officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Σάμου στον ΤΟΕΒ Χώρας

13 Φεβ, 2018 - 07:02
Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Σάμου στον ΤΟΕΒ Χώρας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΠΕ Σάμου, επισκέφτηκε την Δευτέρα 12/2/18 τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) κάμπου Χώρας.

Με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΤΟΕΒ αλλά και μελών του ΔΣ επισκέφτηκαν τα εγγειοβελτιωτικά έργα που ο ΤΟΕΒ διαχειρίζεται. Συγκεκριμένα, έγινε επίσκεψη στην υδατοδεξαμενή στην περιοχή του Ίμβρασσου, στην υδατοδεξαμενή της Νεροτριβιάς, σε εκτεταμένο τμήμα του αρδευτικού δικτύου καθώς και σε γεωτρήσεις που ο οργανισμός διαχειρίζεται.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες παρουσίασαν μελέτη που η ΠΕ Σάμου ωρίμασεμε στόχο την κατασκευή νέου αγωγού μεταφοράς αρδευτικού νερού από το ρέμα Ίμβρασσου και σύνδεσης του στις υφιστάμενες δεξαμενές Ιμβράσσου- Νεροτριβιάς. Στόχος του προγραμματιζόμενου έργου είναι η αξιοποίηση του μεγαλύτερου τμήματος της ποσότητας του νερού των πηγών του Ιμβράσσου (μεγάλο μέρος του οποίου χάνεται) αλλά και η προστασία του υπόγειου υδάτινου δυναμικού της περιοχής Νεροτριβιάς από τον κίνδυνο υπεράντλησης, καθώς και η μείωση του κόστους του προς άρδευση νερού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Με έργα προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στους πολίτες και τον πρωτογενή τομέα. Είχαμε μια πολύ χρήσιμη συνεργασία, παρουσιάσαμε μια σημαντική μελέτη για ένα έργο με αναπτυξιακή προοπτική αλλά και άμεση ωφέλεια, ακούσαμε και συμπεριλάβαμε τις υποδείξεις των ανθρώπων του ΤΟΕΒ Χώρας και ελπίζουμε σύντομα το έργο να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να αρχίσει η υλοποίησή του. Ευχαριστώ τη διοίκηση για την άριστη συνεργασία αλλά και για τις πολύ χρήσιμες για μας προτάσεις τους. Θα είμαστε δίπλα τους στη δύσκολη προσπάθεια ανάπτυξης που απαιτεί συνεργασία, σχεδιασμό και δράσεις».

Πληροφοριακό υλικό για την ΤΟΕΒ κάμπου Χώρας: Αρδεύσιμη έκταση: 3.500 στρέμματα Αρδευθείσα έκταση: 1.380 στρέμματα Καλλιέργειες που αρδεύονται: εσπεριδοειδή- ελιές- κηπευτικά- πατάτες- μποστανικά Εγγειοβελτιωτικά έργα που διαχειρίζεται: Υπόγειο αρδευτικό δίκτυο που εξυπηρετεί 2.500 στρέμματα Υδατοδεξαμενή ημερήσιας εξίσωσης 7.500κ.μ- περιοχή Ιμβράσσου Υδατοδεξαμενή ημερήσιας εξίσωσης 8.500κ.μ- περιοχή Νεροτριβιάς Οκτώ γεωτρήσεις ( οι τρείς έχουν παραχωρηθεί για την ύδρευση των Τ.Δ Μύλων, Χώρας και οικισμού Ποτοκακίου).

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software