officeart horizontal  

 

Κοινωνία

ΑΚΙΣ: Ξεχνάμε τους αγωνιστές της ζωής

1 Νοε, 2018 - 11:11
ΑΚΙΣ: Ξεχνάμε τους αγωνιστές της ζωής

Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που χρειάζονται την ανάγκη μας για να κερδίσουν τη ζωή και να καταφέρουν να ζουν με αξιοπρέπεια και αυτονομία.

Δυστυχώς όμως η πλειοψηφία της κοινωνίας τους ξεχνά, η πολιτεία μένει σε υποσχέσεις και η τοπική αυτοδιοίκηση κωφεύει στα δίκαια αιτήματά τους. Οι αγωνιστές της ζωής, δεν ζητούν πολλά, σεβασμό και «προσβασιμότητα» ζητούν, ένα πάγιο αίτημα ζωής και αξιοπρέπειας, που δυστυχώς παραμένει για χρόνια πεταμένο στα συρτάρια των υπευθύνων.

Η ΑΚΙΣ, στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, υπέβαλε ερώτηση σχετική με δύο χρόνια αιτήματα του Πανσαμιακού Σωματείου ΑμεΑ, που αφορούν στον καθορισμό θέσεων πάρκινγκ και στην τοποθέτηση μηχανισμών πρόσβασης στη θάλασσα.

Δυστυχώς στο πρώτο θέμα, που αφορά τις θέσεις πάρκινγκ στην παραλιακή λεωφόρο της Σάμου και του Πυθαγορείου, οι υπεύθυνοι βρίσκονται ακόμη στο στάδιο των συζητήσεων και διαβουλεύσεων, ενώ για το δεύτερο θέμα που αφορά τους μηχανισμούς πρόσβασης στη θάλασσα (SeaTracks), μας απήντησαν ότι εγκρίθηκε σχετική χρηματοδότηση ύψους 329.000 ευρώ και θα τοποθετηθούν επιτέλους 4 seatracks σε αντίστοιχες παραλίες του νησιού μας.

Ευελπιστούμε τα ελάχιστα και δίκαια αιτήματα των ΑμεΑ, που χαρακτηρίζουν το επίπεδο πολιτισμού μιας κοινωνίας, να ικανοποιηθούν και να γίνουν πράξη στο νησί μας, όπως έχουν γίνει πράξη εδώ και πολλά χρόνια σε άλλες τοπικές κοινωνίες.

Αντώνιος Σίμος

Δημοτικός Σύμβουλος

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software