officeart horizontal  

 

Τεχνολογία

Μερικά βήματα για τη σύγκριση παρόχων ρεύματος που θα σας λύσουν τα χέρια

9 Φεβ, 2023 - 11:02
Μερικά βήματα για τη σύγκριση παρόχων ρεύματος που θα σας λύσουν τα χέρια

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι καταναλωτές ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν ένα καλύτερο και πιο οικονομικό τιμολόγιο παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου. Το ποσοστό έχει μεγαλώσει αρκετά και η αγορά έχει εξελιχθεί. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και καταναλωτές ψάχνουν στο μικροσκόπιο να βρουν την καλύτερη σύμβαση ακόμα και στο ελάχιστο. Σίγουρα πριν αρκετά χρόνια για να ψάξει να βρει κανείς και να συγκρίνει παρόχους ρεύματος, δεν ήταν μία εύκολη υπόθεση. Τα δεδομένα που πρέπει να αναλύσει κάποιος είναι αρκετά και πολλές φορές η αναζήτηση αυτή μοιάζει σαν μία μεγάλη μαθηματική σπαζοκεφαλιά. Εδώ οφείλουμε να σας βοηθήσουμε δίνοντάς σας χρήσιμες συμβουλές και τι πρέπει να προσέξετε στην σύγκριση παρόχων ρεύματος

Αν θέλετε να αλλάξετε πάροχο, επειδή δεν είστε ικανοποιημένοι από το τιμολόγιο πού πληρώνεται μέχρι σήμερα, μπορείτε να ανατρέξετε σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο προκειμένου να βρείτε και να συγκρίνετε παρόχους, σύμφωνα με τα δικά σας δεδομένα και τη δική σας κατανάλωση σε ρεύμα.  Επίσης εκεί θα βρείτε και πληροφορίες για την αλλαγή ονόματος ΔΕΗ που μπορεί να χρειάζεστε άμεσα προκειμένου να μεταβείτε σε καινούργιο πάροχο με διαφορετικό είμαι το ίδιο όνομα στο λογαριασμό. Οι ιστοσελίδες αυτές ήρθαν να καλύψουν το κενό που υπήρχε σε αυτή την έρευνα, δίνοντας εύκολα και γρήγορα τη λύση σύγκριση παρόχων ρεύματος. Ο καταναλωτής μπορεί εύκολα και γρήγορα μέσα από απλά βήματα, θα πάρει την καλύτερη προσφορά. Θα πρέπει όμως πριν κάνετε αυτό το βήμα να γνωρίζετε και τα εξής:

Την τελευταία τετράμηνη χρέωση ρεύματος, ή την ετήσια αν είναι δυνατόν να την υπολογίσετε. Με βάση αυτό το αριθμό θα ζητήσετε μία συνολική προσφορά, με όλες τις χρεώσεις, τα πάγια και τις εκπτώσεις που μπορεί να έχετε, από όλες τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Έχοντας λοιπόν τον αριθμό κατανάλωσης σε κιλοβατώρες, Θα πρέπει να γνωρίζετε και τα εξής:

  • θέλετε να έχετε τριφασικό ή μονοφασικό ρεύμα;
  • Σας ενδιαφέρει να έρχεται νυχτερινό τιμολόγιο;
  • Μπορείτε να έχετε πάει για ηλεκτρονική πληρωμή για την εξόφληση του λογαριασμού;
  • Υπάρχει προηγούμενο υπόλοιπο στον παλιό σας λογαριασμό;
  • Θέλετε να ηλεκτροδότηση σε περισσότερα από ένα κινητό;
  • Σας ενδιαφέρει κάποια έξτρα παροχή όπως το φυσικό αέριο;
  • Επιθυμείτε να έχετε κάποια μπόνους ή δωροκάρτες κατά την αίτησή σας για καινούργιο συμβόλαιο;

Προσέξτε και αναλύστε πρώτα τις βασικές χρεώσεις του ρεύματος που είναι και το πρώτο κομμάτι το λογαριασμό. Υπολογίστε το σύνολο των κιλοβατώρων, μαζί με το πάγιο της κάθε εταιρείας και την έκπτωση που δίνει κάθε εταιρεία σε περίπτωση που πληρώνεται το λογαριασμό σας και ηλεκτρονικά. Η κρατική επιδότηση εξαρτάται πάντα από την τιμή της κιλοβατώρας. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι οι τιμές στην κιλοβατώρα ανακοινώνονται κάθε 20 του μήνα και ισχύουν για τον επόμενο που θα έρθει. 

Το δεύτερο κομμάτι είναι οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Αυτές οι χρεώσεις ελέγχονται από τη  ρυθμιστική αρχή ενέργειας και μπαίνω στους λογαριασμούς όλων των καταναλωτών ανεξαρτήτου παρόχου. Είναι χρεώσεις που αφορούν το δίκτυο μεταφοράς και διανομής ρεύματος, το ειδικό τέλος εκπομπών αερίων ρύπων και κάποιες άλλες επιβαρύνσεις. Όλα αυτά στο τέλος συνυπολογίζονται μαζί με το ΦΠΑ.

Αν επιθυμείτε να αλλάξετε όνομα στο λογαριασμό  του ρεύματος  θα χρειαστείτε τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Τρέχω τιμολόγιο με τον αριθμό παροχής ρεύματος.
  • Κάποιο επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητα του ιδιοκτήτη
  • Ενοικιαστήριο ακινήτου εφόσον υπάρχει
  • Έκθεση ηλεκτρολόγου εφόσον το ακίνητο είναι καινούργιο  με νέα η παροχή ρεύματος. Εδώ θα χρειαστεί ένα ποσό που θα πληρώσει για την εγγύηση και εξαρτάται από την εταιρεία που θα διαλέξει.
  • Επίσημο έγγραφο από την εφορία που να αποδεικνύεται το ΑΦΜ του
  • Αν υπάρχει θάνατος θα πρέπει να προσκομιστεί και ληξιαρχική πράξη του προηγούμενο ιδιοκτήτη.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν γρήγορα και εύκολα μέσα από τις ιστοσελίδες των εταιρειών,  με απλά βήματα.  Αν χρειαστείτε βοήθεια καλέστε την εξυπηρέτηση πελατών και να σας λύσει οποιαδήποτε απορία έχετε. 

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software