elenfrdeitrues

Εθελοντική αιμοδοσία Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

0
0
0
s2smodern

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου ανταποκρινόμενος στην έκκληση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου διοργανώνει εβδομάδα “εθελοντικής αιμοδοσίας” από την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου (εκτός Κυριακής).

Συνέχεια ανάγνωσης

Επιτυχής η αδρανοποίηση της βόμβας και η μεταφορά της. Δείτε αποκλειστικές εικόνες

0
0
0
s2smodern

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αδρανοποίηση και απομάκρυνση της βόμβας που εντοπίστηκε σε κατοικημένη περιοχή το πρωί του Σαββάτου 11 Ιανουαρίου στην πόλη της Σάμου.

Από νωρίς το πρωί στελέχη της Αστυνομίας παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Σάμου Δημήτρη Μαϊστρέλη μερίμνησαν για την ασφαλή εκκένωση των οικιών στην περιοχή και σε ακτίνα 150 μέτρων. Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχε και το νοσοκομείο Σάμου το οποίο διέθεσε δυο ασθενοφόρα οχήματα για την μεταφορά υπερήλικων που αντιμετώπιζαν θέματα υγείας. 

samostimes samos bomb 3 αντιγραφο

Στη συνέχεια το δύσκολο έργο της αδρανοποίησης της βόμβας , βάρους 52 κιλών, και την μεταφορά της στο πεδίο βολής ''Στεφάνας'' ανέλαβε ομάδα πυροτεχνουργών η οποία με υποδειγματικό επαγγελματισμό  ολοκλήρωσε την επιχείριση με ασφάλεια και σε σύντομο χρόνο.

 samostimes bomb

Η βόμβα βρίσκοταν θαμμένη στα εξωτερικά σκαλοπάτια οικίας στην περιοχή ''Χαρουπιές'' εκεί όπου στον βομβαρδισμό των Γερμανικών αεροπλάνων το 1943 είχαν πέσει πολλές αντίστοιχες βόμβες των 110 λιβρών προκαλώντας καταστροφές και θύματα μεταξύ των αμάχων συμπατριωτών μας.

Μια τέτοια βόμβα ήταν και αυτή ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι άλλες δυο βόμβες είχαν πέσει σε ελάχιστα μέτρα από το σημείο που βρεθηκε αυτή προκαλώντας όμως καταστροφές.

Τελικά, μετά από 77 χρόνια από εκείνων τον Νοέμβρη του 1943 η βόμβα εξεράγη αλλά σε ελεγχόμενη έκρηξη από τους πυροτεχνουργούς του Ελληνικού Στρατού σε πεδίο βολής του νησιού.

Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος στη Σάμο, αντιδρούν βουλευτές της Κρήτης

0
0
0
s2smodern

Τέθηκε σε διαβούλευση και προκάλεσε (αμέσως) αντιδράσεις, το σχέδιο νόμου για τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος θα εδρεύει στην Σάμο και θα έχει υπό την εποπτεία του την Κρήτη καθώς και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου (βορείου και νοτίου).

Συνέχεια ανάγνωσης

Λουκέτο στο Β. Αιγαίο 22 και 23 Ιανουαρίου, όχι όμως σε μετάβαση στην Αθήνα

0
0
0
s2smodern

Διαφορετικά αντιλαμβάνονται τον τρόπο που πρέπει να διαμαρτυρηθουν οι τοπικές κοινωνίες των νησιών για το μεταναστευτικό οι φορείς των νησιών του Βόρειο Ανατολικού Αιγαίου όπως προκύπτει από την σημερινή τηλεδιάσκεψη.

Συνέχεια ανάγνωσης

Σάμος: Προληπτική εκκένωση περιοχής την Τρίτη για την απομάκρυνση της βόμβας

0
0
0
s2smodern

Εκκένωση της περιοχής οπου βρίσκεται η βόμβα που ανακαλύφθηκε μετά από εργασίες ανακατασκευής σε σπίτι στη Σάμο, θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τριτης 14 Ιανουαρίου, από την Στρατιωτική διοίκηση του νησιού. 

Συνέχεια ανάγνωσης

ΣΑΜΟΣ: Βόμβα στον κήπο τους

0
0
0
s2smodern

Μια ... βόμβα στον κηπο τους, απομεινάρι των αεροπορικών βομβαρδισμών στο Βαθύ της Σάμου στον Β Παγκόσμιο πόλεμο, βρήκαν κάτοικοι οικίας όταν αποφάσισαν να κάνουν εργασίες ανακατασκευής στον χώρο τους.

Συνέχεια ανάγνωσης

Β. Αιγαίο: Απόφαση να κλείσουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια για το μεταναστευτικό.

0
0
0
s2smodern

Με τον προγραμματισμό και συντονισμό των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών σε σχέση με το μεταναστευτικό/ προσφυγικό ασχολείθηκε όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη και ταυτόχρονη τηλεδιάσκεψη των Δημάρχων, φορέων , εκπροσώπων και πολιτών των νησιών του Βορείου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Μυτιλήνη. Αναλυτικά:

Συνέχεια ανάγνωσης

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας

0
0
0
s2smodern

Έκκληση προς τους δημότες να τηρούν τον Κανονισμό Καθαριότητας απευθύνη η Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος του Δήμου Ανατολικής Σάμου, ώστε να αποφεύγονται  εικόνες που μονό ντροπή προκαλούν.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΚΤΕΛ ΣΑΜΟΥ: Εξόφληση και υπογραφή σύμβασης για να ξεκινήσουμε

0
0
0
s2smodern

Την εξόφληση των μέχρι σήμερα οφειλών και την άμεση υπογραφή της νέας σύμβασης ζητά η διοίκηση του ΚΤΕΛ Σάμου, προκειμένου να ξεκινήσει την μεταφορά των μαθητών. Αναλυτικά:

Συνέχεια ανάγνωσης

Κινητικότητα: Έως 17 Ιανουαρίου ο έλεγχος των προϋποθέσεων για τις μετατάξεις-αποσπάσεις

0
0
0
s2smodern

Προθεσμία έως και την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών στις αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού, στο πλαίσιο του τρέχοντος Κύκλου Κινητικότητας (Α΄ Κύκλος 2019), να προβούν στον έλεγχο των προϋποθέσεων για τη δρομολόγηση των μετατάξεων/αποσπάσεων που αιτήθηκαν Υπάλληλοι που επιθυμούν να φύγουν από τις Υπηρεσίες τους.

Συνέχεια ανάγνωσης

e-genius.gr ...intelligent web software