elenfrdeitrues

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Σάμου για την 25η Μαρτίου

0
0
0
s2smodern

Αγαπητοί συμπατριώτες στη Σάμο την Ικαρία και τους Κορσαιούς,

τη Δευτέρα 25 Μαρτίου γιορτάζουμε την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας και παράλληλα η Εκκλησία μας εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Την ημέρα αυτή όλοι μας ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς μας προγόνους, οι οποίοι μέσα στη μακραίωνη σκλαβιά διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα του πατριωτισμού και του αγώνα. Τιμούμε αυτούς που με τον αγώνα και τη θυσία τους εξασφάλισαν σε μας τα δυο υπέρτερα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.

Αγαπητοί συμπατριώτες, να είμαστε δίπλα στην Πίστη μας, να αγαπάμε τη Πατρίδα μας και να τιμούμε τις παραδόσεις μας. Να είμαστε περήφανοι ως Έλληνες αλλά και απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία αλλά και σε αυτούς που με ελαφριά καρδιά εκχωρούν σύμβολα και αξίες. Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νικόλαος Κατρακάζος

Υπουργική απόφαση ώστε να αποφευχθεί η απώλεια επιδοτήσεων κτηνοτρόφων

0
0
0
s2smodern

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, Υπουργική Απόφαση με θέμα «Λεπτομέρειες εφαρμογής των άρθρων 4 και 32 του κανονισμού (ΕΕ) 640/2014 και του άρθρου 2 του κανονισμού (ΕΕ) 1306/2013, όσον αφορά τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες αναγνώρισης των γεγονότων ανωτέρας βίας και εξαιρετικής περίστασης και των φυσικών περιστατικών σε βοοειδή και σε αιγοπρόβατα».

Συνέχεια ανάγνωσης

Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων στους Φούρνους

0
0
0
s2smodern

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου το έργο της «Ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων Δήμου Φούρνων- Κορσεών», συνολικού προϋπολογισμού 318.000 ευρώ. Το έργο εντάσσεται στην στρατηγική των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (Ο.Χ.Ε.) και οι παρεμβάσεις αφορούν: Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού (θέρμανση- ψύξη).

Συνέχεια ανάγνωσης

Σάμος: Επιστροφή στις τάξεις

0
0
0
s2smodern

Αποχή τέλος από τα μαθήματα. Οι γονείς δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα κάνουν ένα βήμα πίσω ευελπιστώντας ότι αυτό θα βοηθήσει στο να βρεθεί η λύση, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους. Παράλληλα δηλώνουν ότι θα ακολουθήσουν τη δικαστική οδό εναντίων όλων όσων επιχείρησαν να αμαυρώσουν τις δράσεις τους, σπιλώνοντας την τιμή και την υπόληψη τους καθώς και κατά παντός υπευθύνου για την υφιστάμενη κατάσταση. Αναλυτικά:

Συνέχεια ανάγνωσης

Για ''εγκληματική εγκατάλειψη 1500 παιδιών μεταναστών και προσφύγων'' κατηγορούν την κυβέρνηση οι Σύλλογοι Γονέων

0
0
0
s2smodern

Συνέχεια των κινητοποιήσεων σήμερα για τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων 13 σχολείων στην Σάμο που διαμαρτύρονται για την ''απαράδεκτη και συνεχόμενη εγκληματική εγκατάλειψη 1500 παιδιών μεταναστών και προσφύγων που διαμένουν σε σκηνές και παραπήγματα στις παρυφές της πόλης της Σάμου'', όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανοιχτή επιστολή που εξέδωσαν με αποδέκτη τον Περιφερειακό Διευθυντή Β. Αιγαίου Αριστείδη Καλάργαλη.

Συνέχεια ανάγνωσης

Σάμος: Σε αποχή διαμαρτυρίας οκτώ σχολεία για τις ΔΥΕΠ

0
0
0
s2smodern

Την πραγματοποίηση διαμαρτυρίας με την αποχή των μαθητών από τα μαθήματα οκτώ συνολικά σχολικών μονάδων, αποφάσισαν  οι συνελεύσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων της Σάμου, για την λειτουργία των ΔΥΕΠ.

Συνέχεια ανάγνωσης

Τι πρέπει να κάνετε για το επίδομα ενοικίου

0
0
0
s2smodern

Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σάμου σας ενημερώνει ότι ξεκίνησε την Τετάρτη 13/3/2019 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη χορήγηση του Επιδόματος Στέγασης 2019. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα, καταθέτοντας αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.epidomastegasis.gr είτε ατομικά, κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet, είτε μέσω του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σάμου και της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Δημόσιας Υγείας.Διαβάστε αναλυτικά:

Συνέχεια ανάγνωσης

Σάμος: Μήνυση για τις αντιδράσεις στην λειτουργία ΔΥΕΠ στο Άνω Βαθύ

0
0
0
s2smodern

Μηνυτήρια αναφορά κατά των Συλλόγων Γονέων που συμμετέχουν στην αποχή των παιδιών από τα μαθήματα, ως αντίδραση στην λειτουργία ΔΥΕΠ, κατέθεσε στο τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας το Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι . Η μήνυση κατατέθηκε στις 9 Μαρτίου και αναφέρει:

Συνέχεια ανάγνωσης

Ύπατη Αρμοστεία: Τιμώντας τις γυναίκες πρόσφυγες την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

0
0
0
s2smodern

Όταν οι γυναίκες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους είναι ακόμα περισσότερο εκτεθειμένες σε κινδύνους, εκμετάλλευση, βία και διακρίσεις. Όμως, τo θάρρος και η αποφασιστικότητά τους να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, παρά τις δυσκολίες, μας δίνουν έμπνευση και δύναμη κάθε μέρα. Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, τιμήσαμε τις γυναίκες πρόσφυγες αλλά και τις γυναίκες που εργάζονται για να στηρίξουν άλλες γυναίκες, μεταφέροντας τις ιστορίες τους και τις φωνές τους και δίνοντας χώρο στη δημιουργικότητά τους και την ελπιδοφόρα διάθεσή τους για συνεχή αγώνα. Σάμος «Πήραμε την απόφαση να κάνουμε αυτό τόσο δύσκολο ταξίδι γιατί δεν θέλαμε τα παιδιά μας να υποφέρουν όπως εμείς. Θέλουμε να μεγαλώσουν σε μια κοινωνία που θα τα αποδέχεται.»

Συνέχεια ανάγνωσης

Σάμος: Παρέμβαση Εισαγγελέα για την αποχή από τα μαθήματα

0
0
0
s2smodern

Με αφορμή την αποχή ορισμένων μαθητών από τα μαθήματά τους με ευθύνη και απόφαση των γονέων τους σε δημοτικά σχολεία της Σάμου, λόγω της λειτουργίας Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει:

Συνέχεια ανάγνωσης

e-genius.gr ...intelligent web software