officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Νομική και πολιτική πίεση για το μεταναστευτικό αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων

10 Νοε, 2018 - 03:11
Νομική και πολιτική πίεση για το μεταναστευτικό αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων

Την ανάληψη νομικών δράσεων που θα εξειδικευτούν από τo Δικηγορικό Σύλλογο Σάμου και στην απαίτηση χάραξης μιας κοινής πολιτικής αντιμετώπισης του προβλήματος, που προκαλεί στο νησί και την πόλη της Σάμου το μεταναστευτικό/προσφυγικό, μέσα από μια διευρυμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη και του βουλευτή του νησιού, κατέληξε η σύσκεψη των εκπροσώπων συλλόγων που συγκλήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Δ.Σ. Σάμου.

samostimes siskepsi syllogon metanasteutiko 9

 Στη σύσκεψη έγινε κοινά αποδεκτό ότι η κυβερνητική πολιτική που ασκείται σε ότι αφορά στο μεταναστευτικό, έχει ως συνέπεια να έχει μεταβληθεί το νησί της Σάμου σε μια αποθήκη ανθρώπινων ψυχών που διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες στο Κ.Υ.Τ. στην πόλη της Σάμου αλλά και σε υπαίθριους χώρους γύρω απο αυτό.

Στο νησί της Σάμου και ειδικότερα στην πρωτεύουσα με την τελευταία απογραφή του αρμόδιου υπουργείου διαβιούν 5.300 περίπου μετανάστες και πρόσφυγες, με τον μόνιμο πληθυσμό της πόλης (στοιχεία απογραφής 2011) να είναι στους 6.100 κατοίκους.

Η αύξηση των κρουσμάτων παραβατικότητας έχει δημιουργήσει έντονο αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους της πόλης ενώ οι συνθήκες κακής υγειηνής στο ΚΥΤ εντίνουν την ανησυχία των κατοίκων για την πιθανότητα  εκδήλωσης κρουσμάτων μολυσματικών ασθενειών.

samostimes siskepsi syllogon metanasteutiko 15

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου Γ. Κολλάρας: 

Όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν στις τοποθετήσεις τους ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης το που θα μεταφερθεί το Κ.Υ.Τ. και δεν πρέπει για κανένα λόγο αυτό να αποτελέσει σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ των κατοίκων του νησιού. Το ιδανικό,  όπως τόνισαν θα ήταν να κλείσει εντελώς και οι άνθρωποι αυτοί μετά απο μια πρώτη καταγραφή να αναχωρούν άμεσα για την ηπειρωτική χώρα.

samostimes siskepsi syllogon metanasteutiko 2

Μιχάλης Μητσός πρόεδρος Συλλόγου Εστίασης: Θέλουμε την ζωή μας πίσω. Οι νέοι άνθρωποι φεύγουν απο το νησί.

Σε μια από τις τοποθετήσεις που προκάλεσε αίσθηση τονίστηκε η αδιαφορία μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας τόσο για αυτό το θέμα αλλά και γενικότερα για τον σχεδιασμό της ανάπτυξης αυτού του τόπου.

samostimes siskepsi syllogon metanasteutiko 11

  Γιάννης Ρηγόπουλος Εκπρόσωπος Δικαστικών Υπαλλήλων:

''Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουμε τι θέλουμε για τον τόπο μας, πρέπει επιτέλους να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι''

samostimes siskepsi syllogon metanasteutiko 6

Σταματία Θωμασούλη πρόεδρος Συλλόγου & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βαθέος:

''Θέλουμε εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, το Δημοτικό σχολείο Βαθέος με δυσκολία μπορεί να φιλοξενήσει τα παιδιά που φοιτούν σήμερα, σε ένα παλιό κτήριο με τεράστιες ελλείψεις''

Μπορούν να αναζητηθούν και υπάρχουν, άλλοι χώροι για να χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων και μεταναστών''

 

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software