officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Οριακές καταστάσεις στο ΚΥΤ Σάμου. Παίζει με την ''φωτιά'' το υπουργείο

23 Ιαν, 2019 - 10:01
Οριακές καταστάσεις στο ΚΥΤ Σάμου. Παίζει με την ''φωτιά'' το υπουργείο

Σε προληπτικό αποκλεισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου προέβησαν σήμερα το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ο αποκλεισμός έγινε παρουσία του Ταξιάρχου της Ελληνικής Αστυνομίας Ελευθέριου Ντουρουντού μαζί με την παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή του Λιμενικού Σώματος.

Την κίνηση αυτή των αρχών έφεραν οι συνεχόμενες και κλιμακούμενες σε όγκο συμμετοχήσ διαδηλώσεις μεταναστών στην πόλη της Σάμου, με θέμα τον απεγκλωβισμό τους από το υπέραριθμό και τραγικών συνθηκών ΚΥΤ. 

Σκοπός του αποκλεισμού ήταν να αποτραπούν νέες κινητοποιήσεις για τις οποίες υπήρξαν πληροφορίες ότι πιθανόν θα οδηγούσαν σε καταλήψεις χώρων.

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα από το Υ.ΜΕ.ΠΟ. 

 

Πάρα της επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις του αρμόδιου υπουργού κ. Βίτσα ότι θα υπάρξει αποσυμφόρηση, στο ΚΥΤ της Σάμου (χωρητικότητας 700 περίπου ατόμων) και γύρω απο αυτό σε σκηνές διαβιούν αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι, μέχρι σήμερα αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ. Βίτσας τόνισε ότι: «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να αποσυμφορηθεί η Σάμος» , «η Σάμος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Βέβαια, η δικαιολογία είναι ότι εκεί ήταν οι μεγαλύτερες ροές το τρίμηνο Αυγούστου-Οκτωβρίου. Εμείς κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να αποσυμφορηθεί το νησί, όπως έχουν αποσυμφορηθεί και τα άλλα νησιά και να διατηρηθούμε σε ένα επίπεδο που βρίσκονται σήμερα, κι ακόμα παρακάτω, η Λέρος και η Χίος - η Κως είναι αρκετά χαμηλά - και να συνεχιστεί και η απεμπλοκή ανθρώπων που έχουν το δικαίωμα στη Λέσβο». «Έχουμε δει και τις λεπτομέρειες που δυσκολεύουν τη δουλειά μας στη Σάμο. Παίρνουμε μέτρα ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που θα δώσουν τη δυνατότητα στους ευάλωτους να έρθουν στην ηπειρωτική Ελλάδα και σ' αυτούς που δεν έχουν δικαίωμα να επιστραφούν» επισημαίνει ο κ. Βίτσας.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software