officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Αντιφασιστική Κίνηση Σάμου για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

10 Οκτ, 2018 - 08:10
Αντιφασιστική Κίνηση Σάμου για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

 "Το βράδυ της 21ης Σεπτεμβρίου μάθαμε από τα ΜΜΕ για μια δολοφονία λίγα μέτρα από την πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα. Ακούσαμε για ένα πρεζάκι που παραβίασε ένα κοσμηματοπωλείο και με την απειλή μαχαιριού προσπάθησε να αφαιρέσει χρηματικό πόσο από το εν λόγω μαγαζί. Όμως, όλα τελείωσαν αισίως. Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού κατάφερε να προστατέψει την ιδιωτική του περιουσία, παίρνοντας τον νόμο στα χέρια του και λιντσάροντας τον εισβολέα παρέα με έναν περαστικό "φιλήσυχο πολίτη". Διαφωνεί κάποιος; Η Τατιάνα έκανε γκάλοπ στην τηλεόραση για το άμα ήταν σωστή η κίνηση του ή όχι. Ψηφίστε!

Από το επόμενο πρωί, το τοπίο άρχισε να αλλάζει. Ο δολοφονημένος άντρας, έτυχε να είναι ακτιβιστής και σχετικά γνωστός στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Ο Ζακ Κωστόπουλος! Ομοφυλόφιλος και οροθετικός. Ένας άνθρωπος που όσοι τον γνώριζαν, έλεγαν πως έτρεφε απέχθεια σε κάθε είδους βίας ενώ ο ίδιος βρισκόταν αντιμέτωπος συχνά αντιμέτωπος σε καταστάσεις παρενόχλισης λόγω της ιδιότητας του. Είπαμε, ομοφυλόφιλος και οροθετικός. Συνεπώς, οτιδήποτε χρειάζεται για να σε σπρώξει η Ελληνική κοινωνία στο περιθώριο. Δεν είσαι λειτουργικός. Δεν είσαι παραγωγικός. Ασσυμετρίες απαγορεύονται!

Κυκλοφόρισαν βίντεο. Είδαμε πως οι δολοφόνοι δεν ήταν ποτέ σε κατάσταση αυτοάμυνας. Είδαμε τους μπάτσους να του φοράνε χειροπέδες και να του πατάνε το κεφάλι με το πόδι. Και στο μαχαίρι που βρέθηκε 50 μέτρα από το σκηνικό δεν είχε τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Όσο περνούσαν οι μέρες το τοπίο γινόταν όλο και πιο ξεκάθαρο. Όπως δήλωσαν και οι αυτόπτες μάρτυρες: Ο Ζακ δεν βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο ούτε για να ληστέψει, αλλά τελικά, ούτε για να αφαιρέσει χρήματα! Από διασταυρωμένες πηγές, φαίνεται πως βρέθηκε κλειδωμένος στο κοσμηματοπωλείο γιατί απλώς προσπάθησε να αποφύγει μια ομοφοβική/οροφοβική επίθεση που δέχτηκε σε κάποιο από τα μαγαζιά του πεζόδρομου!

Μάλλον λοιπόν, η ίδια η ομοφοβία/οροφοβία τον έσπρωξε μέσα στο μαγαζί. Και το φαινόμενο του κοινωνικού κανιβαλισμού αγκαζέ με το εκτελεστικό χέρι του κράτους -τους μπάτσους που ψηφίζουν 50 τοις εκατό Χρυσή Αυγή-τον δολοφόνησαν. Και όλη αυτή η προσπάθεια για συγκάλυψη των γεγονότων από την αστυνομία, τα ΜΜΕ και τα διπλανά μαγαζιά που κράτησαν ουδέτερη στάση σε ένα περιστατικό λιντσαρίσματος, μας γεμίζουν με οργή για ότι έγινε.

Ο κόσμος θεώρησε φυσιολογική μια τέτοια πράξη προστασίας του ιδιωτικού χώρου, περισσότερο τουλάχιστον από μια ανθρώπινη ζωή. Με τον ίδιο τρόπο που αντιλαμβάνεται τις ανώτερες κοινωνικές τάξεις να του κλέβουν την ζωή λίγο λίγο σαν κάτι φυσιολογικό και αμετάβλητο, έτσι θεωρεί και δικαίωμα του να "πατάει" οποιονδήποτε βρίσκεται χαμηλότερα από τον ίδιο, μετατρέποντας τον εαυτό του σαν ένα μικρό κανίβαλο.

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ"

-Αντιφασιστική Κίνηση Σάμου

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software