officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Το έργο και η δράση της Εθνοφυλακής και της τοπικής εφεδρείας απο την 79 ΑΔΤΕ

16 Μάι, 2018 - 11:05
Το έργο και η δράση της Εθνοφυλακής και της τοπικής εφεδρείας απο την 79 ΑΔΤΕ

Στην κατάμεστη απο κόσμο αίθουσα του Δήμου Σάμου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση (16\5) για την παρουσίαση  των δράσεων της Εθνοφυλακής και της τοπικής εφεδρείας του Νομού Σάμου.

 Παρουσία των τοπικών αρχών, της εκκλησίας, μόνιμου προσωπικού του ΓΕΣ και Εθνοφυλάκων, οι τέσσερις ομιλητές περιέγραψαν με τον καλύτερο τρόπο τη δράση, τον προγραμματισμό και τις προοπτικές της Εθνοφυλακής.

Συγκεκριμένα: Ο Ανχης(ΤΘ) Κωνσταντίνος Στεργίου, Τμηματάρχης 79 ΑΔΤΕ\3ο ΕΓ, έκανε απολογισμό δράσεων εθνοφυλακής έτους 2017 του ΓΕΣ.

Ο Ανχης(ΤΘ) Νικόλαος Μιτσικούλης, Διοικητής 79 ΕΑΡΜΕΘ εξήγησε το πιλοτικό πρόγραμμα πρόσκλησης του συνόλου της τοπικής εφεδρείας της 79 ΕΑΡΜΕΘ, που πραγματοποιήθηκε από Σεπτέμβριο 2017 εως Νοέμβριο 2017.

Η διάλεξη του Ανχη(ΠΖ) Νικόλαου Μπιτσάκου, διοικητή ΤΕΘ ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΥ, αφορούσε το νησί της Ικαρίας και τις δράσεις που πραγματοποίησαν οι Εθνοφύλακες του νησιού.

Οι ομιλίες έκλεισαν με τον Ανχη(ΜΧ) Ιωάννη Βελεγράκη, διοικητή ΤΕΘ ΣΑΜΟΥ με τον απολογισμό των δράσεων και τον προγραματισμό του τάγματος για το έτος 2018.

Στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε χώρο έκθεσης φωτογραφίας από τις δραστηριότητες των Εθνοφυλάκων.

Η Εθνοφυλακή αποτελεί πλέον ένα αναπόσπαστο τμήμα των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Είναι μια οργανωμένη στρατιωτική δύναμη, η οποία συμβάλλει στην άμυνα της χώρας. Τα τάγματα Εθνοφυλακής  έχουν την ίδια οργάνωση με τις ενεργές μονάδες και διαθέτουν οπλικά συστήματα ανάλογα με την αποστολή τους.

Το έτος 2017 είχε ανακηρυχθεί από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης ως «Έτος των Εφέδρων και των Εθνοφυλάκων»

Κείμενο: Ελένη Χατζηγεωργίου

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software