Κοινωνία

Σάμος: Χιλιάδες κόσμου στο δρόμο για το μεταναστευτικό

7 Φεβ, 2019 - 03:02
Σάμος: Χιλιάδες κόσμου στο δρόμο για το μεταναστευτικό

Καθολική ήταν η συμμετοχή των Σαμιωτών στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν τοπικά φορείς του νησιού, διαμαρτυρόμενοι για τον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών επι μακρών. 

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία θεμιστοκλή Σοφούλη στην πόλη της Σάμου, χιλιάδες κάτοικοι του νησιού (σ.σ.οι διοργανωτές κάνουν λόγο για περισσότερους από 3.000) εξέφρασαν την αντίθεση τους στην πολιτική εγκλωβισμού της κυβέρνησης που έχει οδηγήσει χιλιάδες μεταναστών σε απελπισία και έχει επιβαρύνει σημαντικά την καθημερινότητα του νησιού.

samostimes apergia 7 fevr 201913

Άνθρωποι όλων των ηλικιών και από διάφορα χωριά του νησιού συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα, επίκεντρο της διαμαρτυρίας. 

Όλοι οι ομιλητές στις σύντομες τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στις χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού κ. Βίτσα και τόνισαν την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση.

Μετά την συγκέντρωση  ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας προς το νοσοκομείο Σάμου όπου και επιδώθηκε ψήφισμα στον διοικητή του ιδρύματος.

οι κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν από το Επιμελητήριο Σάμου, το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, τον Δικηγορικό Σύλλογο και όλους τους επαγγελματικούς φορείς του νησιού.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι