Κοινωνία

Σάμος: ''Καπέλο'' το πρόστιμο στάθμευσης στο αεροδρόμιο, καμία απάντηση από την FRAPORT

12 Ιαν, 2019 - 10:01

samostimes αεροδρομιο προβλημα σταθμευσης2

Η επιβατική κίνηση εσωτερικού στο διεθνές αεροδρόμιο ''Αρίσταρχος ο Σάμιος'' μπορεί να αυξήθηκε για την χρονιά που πέρασε αλλά παράλληλα αυξήθηκε και η δυσαρέσκεια των επιβατών για την έλλειψη χώρου στάθμευσης οχημάτων.

Χώρος ο οποίος υπάρχει αλλά εδώ και μήνες έχει δεσμευθεί από την Fraport-Greece, εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Σάμου, για τις ανάγκες των υπαλλήλων της.

Η ενέργεια αυτή της εταιρείας έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους επιβάτες που φθάνουν στο αεροδρόμιο με το αυτοκίνητο τους και δεν βρίσκουν θέση στάθμευσης με αποτέλεσμα, πιεζόμενοι και απο τον χρόνο, να αφήνουν τα οχήματα τους σε γύρω κτήματα ή να σταθμεύουν επί του δρόμου που οδηγεί στο κτήριο του αερολιμένα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται, ειδικά σε περιόδους αυξημένης κίνησης, μια τεράστια ''ουρά'' σταθμευμένων αυτοκινήτων δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος που δυσχεραίνει την κυκλοφορία των οχημάτων και  προκαλεί την επέμβαση της τροχαίας.

Δεκάδες είναι οι οδηγοί που επιβαρύνθηκαν το πρόστιμο παράνομης στάθμευσης που ανέρχεται από 40 έως 150 ευρώ ανάλογα με την περίπτωση. Αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και στοιχείων οχήματος για 10 ημέρες. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια, με τον νέο Κ.Ο.Κ., θα είναι 80-300 και 120-450 ευρώ αντίστοιχα.

samostimes αεροδρομιο προβλημα σταθμευσης3

Η αγανάκτηση των επιβατών είναι μεγάλη και ο εκνευρισμός που δημιουργείται σε όσους επιστρέφουν και βλέπουν το ''δώρο'' της τροχαίας ανάλογος.

Κοντινότερος χώρος στάθμευσης θα μπορούσε να αναζητηθεί σε μερικά χιλιόμετρα πλησίον του αεροδρομίου στο Δ/Δ Πυθαγορείο ή σε αυτό της Χώρας και στις δύο όμως περιπτώσεις θα έπρεπε να υπάρχει σύνδεση με αστική συγκοινωνία. 

Οι επιβάτες που πρέπει να ταξιδέψουν απο το αεροδρόμιο της Σάμου ''Αρίσταρχος ο Σάμιος'' θα πρέπει να φθάσουν σε αυτό χωρίς τα οχήματα τους χρησιμοποιόντας κάποιο άλλο μέσω μαζικής μεταφοράς, δηλαδή Ταξί ή το λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

Τι λέει η Fraport 

Το samostimes.gr επικοινώνησε με την εταιρεία στην Αθήνα και ζήτησε την θέση της Fraport για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη Σάμο. Στο γραπτό μας αίτημα μας απάντησαν άμεσα τηλεφωνικά και δεσμεύτηκαν ότι θα έχουμε, γραπτά, την απάντηση τους μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής και πριν την ανάρτηση του θέματος.

Δυστυχώς, αν και καθυστερήσαμε την ανάρτηση για 24ώρες, η επίσημη απάντηση της εταιρείας δεν έχει έρθει ακόμα.

Τί λένε οι δημοσιογραφικές πληροφορίες

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες ποικίλουν, πρώτον κάνουν λόγο για πρόβλημα που προκλήθηκε εξαιτίας των εργασιών στο σημείο που βρίσκονταν το παλιό κτήριο του αεροδρομίου, το οποιο πάντως δεν ειχε επαφή με τον χώρο στάθμευσης.

Μια άλλη πληροφορία μιλά  για  κίνηση της εταιρείας που αποσκοπεί στην μετροπή του χώρου στάθμευσης των οχημάτων απο δωρεάν σε επι πληρωμή.

samostimes αεροδρομιο προβλημα σταθμευσης5

Μέχρι πότε αυτή η κατάσταση;

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, δηλαδή τόσο το Πάσχα αλλά και στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων και οι οδηγοί τουριστικών λεοφωρείων θα βιώνουν αυτή την κατάσταση.

samostimes.gr

Φωτογραφίες: Βιολέτα Τριπόδη

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι