Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Κοινωνία

Αδελφοποίηση του Δήμου Σάμου με τον Κρότωνα την Ιταλία

0
0
0
s2smodern

Στην ενεργοποίηση της αδελφοποίησης με τον Κρότωνα της Ιταλίας, του δεύτερου τόπου όπου έζησε και μεγαλούργησε ο μεγάλος μύστης, μουσικός, μαθηματικός και φιλόσοφος Πυθαγόρας, με τον Δήμο Σάμου προχώρησαν οι Δημοτικές αρχές των δύο περιοχών.

Πολυμελής αντιπροσωπεία απο τη Σάμο με επικεφαλής τον Δήμαρχο του νησιού Μιχάλη Αγγελόπουλο βρέθηκαν στον Κρότωνα της Ιταλίας όπου εκεί τους υποδέχθηκαν οι αρχές της πόλης και ο Δήμαρχος Ούγκο Πουλιέζε.

samostimes samos crotone1

Στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε  επικυρώθηκε η αδελφοποίηση των δύο δήμων ο Δήμαρχος Σάμου κ. Αγγελόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε ότι "(...)Το παρελθόν μας έχει ως κοινό σημείο αναφοράς μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του αρχαίου κόσμου, με τεράστια συνεισφορά στην παγκόσμια φιλοσοφική σκέψη: τον Πυθαγόρα. Τον μεγάλο μαθηματικό και φιλόσοφο που έφτασε εδώ, στον Κρότωνα, 530 χρόνια πριν από τη γέννηση του Χριστού, ξεφεύγοντας από την τυραννία του Πολυκράτη, στη Σάμο. Εδώ, από τον όμορφο και φιλόξενο τόπο σας, από το ξακουστό «Ομακοείον», ο Πυθαγορισμός ξεπέρασε τα όρια της φιλοσοφικής και μαθηματικής σχολής και μετατράπηκε σε μια σύνθετη και ξεχωριστή βιοθεωρία, σε μια σχολή σκέψης αλλά και δράσης, που η επιρροή της υπήρξε μεγάλη και οι ιδέες της αντηχούν στους αιώνες.(...)"

samostimes samos crotone4

Στη συνέχεια του χαιρετισμού του ο Δήμαρχος Σάμου κατέληξε λέγοντας " (...) Στο πλαίσιο αυτής της λογικής εντάσσεται και η συνεργασία μας την οποία οφείλουμε να μεγιστοποιήσουμε και να συστηματοποιήσουμε έτσι ώστε να προκύψουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τους πολίτες μας. Είναι μια συνεργασία χρήσιμη και αναγκαία. Είναι, φίλε δήμαρχε, και μια συνεργασία που ήθελε το πεπρωμένο (predestinata) ! Αποτελούσε, κατά κάποιο τρόπο, υποχρέωσή μας. Την κάναμε πράξη και τώρα θα εργαστούμε χέρι με χέρι για να καρποφορήσει!"