officeart horizontal  

 

Ελλάδα

Τέμπη: Δραματικές ώρες – Παραδίδονται οι σοροί στις οικογένειες – Ολοκληρώνονται οι έρευνες

3 Μαρ, 2023 - 10:03
Τέμπη: Δραματικές ώρες – Παραδίδονται οι σοροί στις οικογένειες – Ολοκληρώνονται οι έρευνες

in.gr

Νεκτάριος Δαργάκης

Το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Παρόλα αυτά, οι διασώστες πρόκειται να παραμείνουν στο σημείο της τραγωδίας μέχρι να απομακρυνθούν και τα τελευταία τμήματα από τα βαγόνια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σύσκεψη φορέων θα γίνει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής για να γίνει αποτίμηση της κατάστασης.

 
Παραλαμβάνουν τις σορούς οι οικογένειες

Μέχρι τώρα 32 είναι οι σοροί που έχουν ταυτοποιηθεί, με τους συγγενείς να περνούν δραματικές ώρες αφού θα κληθούν να τις παραλάβουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του in, ανάμεσα στα ταυτοποιημένα θύματα είναι και οι δίδυμες αδερφές.

Τα δύο κορίτσια επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζαν μετά την επίσκεψή τους στα Τρίκαλα για το τριήμερο των Αποκριών.

Αναλυτικότερα, μετά την επίσημη ταυτοποίηση, οι σοροί παραδίδονται στις οικογένειες, έπειτα από την απαιτούμενη διοικητική διαδικασία, π.χ. έκδοση πιστοποιητικών θανάτων.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, 57 είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, ενώ οι αγνοούμενοι που έχουν δηλωθεί στην Ελληνική Αστυνομία είναι 56.

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία ταυτοποίησης με τη μέθοδο της ανάλυσης DNA.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ακόμα και αν κάποια σορός ήταν αναγνωρίσιμη, η ταυτοποίηση έπρεπε να γίνει με τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Συνολικά 52 συγγενείς επιβατών έδωσαν δείγμα DNA, ενώ ελήφθησαν αρχικά 55 δείγματα από σορούς. Οι διασώστες περισυνέλεξαν περίπου 18 σακούλες με ανθρώπινα μέλη, από τα οποία οι επιστήμονες έλαβαν 26 δείγματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά από τα δείγματα ήταν κοινά μεταξύ τους.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, σήμερα Παρασκευή στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έφτασαν 60 ακόμη δείγματα. Οι Αρχές θα κληθούν να απαντήσουν σε πόσους ανήκουν.

Από εδώ και πέρα όποιος από τους επιβάτες δεν ταυτοποιείται με κάποια σορό, θα θεωρείται αγνοούμενος.

https://www.in.gr/2023/03/03/greece/tempi-dramatikes-ores-paradidontai-oi-soroi-stis-oikogeneies-oloklironontai-oi-ereynes/

 

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software