officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Όραμα ''Ελπίδας'' για τις μεταμοσχεύσεις.

3 Δεκ, 2017 - 02:12
Όραμα ''Ελπίδας'' για τις μεταμοσχεύσεις.

Μια πολύ συγκινητική βραδιά για ένα θέμα τόσο σημαντικό όπως η δωρεά μυελού των οστών, από ανθρώπους που εθελοντικά προσπαθούν, διοργάνωσε το Σάββατο 2/12 το βράδυ στο Αμφιθέατρό της η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, μαζί με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου και τον Σύλλογο «΄Οραμα Ελπίδας», με τίτλο «Σώσε μια ζωή. Γίνε κι εσύ δότης μυελού των οστών», με στόχο την ενημέρωση και την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών και αιμοποιητικών κυττάρων.

Την εκδήλωση άνοιξε η διευθύντρια του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας κα Βάσω Ευστρατίου, που παρουσίασε τους ομιλητές μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νίκου Κατρακάζου. Μίλησαν κατά σειρά, με λίγα αλλά ουσιαστικά λόγια ο κος Στέλιος Γραφάκος, Παιδίατρος-Αιματολόγος-Ογκολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των οστών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και επιστημονικός διευθυντής του συλλόγου «΄Οραμα Ελπίδας» και η κα Ιωάννα Βαρελά, Βιολόγος, υπεύθυνη για το αρχείο των εθελοντών δοτών μυελού των οστών, συνεργάτις του συλλόγου «΄Οραμα Ελπίδας».

Η κορύφωση της συγκίνησης ήταν όταν δύο γυναίκες, συμπατριώτισές μας, που υπεβλήθησαν σε μεταμόσχευση, περιέγραψαν στιγμές από την εμπειρία τους με την νόσο και την θεραπεία της, η κα Νίκη Μακρή, φιλόλογος, 22 χρόνια μετά την μεταμόσχευση και η κα Μαρία Ρήγα 3 χρόνια μετά.

Γιώργος Σκαπέτης

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software