elenfrdeitrues

Παράταση ισχύος αδειών οδήγησης

0
0
0
s2smodern

Αποφεύγουν την (αναγκαία) ταλαιπωρία όσοι από τους πολίτες  έχουν συμπληρώσει την ηλικία των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών, για την ανανέωση της άδειας οδήγησης. Συγκεκριμένα :

Συνέχεια ανάγνωσης

Οι νέες αστυνομικές ταυτότητες

0
0
0
s2smodern

Κάθε πολίτης μπορεί πλέον μόνο με δύο φωτογραφίες του και ένα μάρτυρα να πηγαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και να λαμβάνει άμεσα το Δελτίο Αστυνομικής του Ταυτότητας. Αναλυτικά: 

Συνέχεια ανάγνωσης

Επεκτείνεται στην Περιφέρεια η «ημέρα ακρόασης των πολιτών» που έχει καθιερώσει η Ελληνική Αστυνομία

0
0
0
s2smodern

Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, η «ημέρα ακρόασης των πολιτών», που καθιερώθηκε πρόσφατα, επεκτείνεται στις περιφερειακές Υπηρεσίες του Σώματος.

Συνέχεια ανάγνωσης

Επιβολή Διοικητικών κυρώσεων σε δύο ΚΥΤ

0
0
0
s2smodern

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχώρησε στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια στο νησί της Λέσβου και της ΒΙΑΛ στην περιοχή Χαλκειός στο νησί της Χίου.

Πιο συγκεκριμένα:

Α. Με την Απόφαση επιβολής κυρώσεων για το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στο νησί της Λέσβου, επιβάλλεται πρόστιμο 80.000 ευρώ για τη διαρκή παράβαση που αφορά στην πλημμελή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος με την αυθαίρετη διοχέτευση αστικών λυμάτων στον παρακείμενο χείμαρρο, γεγονός που προκαλεί ανεξέλεγκτες συνέπειες για το περιβάλλον της περιοχής.

Β. Με την Απόφαση επιβολής κυρώσεων για το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στην περιοχή Χαλκειός στο νησί της Χίου, επιβάλλεται πρόστιμο 20.000 ευρώ για τη συνεχιζόμενη πλημμελή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος, την ύπαρξη λυμάτων και στερεών αποβλήτων εντός του Κέντρου και τα οποία καταλήγουν σε γειτονικές ιδιοκτησίες, γεγονός που προκαλεί περιβαλλοντική ρύπανση και κίνδυνο επικείμενης μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής. Οι υπεύθυνοι των δύο Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε Λέσβο και Χίο καλούνται και πάλι να φροντίσουν άμεσα για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων, αλλιώς θα επιβληθούν νέες διοικητικές κυρώσεις.

Ένα περιστατικό με διαφορετικό σενάριο και διαφορετικούς πρωταγωνιστές;

0
0
0
s2smodern

Ερωτηματικά δημιουργήθηκαν μετά την δημοσίευση ενός περιστατικού επίθεσης Αλγερινού προς τη διοικήτρια του ΚΥΤ Σάμου και το οποίο διαψεύδουν οι Αστυνομικές αρχές . Σύμφωνα με το δημοσίευμα «30χρονος Αλγερινός, εισέβαλε σε έξαλλη κατάσταση στο γραφείο της διοικήτριας του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης και με μια φαλτσέτα απειλούσε να τη σκοτώσει.

Συνέχεια ανάγνωσης

Στο επόμενο εξάμηνο η μετεγκατάσταση του Κ.Υ.Τ. από την πόλη της Σάμου

0
0
0
s2smodern

φωτογραφία αρχείου

Μέσα στο επόμενο εξάμηνο και μέχρι το τέλος Μαρτίου το 2019 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση του κέντρο υποδοχής ταυτοποίησης  από τον σημερινό χώρο στην πόλη της Σάμου σε έναν νέο, οποίος θα ανακοινωθεί σύντομα από την κυβέρνηση, όπως δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σάμος FM 97.7 και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Σβαρνιά, ο βουλευτή Σάμου κύριος Δημήτρης Σεβαστάκης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη για την ημέρα μνήμης της μικρασιατικής καταστροφής

0
0
0
s2smodern

Μια από τις πιο θλιβερές επετείους της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας είναι αυτή της κατάρρευσης του μικρασιατικού μετώπου που οδήγησε στην στρατιωτική ήττα και συντριβή, αλλά και στον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από τη μικρασιατική γη.

Συνέχεια ανάγνωσης

Μονοπάτια και ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού

0
0
0
s2smodern

Η υπογραφή της σύμβασης από την Περιφερειάρχη μας για την έναρξη της υλοποίησης του έργου «Δημιουργία δικτύου σηματοδοτημένων πεζοπορικών διαδρομών HikeSamos»σηματοδοτεί την τελική φάση ενός σημαντικού έργου για τον τουρισμό του νησιού μας, το οποίο από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας το θέσαμε στις βασικές μας προτεραιότητες.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πεζοπορικός τουρισμός, ένα έργο που θα αναβαθμίσει τη Σάμο

0
0
0
s2smodern

Το νησί της Σάμου είναι ίσως το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου που σε συνδυασμό με τους δύο ορεινούς όγκους που διαθέτει προτρέπει τον επισκέπτη να την περπατήσει, να την ανακαλύψει.

Γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες διαδρομές μέσα στα δάση, φυσικές πηγές που δημιουργούν μικρούς καταρράκτες είναι μόνο μερικές απο τις φυσικές ομορφιές του νησιού που όμως μέχρι σήμερα δεν αξιοποιούνταν βάση των δυνατοτήτων που έχει ο τόπος. 

Οι πεζοπορικές διαδρομές θα αναβαθμιστούν και η Σάμος φιλοδοξεί να μπεί για τα καλά στον χάρτη των πεζοπορικών δαδρομών με ιδιαίτερο ενδιαφέρων για χιλιάδες επισκέπτες.

Συνέχεια ανάγνωσης

Σάμος: Στους μισούς των μόνιμων κατοίκων στην πρωτεύουσα έφτασαν οι μετανάστες/ πρόσφυγες

0
0
0
s2smodern

Εικονα καταστασης στο Ανατολικο Αιγαιο 10.09

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών/Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου (Ε.Σ.Κ.Ε.Σ.Μ.Α.) για την αποτύπωση της εικόνας στο προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, χθες στην Σάμο ο αριθμός των προσφύγων/μεταναστών ξεπερνά τις 4.000. Ειδικά:

Συνέχεια ανάγνωσης

e-genius.gr ...intelligent web software