elenfrdeitrues

samostimes archive smallsamos webradio

 • Βίντεο και φωτογραφίες από τη «Λευκή Νύχτα» στη Σάμο

  Βίντεο και φωτογραφίες από τη «Λευκή Νύχτα» στη Σάμο

  Σάμος

  Ο στόχος επετεύχθη: «Λευκή Νύχτα» στην πόλη της Σάμου(29\07) από τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου, το Σύλλογο Εστίασης και Ψυχαγωγίας και το Δήμο Σάμου. Κάθε χρόνο και καλύτερα, με άψογη διοργάνωση και πλήθος κόσμου από όλο το νησί να δίνουν παλμό, χαρά και «φως» το βράδυ του Σαββάτου. 

  Περισσότερα

 • Ικαρία: Μια κατάδυση για ένα βομβαρδιστικό και μια οικογένεια

  Ικαρία: Μια κατάδυση για ένα βομβαρδιστικό και μια οικογένεια

  Το κλάμα του μωρού, μετά την πρώτη του βουτιά στο χλιαρό νερό της κολυμπήθρας, σκόρπισε χαμόγελα στον κόσμο που παρακολουθούσε το μυστήριο και φυσικά στον νονό, τον πνευματικό πατέρα του μικρού Στέλιου, τον Βασίλειο Δεμερτζή. 

  Αυτή ήταν η πρώτη βουτιά που έκανε ο Στέλιος Δεμερτζής για τον νονό και θείο του, έφεδρο σμηνία στην ιστορική 13η μοίρα ελαφρού βομβαρδισμού, Δεμερτζή Βασίλειο.

  Περισσότερα

 • Μια καμπάνα, ένα πλοίο, μια ιστορία. Από το Melrose της Αγγλίας, στους Μύλους της Σάμου

  Μια καμπάνα, ένα πλοίο, μια ιστορία. Από το Melrose της Αγγλίας, στους Μύλους της Σάμου

  Τι κοινό κρύβεται εκεί; Τι είναι αυτό που τα συνδέει;

  Μια πολυταξιδεμένη καμπάνα που φέρει την επιγραφή “Melrose Abbey 1929”, στολίζει πλέον το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία στους Μύλους της Σάμου. Όπως και περίπου πριν από 60 χρόνια όπου κάτοικοι των Μύλων κατασκεύασαν αυτό το εξωκκλήσι με κόπο και αγάπη, έτσι και τώρα νεότεροι χωριανοί κατάφεραν να το επισκευάσουν, αναδεικνύοντας την πρωταρχική πέτρινη όψη του και ομορφαίνοντας το με την ιστορία της συγκεκριμένης καμπάνας.

  Περισσότερα

samostimes_apo_dianeosis.jpg
0
0
0
s2sdefault

Άνοδο της στάθμης της θάλασσας απο 25 εκατοστά μέχρι και ένα μέτρο, αύξηση των περιόδων καύσωνα κατά δέκα μέρες, μείωση των βροχοπτώσεων και αύξηση των δασικών πυρκαγιών είναι μερικά απο τα αρνητικά απο τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών για την Ελλάδα και την Σάμο, σύμφωνα με εκτενή μελέτη που παρουσιάζει ο οργανισμός έρευνας και ανάλυσης 'διαΝέοσης'. 

Η οκταμελής ερευνητική ομάδα της διαΝΕΟσις, υπό το συντονισμό του καθηγητή το Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Κων/νου Καρτάλη και μέλη, μεταξύ άλλων, τους Καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Δημήτρη Οικονόμου και Χάρη Κοκκώση, τον Καθηγητή του University of New South Wales Μάνθο Σανταμούρη και τους φυσικούς περιβάλλοντος από το ΕΚΠΑ Ηλία Αγαθαγγελίδη και Αναστάσιο Πολύδωρο, ανέλυσε τα πλούσια διαθέσιμα δεδομένα και κατέληξε σε μια σειρά από εκτιμήσεις για την επίπτωση της κλιματικής αλλαγής σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας για τη χρονική περίοδο 2046-2065.

Πώς θα επηρεαστεί το τουριστικό προϊόν της χώρας;

Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην αγροτική της παραγωγή;

Πόσο θα επιβαρυνθεί το αστικό περιβάλλον, πόσο θα κινδυνεύσουν τα δάση και τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς;

Τι θα απογίνουν οι ακτές;

Πόσο θα πληγούν οι παραλίες της, ή τα λιμάνια της;

Πώς θα επιβαρυνθεί η δημόσια υγεία;

Οι απαντήσεις είναι δραματικές, και αποκαλύπτουν μια σκληρή αλήθεια: Η χώρα μας είναι απροετοίμαστη απέναντι σε μια σειρά από λίγο-πολύ αναπόφευκτες αλλαγές που θα επηρεάσουν έντονα το παραγωγικό της μοντέλο. ­ Διαβάστε Τα Βασικά Σημεία Της Έρευνας Επιπλέον της καταγραφής των επιπτώσεων, η έρευνα προχωρά παραπέρα αξιολογώντας το θεσμικό πλαίσιο της χώρας.

Οι ερευνητές εντόπισαν και κατέγραψαν τα προγράμματα, τα σχέδια και τις μελέτες στις οποίες η κλιματική αλλαγή αντιμετωπίζεται επιφανειακά ή και αγνοείται παντελώς (ένα όχι σπάνιο φαινόμενο). Η έρευνα καταλήγει σε μια σειρά από συγκεκριμένες προτάσεις για τη ριζική αναθεώρηση αυτού του θεσμικού πλαισίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ