Κοινωνία

ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ «ΥΙΟΘΕΤΕΙ» ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΑΚΙΑ

14 Ιαν, 2019 - 10:01
ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ «ΥΙΟΘΕΤΕΙ» ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΑΚΙΑ

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση Π.Ε Σάμου ¨Η ΜΕΛΙΣΣΑ», σε ειδική εκδήλωση το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 και παρουσία πλήθους κόσμου παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, εδραίωσε τη συνεργασία και τη στήριξη επίλεκτου ιατρικού team από τοΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ  που είχε ως στόχο την ιατρική «υιοθεσία» των οικογενειών και ατόμων με αναπτυξιακή υστέρηση.

Οι διακεκριμένοι επιστήμονες από το ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

Βασίλης Κωτσής, καρδιοχειρουργός,

Λευτέρης Κανελλόπουλος, αγγειοχειρουργός

Αριστοτέλης Κούρτης, ορθοπεδικός

και Κων/νος Πριονιστής, μαιευτήρας-γυναικολόγος, λαπαροσκόπος χειρουργός

έδειξαν έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία προς τα παιδιά και τις οικογένειες των ατόμων με αναπτυξιακή υστέρηση, τονίζοντας πως θα παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στα μέλη του Συλλόγου. Την ίδια δέσμευση έχουν αναλάβει και οι γιατροί Νίκος Δόβας, γενικός χειρουργός και Μάριος Μαραγκάκης, παιδοχειρουργός.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Μέλισσα» Γιάννης Σκούτας, μιλώντας από καρδιάς, ευχαρίστησε τους χειρουργούς για την προσφορά τους και εξήρε την πρωτοβουλία του Κων/νου Πριονιστή καθώς υπήρξε ο εμπνευστής και βασικός υποστηρικτής της κοινωνικής αυτής δράσης. Δεν παρέλειψε δε, να ευχαριστήσει και το σύνολο των γιατρών της Σάμου για τη στήριξη που παρέχουν  στις οικογένειες ατόμων με αναπηρία.

Οι χειρουργοί, μιλώντας στο πυκνό ακροατήριο, δεν αναφέρθηκαν στο αντικείμενο της ιατρικής τους εξειδίκευσης αλλά στην αναγκαιότητα στήριξης ευπαθών ομάδων και στην πρόθεσή τους να προτρέψουν και άλλους συναδέλφους τους να «θωρακίσουν» από πλευράς ιατρικής περίθαλψης τα «Μελισσάκια» της Σάμου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, φορέων και συλλόγων, ιατροί καθώς και σημαντικός αριθμός ατόμων με κοινωνική αλληλεγγύη.

Λίγα λόγια για τους γιατρούς:

Ο καρδιοχειρουργός Βασίλης Κωτσής και ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ & του ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΑΛΛΟΥΣΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, γεννήθηκε στο Θέρμο Τριχωνίδας, έζησε στην Πάργα Ηπείρου αλλά και στη Ναύπακτο. Αποφοιτώντας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου εισήχθη εκ των πρώτων, ακολούθησε μια επιστημονική διαδρομή καταξίωσης  στα πιο φημισμένα διεθνή νοσοκομεία. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα πριν από 18 χρόνια έθεσε τις γνώσεις και την ιατρική του εμπειρία στην υπηρεσία των Ελλήνων ασθενών και δημιούργησε, μεταξύ άλλων, το Κέντρο Χειρουργικής Πάλλουσας Καρδιάς στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών το οποίο και διευθύνει, εφαρμόζοντας τις πλέον εξελιγμένες και πρωτοποριακές τεχνικές.

Ο αγγειοχειρουργός Ελευθέριος Κανελόπουλος, εκτός από τις διακεκριμένες σπουδές του και πλήθος ιατρικών διατριβών που παρουσιάζει σε διεθνή ιατρικά συνέδρια, έχει εργαστεί ως Επιμελητής σε ονομαστά Νοσηλευτικά Ιδρύματα και Νοσοκομειακές Μονάδες

Είναι επίσης μέλος της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας, και της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακής και Ενδαγγειακής χειρουργικής.

Στο Τμήμα Αγγειοχειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών πραγματοποιούνται πρωτοποριακές και εξειδικευμένες ιατρικές επεμβάσεις και μέθοδοι για την άριστη αποκατάσταση των προβλημάτων  που χρήζουν αγγειοχειρουργικής επέμβασης.

Ο Αριστοτέλης Κούρτης είναι Ορθοπεδικός χειρουργός με εξειδίκευση στις παθήσεις του ισχίου και του γόνατος και εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Επίσης είναι Λέκτορας της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ. Έχει σημαντική εμπειρία στην αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος, την οποία απέκτησε κυρίως με μετεκπαίδευση σε διακεκριμένα ερευνητικά κέντρα και πανεπιστημιακές μονάδες του εξωτερικού ενώ διαθέτει μια απίστευτη χειρουργική εμπειρία καθώς έχει πραγματοποιήσει άνω των 1000 χειρουργείων ως χειρουργός ο ίδιος και σε πάνω από 4.000 επεμβάσεις ως μέλος των ιατρικών χειρουργικών team. Έχει εργαστεί δίπλα στα μεγαλύτερα διεθνή ονόματα της ορθοπεδικής και εφαρμόζει τα τελευταία πρωτοκόλλα που ισχύουν διεθνώς με έμφαση την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική και τη βραχεία νοσηλεία

Ο Κων/νος Πριονιστής, μαιευτήρας γυναικολόγος, λαπαροσκόπος-χειρουργός έχει εργαστεί επί μακρόν σε μεγάλα νοσοκομεία της Αγγλίας όπου και εξειδικεύτηκε στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική, στην Παθολογία του Τράχηλου της Μήτρας και στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή ενώ είναι μέλος του Βρετανικού Κολεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων,  της Βρετανικής Ένωσης Κολποσκοπήσεων και Παθολογίας του τραχήλου και βασικό μέλος σε Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Ως ιατρικό στέλεχος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών κατόρθωσε, με δική του πρωτοβουλία η «υιοθεσία» του Συλλόγου Μέλισσα από ένα επίλεκτο ιατρικό team να αποτελεί πλέον γεγονός…

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι