officeart horizontal  

 

Editorial

Το Ireon Music Festival είναι καλή πρακτική. Αντιγράψτε το.

12 Αυγ, 2019 - 12:08
Το Ireon Music Festival είναι καλή πρακτική. Αντιγράψτε το.

Το πόσο καλό είναι ένα βιβλίο, μια ταινία ή μια συναυλία δεν έχει να κάνει μόνο με τα συναισθήματα που σου δημιουργούν εκείνη την στιγμή που τα βιώνεις αλλά πόσο σε απασχολούν ώρες ή και μέρες μετά. Απο την ανάγκη που νιώθεις να μιλήσεις για αυτά. 

Πότε είναι καλό και επιτυχημένο ένα μουσικό φεστιβάλ; Όταν φέρνει "μεγάλα" ονόματα; Όταν φέρνει νέους και εναλλακτικούς, παλιούς και δοκιμασμένους; 

Μην το κουράζουμε πολύ. Κάθε φορά και στον βαθμό που ''εμπλεκόμαστε'' πρακτικά ή συναισθηματικά μπορούμε να βρίσκουμε λόγους για να είναι κάτι επιτυχημένο.

Γιατί όμως την ...ποιότητα πολύ ''εμίσησαν'' αλλά τα εισητήρια και τις πωλήσεις κανείς, δικαίως και αδίκως, ότι πουλάει στα μάτια όλων φαντάζει καλό. 

Το Ireon Music Festival  θα μπορούσε, 16 χρόνια τώρα, να μετατραπεί άνετα σε ένα ωραιότατο λαϊκό πανυγήρι του καλοκαιριού, να φέρνει ένα ''όνομα'' του ελληνικού πενταγράμμου και να πουλά τόνους σουβλάκια και κρύας μπύρας ένα ολόκληρο τριήμερο. 

Επέλεξαν όμως τον δύσκολο δρόμο. Οι ερασιτέχνες διοργανωτές, ο Γιάννης, ο Νίκος, ο Νάσος, ο Θάνος, ο Σιδέρης και τόσοι άλλοι, επέλεξαν χρόνια τώρα να ψάχνονται με τα λίγα λεφτά που έχουν κάθε χρόνο μιας και οι ...κρατικές επιχορηγήσεις, ευτυχώς τελικά, δεν έφτασαν ποτέ σε τούτη την γωνιά.

Το ψάξιμο αυτό όμως αποδίδει, γιατί όταν έχεις καταφέρει να φέρεις σε αυτή την κουκίδα στον παγκόσμιο χάρτη ονόματα όπως Stranglers, Stereo Mcs, Inner Circle, Dub pistols  και όλα τα είδη μουσικής, τότε αυτό απο μόνο του είναι εξαιρετικά σημαντικό. 

Καμιά φορά όμως, για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την αξία των καλλιτεχνών αλλά με τα δικά μας μουσικά ακούσματα, τα εισητήρια δεν έρχονται. Τότε είναι που τα πράγματα δυσκολεύουν και για τώρα και για την επόμενη χρονιά. 

Δεν εγκαταλείπουν όμως την προσπάθεια. Δεν πάνε στο ''εύκολο'', θα ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους, ναι αλλά μέχρι εκεί. Τόσο, όσο.

Τόσο, όσο την επόμενη χρονιά να ισορροπήσουν και αν γίνετε να μπορούν με άνεση να σχεδιάσουν τι θα κάνουν του χρόνου.

Δεν είναι τίποτα μάνατζερ ...''περιοπής'' οι διοργανωτές του φεστιβάλ, το μάθανε όμως και το πονάνε.

Δεν βγάζουν λεφτά από αυτό, βγάζουν όμως αγάπη για αυτό και από την αγάπη αυτή κερδίζουν όλοι. 

Το Ηραίον, η Σάμος που ακούγεται για κάτι θετικό και έχει μπεί γερά στο χάρτη των φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα χάρη σε αυτή την προσπάθεια, εμείς όλοι που για τρείς μέρες τον χρόνο έχουμε την ευκαιρία να ανταμώσουμε σε έναν χώρο που σέβονται την μουσική, τους μουσικούς και που δεν είμαστε ''κομμένα εισητήρια'' αλλά μέλη μιας μεγάλης παρέας που και φέτος και του χρόνου θα περάσουμε καλά.

Το Ireon Music Festival είναι καλή πρακτική. Αντιγράψτε το.

Γράφει ο Μιχάλης Σβαρνιάς

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software