότι κάνει κατάχρηση ενός δημοσίου αξιώματος για ίδιον όφελος.
«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια»...και εδώ είναι το σημείο που επισημαίνουμε.