Ελλάδα

Έβρος: Ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην συνοριογραμμή με Τουρκία, ανακοίνωσε ο Στρατός

2 Μαρ, 2020 - 06:03
Έβρος: Ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην συνοριογραμμή με Τουρκία, ανακοίνωσε ο Στρατός

Ο Διοικητής του Δ᾽ Σώματος Στρατού, υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης, γνωστοποίησε με ανακοίνωση του την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά σχεδόν σε όλη την συνοριογραμμή με την Τουρκία, στον Έβρο.

Πιο συγκεκριμένα, ο στρατός θα προβεί την Καθαρά Δευτέρα σε βολές ευθυτενούς τροχιάς με πολυβόλα, τυφέκια και πιστόλια με πραγματικά πυρά, σε όλη την παρέβρια περιοχή του Έβρου όλο το 24ωρο. Δείτε επίσης: Και όμως! Η εξάπλωση του κοροναϊού είχε προβλεφθεί από το 1981 Σύμφωνα με πληροφορίες τις εν λόγω στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά ενέκρινε και το ΚΥΣΕΑ. Με την τακτική αυτή, επισημαίνεται, πρόκειται να δοθεί ηχηρό μήνυμα από τον στρατό, δηλώνοντας τη παρουσία του, χωρίς να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο, αφού οι ασκήσεις δεν συνιστούν επιθετική τακτική, τουλάχιστον επίσημα.

Είναι μία τακτική που ακολουθεί κατά κόρον η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στις ζώνες θερμού ενδιαφέροντος για να δηλώσει παρουσία. Με ισχύ από την Καθαρά Δευτέρα Η διαταγή έχει ισχύ από την Καθαρά Δευτέρα και για ένα 24ωρο, με κύριο σκοπό να γίνει κατανοητό το μήνυμα ότι πλέον η αναβάθμιση ασφάλειας των συνόρων ανεβαίνει επίπεδο.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι