Κοινωνία

Ανίκανη κυβέρνηση βάζει ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο στη Σάμο

5 Ιαν, 2019 - 10:01
Ανίκανη κυβέρνηση βάζει ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο στη Σάμο

Στο έλεος των χειμερινών καιρικών συνθηκών (και καμιά φορά ακραίων), έχουν αφεθεί χιλιάδες πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι επί μακρών στο Κέντρο Υποδοχής στη Σάμο.

Το απόγευμα της Παρασκευής 4 Ιανουαρίου και με την κακοκαιρία σε εξέλιξη (ισχυρές καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες) το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δια της παρουσίας του στη Σάμο του Γ. Γραμματέα  του  κ. Ανδρέα Γκουγκουλή πραγματοποίησε σύσκεψη με θέμα την προστασία των ανθρώπων που διαμένουν σε σκηνές γύρω από το ΚΥΤ. Σην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Πάρης Παπαγεωργίου και Χρίστος Σεβαστάκης, ο γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Μάνος Λογοθέτης και ο αναπληρωτής Διοικητής του ΚΥΤ Σάμου κ. Αλέξανδρος Αρβανιτίδης.

Ο Γ.Γ. κ. Γκουγκουλής ζήτησε από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ανοίξουν δημόσιους χώρους προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί, προσωρινά, όσοι χρειαστούν.

Συγκεκριμένα ζητήθηκαν  τα δύο κλειστά γυμναστήρια στη πόλη της Σάμου και το κτίριο αναχώρησης επιβατών στο λιμάνι Μαλαγαρίου, με τον Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου να αντιπροτείνουν την διάθεση λεωφορείων ώστε όσοι χρειαστεί να διαμένουν σε αυτά τις βραδινές ώρες.

Μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργείτε, σε περίπτωση που χρειαστεί, την λύση αναμένεται να δώσει η Εισαγγελική αρχή. 

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι