officeart horizontal  

 

Αθλητισμός

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΕΣ ΠΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ

25 Σεπ, 2018 - 09:09
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΕΣ ΠΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ

Η Σάμος ως σημείο των αγωνιστικών διαδρομών έχει ενταχθεί από πέρυσι, χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των Ναυτικών Ομίλων Λέρου και Σάμου, του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού αλλά και της SamosMarina,στον Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Ανοικτής Θάλασσας «Göran Schildt Regatta», που άνοιξε πανιά στο Αιγαίο από 17-20 Σεπτεμβρίου 2018.

Στην υποδοχή των πληρωμάτων στο Πυθαγόρειο, τα εκλεκτά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου έδωσαν «αγωνιστικό παρών» και προκάλεσαν τα άκρως θετικά σχόλια των Σκανδιναβών ιστιοπλόων που δήλωναν κατενθουσιασμένοι από τα μοναδικά αρώματα και την «τραγανή»,φρουτώδη γεύση τους, που μένει αξέχαστη.

Η προβολή της Σάμου και των σαμιακών οίνων του ΕΟΣΣ μέσα από αυτή την διοργάνωση, στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στις Σκανδιναβικές χώρες είναι σημαντική, καθώς ο ιστιοπλοϊκός αυτός αγώνας ανοικτής θάλασσας καλύπτεται από διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Συμμετέχουν σε αυτόν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Βόρειας Ευρώπης και διεξάγεται στη μνήμη του διάσημου Φινλανδού συγγραφέα και ιστορικού τέχνης GöranSchildt, ο οποίος λάτρευε την Ελλάδα και έζησε πολλά χρόνια στη Λέρο. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 17 γλώσσες και έχουν φανατικούς αναγνώστες.

Πρόκειται για έναν ξεχωριστό διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργανώνεται στο Αιγαίο! Φέτος, η διοργάνωση είχε εντάξει ένα αφιέρωμα στην ιστορική διαδρομή της Σάμου και του Σαμιακού οίνου καθώς περιλάμβανε επίσκεψη των ιστιοπλόων στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους αλλά και το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου.

Εκεί, σε μια ειδική εκδήλωση γευσιγνωσίας των σαμιακών οίνων, συνοδεία εκλεκτών γεύσεων που εμπνεύστηκε και προετοίμασε με τοπικά σαμιακά προϊόντα ο executive chef Βαγγέλης Μπιλιμπάς, τα παιδιά του «Συλλόγου Γονέων και φίλων ατόμων με αναπτυξιακή υστέρηση Π.Ε Σάμου Η ΜΕΛΙΣΣΑ» και οι χορευτές του «Χορευτικού Ομίλου Σάμου» χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Η πρόεδρος του Ιδρύματος GoranSchildt, κα ChristinaSchildt και ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Λέρου Αλέξης Χαραλαμπίδης συνεχάρησαν τους συντελεστές και προέβησαν εκ μέρους των ιστιοπλόων σε μια χορηγική δράση κοινωνικής αλληλεγγύης.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software