officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Επισκέψεις Αντιπεριφερειάρχη σε παραγωγούς πρωτογενούς τομέα

7 Νοε, 2018 - 05:11
Επισκέψεις Αντιπεριφερειάρχη σε παραγωγούς πρωτογενούς τομέα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Εμπορίουκ. Γεώργιο Κυριαζή και στελέχη της ΔΑΟΚ της ΠΕ Σάμου συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε παραγωγούς και παραγωγικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα επισκέφτηκε χθες στο Καρλόβασι την καλλιέργεια γλυκοπατάτας των αδελφών Παπασταματίου.

Στη συνέχεια στο φιλόξενο αποστακτήριο του Φώτη Ματθαίου στην Υδρούσσα συναντήθηκε με παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Είναι καταπληκτικό αυτό που παράγει η εύφορη γη των νησιών μας. Η παραγωγή της τοπικής γλυκοπατάτας, που με τόσο μεράκι καλλιεργούν οι παραγωγοί που επισκεφτήκαμε, είναι μια καλλιέργεια που μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο. Το γεγονός ότι το προϊόν αυτό μπορεί να είναι και εξαγώγιμο είναι ένα επιπλέον κίνητρο για την αύξηση της παραγωγής του.

Εμείς σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες συνεργασίες με αρμόδια πανεπιστήμια και οργανισμούς με τελικό στόχο αυτά να χαρακτηριστούν ως προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης. Είχαμε τη χαρά επίσης στο αποστακτήριο του Φώτη Ματθαίου να συναντηθούμε με παραγωγούς της Υδρούσσας και να ανταλλάξουμε απόψεις για την κοινή προσπάθεια ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και σύνδεσης του με το τουριστικό προϊόν».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software