officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Το βασανιστήριο του πάγου για τους πρόσφυγες

9 Ιαν, 2019 - 02:01
Το βασανιστήριο του πάγου για τους πρόσφυγες

ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ, Λέσβος

Στο βασανιστήριο του πάγου υποβάλουν τους πρόσφυγες – μετανάστες /τριες που βρίσκονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι εικόνες από τα κολαστήρια της Μόριας και του Βαθύ της Σάμου που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικές.

Προσφυγόπουλα που τσαλαβουτούν μέσα σε παγωμένα νερά τα γυμνά πόδια τους, πρόσφυγες που εκλιπαρούν για την ζωή τους, καθώς αντιλαμβάνονται ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες όσο διαβιούν σε αυτές τις συνθήκες. Ίδια είναι η κατάσταση στην ΒΙΑΛ της Χίου κι ας αποσιωπάται η κατάσταση αυτή από τα μέσα ενημέρωσης, τις υπηρεσίες του ΟΗΕ και την πλειοψηφία των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Αυτές οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης, δηλαδή η διαμονή σε σκηνές, παραπήγματα και κοντέινερ που μπάζουν νερά, σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και την βαρυχειμωνιά, είναι η αιτία θανάτου του νεαρού Καμερουνέζου πρόσφυγα στην Μόρια σήμερα  8 Ιανουαρίου.

Ας σημειωθεί πως αυτές τις μέρες συμπληρώνονται δύο χρόνια από την περίοδο που πάλι στο κολαστήριο της Μόριας είχαν καταγραφεί έξι θάνατοι προσφύγων από το κρύο. Να σημειωθεί πως δύο χρόνια μετά δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες σε κανέναν για αυτούς τους θανάτους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ http://prin.gr

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software