Κοινωνία

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Χρ. Καλογήρου σε σύγχρονο τυποποιητήριο μελιού της Σάμου.

19 Οκτ, 2018 - 11:10
Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Χρ. Καλογήρου σε σύγχρονο τυποποιητήριο μελιού της Σάμου.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Εμπορίου Γιώργο Κυριαζή, τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Κατρακάζο και το στέλεχος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Σάμου Γιώργο Κατσικογιάννη, επισκέφθηκε το σύγχρονο τυποποιητήριο μελιού της Ευτυχίας Λύκου στη Χώρα της Σάμου.

Η κα. Καλογήρου ενημέρωσε για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να χρηματοδοτήσει έργο που θα το εκπονήσει το Τμήμα Μελισσοκομίας του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και αφορά παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους μελισσοκόμους της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων για τις ασθένειες και τους μελισσοκομικούς χειρισμούς καθώς και τη διερεύνηση της δυνατότητας πιστοποίησης του μελιού της Σάμου ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.).

Συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τυποποίησης-μεταποίησης πρωτογενούς παραγωγής στην προσπάθεια της ανάπτυξής τους με παραγωγή και προώθηση υψηλής ποιότητας προϊόντων.

Η Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες διαβεβαίωσαν για τη βούλησή τους να συνεχίσουν την προσπάθεια που ήδη κάνουν με στοχευμένες δράσεις, για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα με την προώθησή των προϊόντων στην ελληνική και τη διεθνή αγορά, καθώς και τη διασύνδεσή του με το τουριστικό προϊόν των νησιών.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι