elenfrdeitrues

samostimes archive smallsamos webradio

Σε χωριό μετατρέπεται η έδρα του Facebook στη Silicon Valley

facebook-village.jpg
0
0
0
s2sdefault

Το Facebook παρουσίασε σχέδιο για να μεταμορφωθεί η έδρα της εταιρείας, που είναι κοντά στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας στην καρδιά της Silicon Valley, σε πραγματικό «χωριό» με εκατοντάδες φθηνές κατοικίες και εμπορικά καταστήματα για τους εργαζόμενούς της.

Το Campus Willow θα δώσει λύση στο πρόβλημα στέγασης και μετακινήσεων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, εξήγησε ο Τζον Τένανες, αντιπρόεδρος του Facebook.

Το χωριό, τα σχέδια για την κατασκευή του οποίου θα επεξεργαστούν και οι αρχές της πόλης Μένλοου Παρκ, θα περιλαμβάνει καταστήματα, όπως φαρμακεία και παντοπωλεία, σε μια έκταση 11.600 τετραγωνικών μέτρων.«Σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα, στόχος μας είναι με το Campus Willow να δημιουργήσουμε ένα χωριό που θα παρέχει τις πιο βασικές υπηρεσίες, κατοικίες και μέσα μεταφοράς καθώς και γραφεία» εξήγησε ο Τένανες.

Η έδρα του Facebook βρίσκεται στις εγκαταστάσεις που ανήκαν στην εταιρεία Sun Microsystems, τις οποίες αγόρασε το 2011. Με τα πάρκα που έχουν δημιουργηθεί δίνει ήδη την αίσθηση μιας μικρής πόλης. Στη συνέχεια η εταιρεία αγόρασε γειτονικές εκτάσεις και επέκτεινε τα γραφεία της, με κτίρια που εμπνεύστηκε ο αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι, ο οποίος σχεδίασε μεταξύ άλλων το μουσείο Γκούγκεχαϊμ στο Μπιλμπάο της Ισπανίας.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο θα περιλαμβάνει 1.500 κατοικίες, το 15% των οποίων θα πουληθεί σε τιμή χαμηλότερη από αυτή της αγοράς. Το Facebook θα παρουσιάσει τα σχέδιά του στις αρχές της πόλης Μένλοου Παρκ αυτό τον μήνα. Η φάση προετοιμασίας του έργου θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια και οι πρώτες εγκαταστάσεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το 2021.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τεχνολογία πυρηνικής προώθησης εξετάζει η NASA

nasa-2.jpg
0
0
0
s2sdefault

Ουάσινγκτον

Η διάρκεια του ταξιδιού μέχρι τον Άρη θα μπορούσε να μειωθεί από τους έξι στους τέσσερις μήνες αν όλα πάνε καλά με την επένδυση της NASA σε τεχνολογίες πυρηνικών κινητήρων.

Συνέχεια ανάγνωσης

Κλείσιμο σελίδων στο «σκοτεινό» διαδίκτυο

darknet.jpg
0
0
0
s2sdefault

Διεθνής έρευνα οδήγησε στο κλείσιμο δύο εκ των μεγαλύτερων ιστοσελίδων στο «σκοτεινό» Διαδίκτυο. Δύο από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες του «σκοτεινού» Διαδικτύου, το AlphaBay και το Hansa, ετέθησαν εκτός λειτουργίας έπειτα από διεθνείς έρευνες.

Συνέχεια ανάγνωσης

Στα 22 εκατομμύρια ευρώ η λεία απο τις «απαγωγές» αρχείων.

Dropbox-key-960x600.jpg
0
0
0
s2sdefault

Οκτώ εκατομμύρια ευρώ σε λύτρα γλίτωσαν οι κάτοχοι 28.000 υπολογιστών τα περιεχόμενα των οποίων κρυπτογραφήθηκαν από ransomware αλλά αποκρυπτογραφήθηκαν με τα 54 εργαλεία που διέθεσε μέσα σε ένα χρόνο το "No More Ransom" η κοινοπραξία εννέα εταιρειών ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων που συνεργάστηκαν με την Europol.

Συνέχεια ανάγνωσης

Το πρώτο κτήριο στον κόσμο που αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους

Agnelli-2-640x633.jpg
0
0
0
s2sdefault

Η ιστορική έδρα του Ιδρύματος Agnelli στην Ιταλία μεταμορφώθηκε σε ένα κτήριο που αντιδρά ψηφιακά. Κεντρικό ρόλο για τη λειτουργία του διαδραματίζει ένα καινοτόμο σύστημα γεωεντοπισμού από τη Siemens που προσαρμόζει τις συνθήκες στο κτήριο στις ανάγκες των ενοίκων σε πραγματικό χρόνο μέσω των τεχνολογιών Internet of Things. Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Agnelli (Ανιέλι) στην Ιταλία έχει μετατρέψει την ιστορική έδρα του στο Τορίνο σε ένα προηγμένο κτήριο γραφείων του Internet of Things (IoT), το οποίο καταδεικνύει με ποιους τρόπους η ψηφιοποίηση μετατρέπει τους συμβατικούς χώρους εργασίας στους έξυπνους χώρους εργασίας του μέλλοντος.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ραδιενεργοί σταλακτίτες στη Φουκοσίμα

fukushima-nuclear-plant.jpg
0
0
0
s2sdefault

Τόκιο: Πρώτη ματιά στα λιωμένα πυρηνικά καύσιμα της Φουκοσίμα.

Υποβρύχιο ρομπότ που αναπτύχθηκε ειδικά για την εξερεύνηση των πλημμυρισμένων πυρηνικών αντιδραστήρων της Φουκουσίμα φαίνεται ότι εντόπισε για πρώτη φορά μια ποσότητα των χαμένων πυρηνικών καυσίμων -ένα είδος λάβας που κύλησε από την καρδιά της Μονάδας 3 και σχημάτισε άκρως ραδιενεργούς σταλακτίτες.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ωκεανοί σκουπιδιών: Που πήγαν όλα τα πλαστικά του κόσμου;

skoupidia2.jpg
0
0
0
s2sdefault

Ουάσινγκτον

Από τότε που ανακαλύφθηκαν τα πρώτα πλαστικά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η ανθρωπότητα έχει παραγάγει συνολικά 8,3 δισεκατομμύρια τόνους τέτοιων υλικών. Και από αυτήν την αστρονομική ποσότητα, τα δύο τρίτα βρίσκονται σήμερα σε χωματερές ή στο περιβάλλον, εκτιμά η πρώτη ανάλυση της παραγωγής, της χρήσης και της κατάληξης των πλαστικών υλικών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συνέχεια ανάγνωσης

636359878527341563_tileorasi-palia-1000.jpg
0
0
0
s2sdefault

Μονόδρομο αποτελεί για τη χώρα μας η υιοθέτηση της τεχνολογίας DVB-Τ2 για την τηλεόραση, σημειώνει με έμφαση η Digea και καλεί την Πολιτεία, τους Ψηφιακούς Παρόχους και τους καταναλωτές να πράξουν ανάλογα.

Συνέχεια ανάγνωσης

EBF61E8064BD0B51FE504331E0A21725.jpg
0
0
0
s2sdefault

(Φωτογραφία:  Reuters )

Μία παγκόσμιας κλίμακας κυβερνοεπίθεση έπληξε την Παρασκευή υπολογιστικά συστήματα στην Ευρώπη και την Ασία, ενώ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας (NHS).

Συνέχεια ανάγνωσης

Με επιτυχία ο διαγωνισμός ρομποτικής στο Καρλόβασι

samostimes_aegian_robotics1.jpg
0
0
0
s2sdefault

Το τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το ΚΕ. ΠΛΗ.ΝΕ.Σ. (κέντρο πληροφορικής και νέων τεχνολογιών) και τις Σχολικές Δραστηριότητες της ΔΙ.Δ.Ε. ΣΑΜΟΥ και το ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΥ - ΔΟΠΠΟΝΑΣ διοργάνωσε πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής AegeanRobotics Competition 2017 το Σάββατο 6 Μαΐου στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Δήμου στο Καρλόβασι της Σάμου.

Συνέχεια ανάγνωσης