officeart horizontal  

 

Αθλητισμός

Λάθη κατά την άθληση που οδηγούν σε σημαντικά προβλήματα

11 Ιαν, 2023 - 01:01
Λάθη κατά την άθληση που οδηγούν σε σημαντικά προβλήματα

Η σωματική άσκηση είναι από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες και ένα δώρο προς τον οργανισμό μας που προσφέρει ζωντάνια και ενέργεια. Ενίοτε όμως κρύβει κινδύνους. Μια λάθος ή απότομη κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό και να προκαλέσει μυοσκελετικά προβλήματα στο σώμα, ακόμη και χρόνια. Ας αναλύσουμε κάποια από τα βασικότερα λάθη που κάνουμε στην γυμναστική μας:

Δεν κάνουμε διατάσεις

Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι ότι οι αθλούμενοι δεν κάνουν διατάσεις πριν και μετά την προπόνηση. Ένα καλό ζέσταμα είναι απαραίτητο για την αποφυγή τραυματισμών, ειδικά για αθλήματα υψηλής έντασης όπως ασκήσεις με βάρη. Συχνά, κυρίως οι νέοι αθλητές, ξεχνούν την σημασία των διατάσεων και ξεκινούν κατευθείαν με δυνατές και απαιτητικές ασκήσεις. Αργά η γρήγορα, αυτό θα οδηγήσει σε τραυματισμό και σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί ακόμα και ορθοπaιδικός χειρούργος.

Σηκώνουμε περισσότερο βάρος από όσο μπορούμε

Ένα πολύ συχνό λάθος στο γυμναστήριο είναι ότι πολλοί προσπαθούν να υπερβούν τις δυνατότητες τους. Go hard or go home, αλλά με μέτρο για να μην έχουμε προβλήματα που θα μας ταλαιπωρούν. Δεν χρειάζεται να αγνοούμε και να ξεπερνάμε τα όριά μας εις βάρος της σωματικής μας υγείας. Δεν πρέπει να ζοριζόμαστε υπερβολικά, γιατί αλλιώς φλερτάρουμε με την τενοντίτιδα και ακόμα σοβαρότερους τραυματισμούς. Τα αποτελέσματα της γυμναστικής θέλουν υπομονή και προσεκτικές κινήσεις, αυτό λένε και οι πιο έμπειροι αθλητές.

Κακή διατροφή

Κατά την διάρκεια της άσκησης οι μύες του σώματος δουλεύουν σε υψηλούς ρυθμούς και πρέπει να τρέφονται σωστά. Μόνο έτσι θα αναπληρωθεί η χαμένη ενέργεια και θα λειτουργήσει το σώμα μας αποτελεσματικά. Η πρωτεΐνη, η οποία βρίσκεται κυρίως στο κρέας, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά, είναι απαραίτητη για την σωστή ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος.

Συνεχίζουμε μετά από τραυματισμό

Εάν έχουμε οποιαδήποτε ενόχληση καλό είναι να σταματήσουμε την άσκηση και να αφήσουμε το σημείο να αναρρώσει, μέχρι να ζητήσουμε τη συμβουλή γιατρού. Αν συνεχίσουμε να το επιβαρύνουμε, τότε μπορεί να διογκώσουμε το πρόβλημα. Ειδικά σε τραυματισμούς όπως η ρήξη χιαστού, ή κατά την ανάρρωση επεμβάσεων όπως η αρθροπλαστική γόνατος η άσκηση απαγορεύεται κατηγορηματικά χωρίς την συμβουλή του θεράποντα ιατρού μας.

Σταθερό πρόγραμμα

Καλό είναι να έχουμε ένα σταθερό πρόγραμμα γυμναστικής και να καλύπτουμε όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος. Never skip leg day ή και οποιαδήποτε ομάδα γενικά. Το σώμα πρέπει να είναι γυμνασμένο ομοιόμορφα, όχι μόνο για λόγους αισθητικής, αλλά και για λόγους υγείας.

Καλό είναι να μην θέτουμε τον εαυτό μας σε ανούσιο κίνδυνο. Σε όλους μας αρέσει ο αθλητισμός, όμως καλό είναι να μην το παρακάνουμε. Ένας ορθοπαιδικός ή ένας φυσιοθεραπευτής είναι οι αρμόδιοι επαγγελματίες υγείας για να απευθυνθούμε, εφόσον αντιμετωπίζουμε οποιονδήποτε τραυματισμό. Δεν πρέπει να τους αποφεύγουμε.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software