Κοινωνία

Ιατρικός Σύλλογος Σάμου : Η Διεύθυνση του νοσοκομείου γνώριζε το πρόβλημα χωρίς να το επιλύει

19 Μάι, 2017 - 01:05
Ιατρικός Σύλλογος Σάμου : Η Διεύθυνση του νοσοκομείου γνώριζε το πρόβλημα χωρίς να το επιλύει

Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα της διακοπής εθελούσιας διακοπής κύησης στο νοσοκομείο Σάμου εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος καταλογίζοντας ευθύνες στον Διευθυντή του νοσοκομείου και κρίνοντας ως ανάρμοστη και αντιδεοντολογική τη στάση του γραμμάτεα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Αναλυτικά

 

Δελτίο Τύπου Ιατρικού Συλλόγου Σάμου

Σχετικά με τα δημοσιεύματα περί άρνησης συμμετοχής εθελούσιων διακοπών κυήσεων εκ μέρους των αναισθησιολόγων του Γ.Ν. Σάμου.

Διαπιστώθηκε από τα μέχρι στιγμής συγκεντρωθέντα στοιχεία ότι από τον Φεβρουάριο αποκαλύφθηκαν προβλήματα συνεργασίας μεταξύ του αναισθησιολογικού και γυναικολογικού τμήματος του Γ.Ν. ΣΆΜΟΥ. Προβλήματα που προϋπήρχαν και είχαν καταγγελθεί από την διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος από τον Ιούνιο του 2016 και γνώριζαν χωρίς να επιλύουν ως όφειλαν τόσο η διεύθυνση της ιατρικής υπηρεσίας όσο και ο διοικητής του νοσοκομείου. Διερωτόμαστε δε για τη σκοπιμότητα της δημοσιοποίησης του προβλήματος στα ΜΜΕ σ’ αυτή τη χρονική στιγμή. Κάνουμε επίσης γνωστό, ότι οι αναισθησιολόγοι και μετά από την άρνηση τους έχουν πάρει μέρος σε επεμβάσεις εθελούσιας διακοπής κύησης επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία. Όσον αφορά τη δήλωση του γενικού γραμματέα του ΠΙΣ κου Βαρνάβα θεωρούμε τη στάση του ανάρμοστη, αντιδεοντολογική και αντιθεσμική, διότι επικαλείται την ιδιότητα του και χωρίς να έρθει σε επαφή με τον Ι.Σ.Σάμου ως όφειλε, αναπαράγει ειδήσεις των ΜΜΕ εξυπηρετώντας εξωθεσμικές σκοπιμότητες.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι