Αν θέλεις να φαίνεται ότι κάνεις κάτι για ένα πρόβλημα χωρίς να το λύνεις πραγματικά, απλώς παράγγειλε μια μελέτη.
Από τον σεισμό του 2020 έχουν περάσει τέσσερα χρόνια. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια ξεκίνησε μια μελέτη με τίτλο «Σάμος 2030: Ανασυγκρότηση και βιώσιμη ανάπτυξη».
Χθες έγινε η παρουσίαση από την κυβέρνηση, και μάθαμε ότι θα έρθει τώρα σε διαβούλευση στην τοπική κοινωνία. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαβούλευση, θα γιορτάζουμε (όσοι ζούμε) την έλευση του 2030.
Η Σάμος «χώρεσε» στη χθεσινή φιέστα της κυβέρνησης, με την ονομασία παρουσίαση της μελέτης «Ανασυγκρότηση της περιοχής του Αρκαλοχωρίου» και «Σάμος 2030: Ανασυγκρότηση και βιώσιμη ανάπτυξη».
Το «χώρεσε» επιβεβαιώνεται και από την παρέμβαση του βουλευτή Σάμου, ο οποίος, βλέποντας τη συζήτηση να μονοπωλείται γύρω από την Κρήτη, ζήτησε να μιλήσουν και οι δήμαρχοι της Σάμου για τα προβλήματα του νησιού, ώστε «να μην υπάρχει μια ετεροβαρής παρουσίαση», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Το τι ειπώθηκε από πλευράς δημάρχων μπορείτε να το δείτε στο βίντεο.
Το τι περιμένουμε, όμως, από τη μελέτη θα το συνοψίσω ως εξής: «Η μελέτη είναι η αγαπημένη ασπίδα ενάντια στη λήψη αποφάσεων.» – Fritz Hollings, πρώην Αμερικανός Γερουσιαστής
Μιχάλης Σβαρνιάς