officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Αποστολή στις βραχονησίδες« Ανθρωποφάς»

17 Απρ, 2018 - 08:04
Αποστολή στις βραχονησίδες« Ανθρωποφάς»

Μια ανάσα απο τις Ελληνικές βραχονησίδες «Ανθρωποφάς» στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Κορσεών βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Απριλίου το samostimes.gr.

Τα δυο αυτά νησάκια έχουν βρεθεί αρκετές φορές στο στο στόχαστρο της Τουρκικής πεκτατικής πολιτικής που αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία σε αυτά. Πρόκειται για νησιά στα οποία απο αρχαιοτάτων χρόνων ασκούνται ήπιες ανθρώπινες δραστηριότητες όπως εκτροφή αιγοπροβάτων αλλά και κυνήγι μιας και υπάρχουν εκατοντάδες αγριοκούνελα. Συχνά οι κάτοικοι των Φούρνων τα επισκέπτονται για να μαζέψουν χόρτα (ένα είδος που το συναντάς μόνο εκεί) αλλά και σαλιγκάρια.

 

Τα τελευταία χρόνια η Τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποιεί συχνά υπερπτήσεις στην περιοχή παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο και βάζοντας την περιοχή αυτή στις, κατα την πολιτική της, αμφισβητούμενες «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο.

Πριν απο λίγες ημέρες μια τριμελής ομάδα νεαρών ανδρών απο τους γειτονικούς Φούρνους προχώρησαν σε μια συμβολική πράξη να ανανεώσουν, όπου υπήρχαν, τις παλιές ελληνικές σημαίες και να τοποθετήσουνξαρχής νέες όπου δεν υπήρχαν, φτάνοντας σε πέντε (5) απομακρυσμένα σημεία με μικρό ταχύπλοο σκάφος. Λίγες μέρες μετά η Τουρκική προπαγάνδα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό αναφέροντας ψεύδος ότι δυνάμεις της γείτονος υπέστειλαν την Ελληνική σημαία.

 Ισχυρισμός ο οποίος διαψεύδεται απο κατοίκους της περιοχής και απο τον Δήμαρχο Φούρνων κ. Γιάννη Μαρούση. Όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία του samostimes η Ελληνική σημαία κυματίζει υπερήφανα στην βραχονησίδα «Ανθρωποφάς».

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software