officeart horizontal  

 

Νέα Σάμος

Δήμαρχος Δυτ. Σάμου: «Θέλουμε να κάνουμε έργο που θα αλλάξει τον τόπο μας»

14 Οκτ, 2020 - 07:10
Δήμαρχος Δυτ. Σάμου: «Θέλουμε να κάνουμε έργο που θα αλλάξει τον τόπο μας»

Συνέντευξη τύπου για τον έναν χρόνο της δημοτικής αρχής στο νεοσύστατο Δήμο Δυτικής Σάμου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Ο κ. Λυμπέρης αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε ο νέος Δήμος με την στελέχωση των υπηρεσιών και τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες παράχθηκε σημαντικό έργο χάρη στην μεγάλη αποδοτικότητα των υπαλλήλων. «Ξεκινήσαμε χωρίς καμία υποδομή,δεν είχαμε ούτε καν λειτουργικούς υπολογιστές. Μας βοήθησαν χορηγοί να πάρουμε μηχανήματα».

Σε ό,τι αφορά στην «μάχη» της καθημερινότητας ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου σημείωσε τις δυσκολίες που υπάρχουν εξαιτίας της έλλειψης μηχανημάτων εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτές σύντομα θα περιοριστούν με αγορές στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦιλόΔημος». “Παραλάβαμε χρέος 800.000” . Τα οικονομικά στοιχεία δημιουργούσαν «πονοκέφαλο» η σωστή διαχείριση και ο περιορισμός των εξόδων περιόρισε το αρχικό χρέος των 800.000 ευρώ στα 168.00 ευρώ κάνοντας τον Δήμο λειτουργικό και βιώσιμο, σύμφωνα με τον κ. Λυμπέρη. «Θέλουμε να κάνουμε έργο που θα αλλάξει τον τόπο μας».

Ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου έκανε αναφορές σε έργα που ετοιμάζονται προκειμένου να ενταχθούν σε διάφορα προγράμματα και κυρίως στο ΕΣΠΑ με κυριότερο το παραλιακό μέτωπο της πόλης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Για τα έργα που εκκρεμούν όπως η περιμετρική Καρλοβάσου, το κολυμβητήριο, ο βιολογικός Μαραθοκάμπου και τα τουριστικά καταφύγια, βρίσκονται σε διάφορες φάσεις με την δημοτική αρχή να διεκδικεί την ολοκλήρωση και λειτουργία τους.

«Ντρέπομαι για το τεχνικό πρόγραμμα». Τα χρηματοδοτικά εργαλεία μας είναι πλέον τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Δυστυχώς δεν έχουμε την ευχέρεια να δίνουμε λεφτά από ίδιους πόρους στις κοινότητες μας, στο παρελθόν υπήρχε μεγάλη χρηματοδότηση από το κράτος αλλά αυτό πλέον δεν γίνεται. Πρέπει να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τις νέες δυνατότητες που μας δίνονται.

Το μεταναστευτικό αφορά σε όλο το νησί. Στηρίξαμε τον Δήμο Ανατολικής Σάμου και είμαστε παρόντες όπου χρειάζεται. Παίρνουμε λύμματα από το Βαθύ στον δικό μας βιολογικό για να βοηθήσουμε την κατάσταση. Έχουμε την συνείδηση μας αναπαυμένη ότι κάνουμε ότι μπορούμε. Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από ότι πριν ένα χρόνο με τις ροές να έχουν σταματήσει.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software