officeart horizontal  

 

Κόσμος

Κιμ Καρντάσιαν σε υπόθεση παράνομης εξαγοράς αρχαιοτοτήτων με την «Αθηνά της Σάμου»

6 Μάι, 2021 - 02:05
Κιμ Καρντάσιαν σε υπόθεση παράνομης εξαγοράς αρχαιοτοτήτων με την «Αθηνά της Σάμου»

 Σε μια υπόθεση παράνομης εξαγοράς αρχαιοτήτων, έμπλεξε την Κιμ Καρντάσιαν η αγορά ενός ιταλικού αγάλματος της κλασικής περιόδου της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Πρόκειται γιαένα τμήμα από το άγαλμα του Αθηναίου γλύπτη Μύρωνα «Η Αθηνά της Σάμου», το οποίο απεικονίζει τη θεά από τη μέση και κάτω και είναι κλασικό στυλό πεπλοφόρου κόρης, όπως λατρεύονταν στο νησί της Σάμου. 

 Σύμφωνα με τον ξένο τύπο  ο προσωπικός της designer, ο Άξελ Βερβούρντ, της έφερε ένα άγαλμα ρωμαϊκού τύπου για να προσθέσει στη διακόσμησή της, στο πλαίσιο μιας ανακαίνισης στο σπίτι της. Το άγαλμα που αγόρασε η Κιμ Καρντάσιαν για περίπου 750.000 δολάρια, έπρεπε να μείνει στην Ιταλία και αυτό γιατί από το 1970 υπάρχει ένας νόμος που απαγορεύει οι αρχαιότητες να φεύγουν από τον τόπο στον οποίο ανήκουν.και η αγορά του ήταν αποτέλεσμα αρχαιοκαπηλείας. Αρχαιολογικά ευρήματα αυτής της μορφής, που ανάγονται κιόλας σε κλασική και ρωμαϊκή περίοδο, μπορούν να μεταβούν σε άλλη χώρα με συγκεκριμένο τύπο εγγράφων, ο οποίος δε χορηγείται στον οποιονδήποτε διαθέτει το χρήμα, αλλά συνήθως σε άλλα μουσεία με τη μορφή του «δανείου» για κάποια βραχύβια έκθεση.

Ο Βέρβουρντ, που κατάγεται από το Βέλγιο, αγόρασε για την Κιμ Καρντάσιαν το άγαλμα που ανάγεται στον 2ο αιώνα μετά Χριστόν, το οποίο ακολούθησε μια διαδρομή από την Ιταλία στη Βρετανία, από εκεί σε έναν γερμανικό οίκο δημοπρασιών και μετά σε μια γκαλερί στο Παρίσι για να καταλήξει στο Βέλγιο και μετά στο Λος Άντζελες, στην κατοχή της Καρντάσιαν. Γενικότερα, η όλη υπόθεση έχει ξεκινήσει από το 2010, όταν και έγινε η πρώτη αγορά των αρχαιοτήτων, το άγαλμα βρέθηκε το 2016 στο σπίτι της Κιμ, το 2018 στάλθηκε εμπειρογνώμονας αρχαιοτήτων για να το εξετάσει και απεφάνθη πως πρόκειται για ιταλικής προέλευσης αρχαιότητα.

Ως προς το επίδικο αντικείμενο, αφορά σε 

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software