Κοινωνία

Στο δρόμο οι κάτοικοι για να μην φύγει η γιατρός

9 Ιαν, 2018 - 09:01
Στο δρόμο οι κάτοικοι για να μην φύγει η γιατρός

 

Με αυτοκινητοπομπή, που θα ξεκινήσει από τον Μαραθόκαμπο και θα καταλήξει στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, αλλά και στο γραφείο του Βουλευτή, αποφάσισαν να απαντήσουν οι κάτοικοι του Μαραθοκάμπου στην απόφαση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου να απομακρύνει την μοναδική γιατρό του Περιφερειακού ιατρείου της περιοχής στο Νοσοκομείο Σάμου, αφήνοντας ουσιαστικά ακάλυπτα υγειονομικά μια ολόκληρη περιοχή.

Η απόφαση πάρθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής της περιοχής και με δεκάδες κατοίκων να ανταποκρίνονται, εκφράζοντας την αγωνία τους για την τύχη του ιατρείου, που έμεινε και πάλι χωρίς γιατρό.

Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής παρέθεσαν τα στοιχεία και την κατάσταση ως έχει, λέγοντας ότι υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης για συρρίκνωση των δομών υγείας. Πολλοί ήταν οι κάτοικοι που διαμαρτυρήθηκαν έντονα, παίρνοντας το λόγο για την απομάκρυνση της γιατρού και μάλιστα ρώτησαν την ίδια που βρισκόταν εκεί για τον αν θέλει να παραμείνει στην περιοχή, κάτι που επιβεβαίωσε, ενώ κανείς δεν μπόρεσε να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα που πλανάται εδώ και μήνες, που έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες μετακίνησής της κας Αμυγδάλου, για τους πραγματικούς λόγους αυτής της απόφασης.

Στη συγκέντρωση δεν παρευρέθηκαν ούτε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κ. Χαρτοφύλλης, αλλά ούτε ο αντιδήμαρχος της περιοχής, που την ίδια μέρα ζητά με επιστολή του απαντήσεις για τη μετακίνηση της γιατρού από τη 2η ΔΥΠΕ.

Να σημειωθεί ότι η κα Αμυγδάλου διορίστηκε μόνιμα στον Μαραθόκαμπο το 2014 και από τότε υπήρξαν -σύμφωνα και με όσα ακούστηκαν στη συγκέντρωση- μόνο θετικά σχόλια για την επαγγελματική της αρτιότητα. Πολλοί ήταν αυτοί που δήλωσαν ότι η συγκεκριμένη γιατρός τους έσωσε τη ζωή. Απορίας άξιον παραμένει το γεγονός ότι σε μια περίοδο έλλειψης ιατρικού προσωπικού, προσπαθειών για ενίσχυση με κίνητρα της αποδοχής διορισμών από γιατρούς σε ακριτικές περιοχές κάποιοι αποφασίζουν « μάλλον» με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον να διώξουν τη μοναδική γιατρό του Π.Ι καταδικάζοντας μια ολόκληρη περιοχή στην ιατρική απομόνωση και μάλιστα θέτοντας σε κίνδυνο, ανά πάσα στιγμή, τις ζωές κυρίως του γερασμένου πληθυσμού, αν αναλογιστεί κανείς την απόσταση από το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, αλλά και την έλλειψη δεύτερου ασθενοφόρου τις περισσότερες ημέρες του χρόνου.

Πηγή: ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου / Χάρης Ζαβουδάκης

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ